Evenimente

Despre SMS București 2016

Anul acesta, Crown Plaza a fost gazda unui eveniment extraordinar, Social Media Summit 2016. București a fost centrul media. Atmosfera a fost magnifică, speakerii senzaționali, iar mâncarea fabuloasă. Am început ziua bine.

2016-02-19-09-52-25-401

O să vă împărtășesc impresii cu privire la eveniment, cât și idei marcante ale vorbitorilor.

Mugur Pătrașcu – Screen Native 

Trăim într-o eră marcată de revoluție, profesionalizare, schimbare. Totul se schimbă.

 1. The inventory is changing. (Este vorba despre noul mod de a prezenta lucrurile în digital. Inventarul este infrastructura pe care se schimbă digitalul. Trebuie schimbat felul în care se face digitalul. )

     2. The social in changing. ( Facebook are o putere impresionantă, este un trend și se schimbă dramatic. Facebook-ul de acum nu mai e ca cel de acum 2 ani. Și acest lucru pentru că s-a schimbat perspectiva. Rețelele sociale sunt pe val. Influencerii sunt oamenii care atrag și schimbă oamenii după ei într-o direcție controlată. )

     3. The selling is changing. ( Presupune setarea a 2 fluxuri de comunicare: fluxul de notorietare și fluxul de vânzare)

    4. The return of the brand– the brand awakens ( Reîntoarcerea la brand- brandul este ceea ce putem da mai departe. Brandul ne oferă stabilitate. Într-o zonă de paritate a vânzărilor, brandul este cel care va face diferența. Trebuie să ne întoarcem la esență, la cine suntem și ce facem. )

    5. The people are changing. ( Învățarea nu mai are loc în scoli, ci după. Evenimentele trebuie concepute astfel încât să ofere valoare adăugată. )

2016-02-20-19-34-07-549

    6. The advertising in changing. (Comunicarea se schimbă. Cei care gândesc strategia de comunicare trebuie să fie apropiați de oameni, să empatizeze cu ei. )

Nu mai există medii, ci doar ecrane. Trebuie să reușim să creăm o poveste care să îi capteze pe oameni pentru a-i păstra conectați la ceea ce dorim să le transmitem.

Digitalul a murit ca obiectiv și a devenit fundamentul.

#change

Cristian Manafu – manafu.ro

 • 61% din utilizatorii de internet sunt influențați de campaniile online
 • 58% din utilizatorii de internet de peste 16 ani citesc bloguri

 Cine sunt influencerii?

 • The originals
 • Extants
 • Heroes
 • Almost Humans
 • Hunters
 • The leftoves
 • The returned
 • The tomorrow people

                         Unde îi găsim?

Facebook, WordPress, Linkedin, Youtube, Instagram

                         Cum îi găsim?

20160219_110111

Chef Foa – Flavours

“Viața e prea scurtă pentru ca să mâncăm prost. “

Foa a pus accentul pe calitate, profesionalism, interactivitate.

Virginia Oțel – Garanti Bank ( banking cu prietenii )

Conținutul video va conta din ce în ce mai mult.

#cuÎncredere

Biz și DDB au lansat Campania SUNT UN ȚĂRAN

2016-02-19-12-55-51-850

Campania are ca suport online platforma suntuntaran.ro și foloseste hashtagul #suntuntaran pe Facebook și Instagram, unde oricine poate posta fotografii sau clipuri în care sa recunoasca motivele pentru care e țăran.

Personalități, imagini de valoare care au recunoscut că sunt tărani:  Smiley – artist și vedeta TV; Tudor Giurgiu – regizor, scenarist și producator; Catalin Năstasoiu – artist, fondator Ronativ; Marius Tudosiei – antreprenor, fondator Bacania Veche; Nicolai Tand – chef, fondator La Cantine de Nicolai; Cristian China Birta – blogger; Virgil Ianțu – vedeta TV; Felix Pătrășcanu – antreprenor, cofondator FAN Courier; Dragoș Petrescu – antreprenor, fondator City Grill și Vlad Petreanu – jurnalist și blogger.

1229056233782572

La încheierea campaniei, în luna aprilie, Biz va organiza Gala “Valori de România”, în cadrul căreia se vor premia valorile autentice românești.

Am ratat finalul evenimentului întrucât m-am grăbit la Craiova, la conferința Zig Zag prin Dolj.

La Social Media Summit am mâncat cele mai bune brioșe. Trebuie să recunosc, “eu am venit pentru cafea” , conform Biz. #BeReal

2016-02-19-09-58-30-878

“Sunt momente care îți pot schimba viața fantastic. Când apare oportunitatea, trebuie să ai curajul să spui DA.” (Virgil Ianțu)

2016-02-19-14-37-42-966

Surprinzător este faptul că, la SMS l-am revăzut pe Bogdan Pană, blogger și web development & online marketing manager, pe care l-am cunoscut, anul trecut, exact în aceeași zi, tot în București, la Primul Târg al Întreprinderilor Simulate- SIMPRACT.

2016-02-20-19-33-12-130

Recomand Social Media Summit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *