Studenție la Superlativ

Academia de Training USR

Ca orice om interesat de îmbunătățirea continuă, urmăresc oportunitățile de dezvoltare. Uniunea Studenților din România are un program educațional, Academia de Training, ce urmărește formarea rețelei de traineri, precum și livrarea trainingurilor gratuite către studenți și , mai nou, către elevi. Educația non-formală este o completare a educației formale, acestea două fiind complementare.

E atât de minunat să înveți și să te distrezi în același timp, să fii printre prieteni sau să îți faci prieteni noi, să socializezi mult, iar la finalul zilei să rămâi cu informații noi, dar și cu amintiri, iar pe termen lung, vei beneficia de dezvoltare atât personală, cât și profesională.
Sunt sigură că și tu ai avut momente în care nu ai mai avut puterea de a continua ceea ce ai început, când nu te-ai simțit motivat sau pur și simplu nu ai avut atitudinea potrivită. În urma participării la un training de Motivație, vei reuși să îți gestionezi mai bine gândurile, vei învăța să depășești starea negativă și să păstrezi atitudinea pozitivă și optimismul în orice situație. Vei fi pregătit pentru schimbare și, implicit, vei observa că vei găsi mai ușor calea către succes. E ca și cum, în momentul când ești prăbușit, cineva te-ar ridica, te-ar scutura de praf și ți-ar da puterea de a merge mai departe, dar te-ar și învăța cum să te ridici singur data viitoare ( automotivație ). Îți vei găsi motivația intrinsecă și vei actiona pe principiul “pentru că vreau și pentru că pot”.

Îți amintești când ai vorbit ultima dată în fața unui public? Probabil te-ai descurcat minunat. Dacă, însă, ți-a fost teamă, te-au copleșit emoțiile, ți-a tremurat vocea sau ai simțit că rămâi fără aer în timp ce vorbești, îți recomand să exersezi mult, să începi prin a vorbi în fața unui grup mic de cunoscuți, să îți repeți discursul în oglindă pentru a-ți observa gesturile, mimica. În fața oglinzii discursul tău sună bine, dar se întâmplă la fel și în fața unui public numeros? Dacă nu, caută să participi la un training de Public Speaking unde vei învăța să îți gestionezi emoțiile, vei învăța despre limbajul verbal, nonverbal și paraverbal, îți vei îmbunătăți aptitudinile și vei cuceri audiența. Învață să comunici eficient, iar ceea ce vrei să transmiți chiar să ajungă la public!

Dacă vrei să ajungi repede, mergi singur. Însă, daca vrei să ajungi departe, mergi cu cineva. Învață să îți construiești o echipă, și mai ales cum să fii parte din echipă. Mulți menționează în CV că au spirit de echipă fără să știe exact care e treaba cu echipa. Participă la un training de TeamWork pentru a fi parte dintr-o echipă dinamică și învață să fii flexibil și să ții cont de părerile celor din jur. Vor fi multe joculețe care îți vor dezvolta abilitățile fără să fie nevoie să te complici prea mult. Nimic mai distractiv!

Dacă vei fi aruncat în mijlocul lupilor, trebuie să te întorci conducând haita. Nu toți se nasc lideri, însă fiecare a vrut cel puțin o dată în viață să fie conducătorul unui grup, șeful unei echipe, liderul suprem. Unii au reușit, alții trebuie să își mai îmbunătățească abilitățile. Te provoc să descoperi care e diferența între manager și lider, să îți dezvolți capacitatea de a lua decizii și de a delega autoritatea, trasând sarcinile clare. Sunt convinsă că multe informații le poți afla căutând pe google sau în cărți, dar participă la un training de Leadership pentru a experimenta toate acestea. Poți să mergi cu teoria deja învățată, acolo o vei pune în practică.

Sesiunile de training din cadrul Academiei de Training sunt gratuite și oferă posibilitatea oricui de a se înscrie și de a participa. Locurile sunt limitate, deoarece un training de desfășoară cu maxim 20 de participanți. Poți fi oricând unul dintre ei. Trainerii au parte de instruire permanentă pentru a asigura continuitatea acestui program.

Nu de puține ori am afirmat că IMPLICAREA FACE DIFERENȚA. Voluntariatul este un prim aspect, iar voluntarii cresc de la un training la altul, de la un eveniment la altul, de la o activitate la alta. Pentru a atinge un obiectiv, trebuie să te pregătești din timp, să exersezi, să participi, să încerci. Asta se numește experiență, iar experiența vine la pachet cu dezvoltarea personală și profesională. Academia de Training a identificat nevoia societății de tineri pregătiți pentru piața muncii, nevoia studenților de dezvoltare, nevoia elevilor de îmbunățățire a abilităților și oferă pregătire în acest sens, într-un cadru propice dezvoltării.
Academia de Training pentru Elevi a apărut ca urmare a identificării unei reale probleme în ceea ce privește abandonul universitar, oferind soluții de consiliere și orientare a elevilor către mediul academic și de pregătire a acestora pentru studenție, cât și pentru viață.
Alege să îți trăiești viața la superlativ! Definește-ți potențialul!

Dacă vei aștepta momentul potrivit, te vor întrece alții care nu îl așteaptă. Nu mai pierde timpul, pentru mai multe detalii accesează site-ul și fii la curent cu cele mai noi traininguri din orașul tău. Poate ne vom și întâlni la unul dintre ele.

Articol publicat în Cronica Studentului FEAA Craiova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *