Studenție la Superlativ

Training pe munte

Când am terminat cursurile de la TES, am plecat la Buşteni. USR organizează în fiecare an în perioada 4-14 noiembrie cel mai mare festival de cultură pentru studenți, drept pentru care ne-am adunat reprezentanții asociațiilor membre USR pentru a învăța câte ceva despre managementul organizării evenimentelor.

Am ajuns marți seara la hotel, ne-am cazat şi imediat am mers la cină. Revederea cu USRiştii a fost fantastică: poveşti de pe drum, îmbrățisări şi multe poze. Operaţiunea: Noapte albă. Am mers la un magazin pentru provizii, ne-am strâns într-o cameră şi restul e istorie.


Ziua următoare a trebuit să dăm dovadă de punctualitate, un început bun. A urmat un moment interesant: am fost rugați să ne închidem telefoanele/varianta silent şi să le putem pe toate pe o masă pentru a fi concentrați la informațiile de la training.


Trainingul a început cu teoria celor 9 puncte pentru a ne încuraja să gasim soluții optime, a fost promovat conceptul de “open mind” şi am fost determinați să încercăm să avem o viziune de ansamblu.


Pornind de la direcțiile principale asupra cărora ne focusăm în uniFEST, şi anume: teatru, muzică, sănătate, sport, am fost împărțiți pe echipe pentru a scrie proiectele evenimentelor. Am pornit de la identificarea nevoilor şi a beneficiarilor, apoi am conturat obiectivele şi activitățile asociate, am estimat resursele financiare, materiale şi umane necesare şi am gândit evenimentele în cel mai mic detaliu pentru ca atunci când ne întoarcem acasă să ştim exact ce avem de făcut.


Un lucru important pe care l-am învățat este succesul fundraisingului. Trebuie să cunoaştem persoana cu care interacționăm pentru a crea o legătură cu aceasta astfel încât să îi fie greu să ne refuze.


Diminețile începeau cu puțină mişcare în aer liber: se alerga de la Hotel Silva până la Cascada Urlătoare. Nu sunt matinală din plăcere. ( Am mers din pat până la baie. )


Vremea a ținut cu noi. Nu ştiu alții, dar noi gândim mai bine la rece, când aerul curat de munte ne înviorează. De ce să stăm 4 zile în sala de conferință când putem face un training în aer liber?


Scopul nostru a fost să gândim evenimente pentru a promova cultura în rândul studenților şi să creăm concepte astfel încât să strângem un număr cât mai mare de participanți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *