SuperBlog

Creditul înseamnă încredere

Creditul este un exercițiu de încredere, e un echilibru de forțe. Fie că vorbim despre credit bancar, fie că vorbim despre creditul blogosferic, trebuie să demonstrezi că meriți să îl primești. Trebuie să fii capabil să convingi, însă nu prin persuasiune, ci prin transmiterea clară a ideilor, a emoțiilor, a ceea ce deții și ești capabil să oferi. Creditul este ceva ce primești abia după ce oferi ceva. În cazul creditului bancar, trebuie să oferi o situație financiară, trebuie să menționezi în ce scop îl vei utiliza și trebuie să oferi garanția că îl vei rambursa. În viață, nimic nu primim gratis. Pentru tot trebuie să depunem un efort, fie el material, spiritual sau financiar. 

aid15470-728px-Avoid-the-Most-Common-Reasons-for-Credit-Denial-Step-5

Uneori ai nevoie de bani pentru a-ți satisface nevoile și nu e vorba de sume modice astfel că esti nevoit să optezi pentru un credit ipotecar sau credit de nevoi personale. Pe moment, te vei mulțumi cu împlinirea unei nevoi, însă o nevoie satisfăcută va genera altă nevoie ce așteaptă să fie satisfăăcută. E un cerc vicios. Un val naște alt val. Îți vei petrece următori ani străduindu-te să plătești pentru creditul pe care l-ai primit. Și asta pentru o nevoie ce nu mai putea aștepta.

download (1)

O nevoie superioară în cadrul piramidei lui Maslow este nevoia de afirmare, de recunoaștere. Având toate celelalte nevoi satisfăcute, cauți ceva elevat, ceva care să îți alimenteze ego-ul. Vrei ca oamenii să te cunoască și să te aprecieze. Vrei notorietate. Doză dublă, dacă se poate. Cauți soluții simple, nu vrei să te complici prea mult. Îți faci un blog. Oscilezi între blogspot și wordpress, în fond ce mai contează? Îți găsești o nișă și începi să scrii ceea ce crezi că vor cititorii să găsească pe blogul tău. Te aștepți să îl devoreze. Crezi că ai dat lovitura, că nu mai scrie nimeni despre ce scrii tu sau cum scrii tu, dar ai surpriza să găsești o piață saturată unde toți sunt bloggeri și livrează articole mai mult sau mai puțin calitative, iar cititorii au de unde să aleagă atât de mult încât uneori se satură să mai și aleagă. Nu îi lași tu să te descopere, cauți să te faci remarcat dintre atâția, îți formezi o strategie ca sa ieși din mulțime, le bagi pe gât articolele tale, sperând să fie ușor digerabile. Îi obișnuiești cu un anumit stil, îi faci să te caute și mâine, nu te mai duci tu peste ei, deja te urmăresc ei. Prin acel follow primești creditul blogosferic. Cititorul e compatibil cu stilul tău și te lasă să îi umpli nopțile albe cu gândurile tale. De acum trebuie să muncești mult mai mult. Trebuie să te asiguri că livrezi mereu calitate. Reputația pe care ți-ai creat-o în timp se poate distruge într-o clipă. E suficient un articol nepotrivit pentru a pierde un om care a avut încredere în tine. Într-o blogger și cititor se creează o conexiune aparte. Chiar dacă nu se cunosc, cititorul trăiește printre rânduri, respiră fiecare cuvânt, savurează fiecare articol. Bloggerul folosește acel credit să își satisfacă nevoia, își ia energia din vizualizări și distribuiri, trăiește știind că dincolo de ecran se află cineva care îl citește constant și așteaptă nerăbdător un nou articol. Bloggerul e dator să își hrănească cititorul la timp. Te costă timp, înspirație, nuroni. E mai simplu că obții un credit bancar decât un credit blogosferic. Mi-a plăcut afirmația fondatorului companiei AVBS Credit„A avea brokerul TĂU de credite este un LUX, un LUX care NU COSTĂ! De acum ți-l permiți și tu pentru că ne-am întâlnit!” 

AVBS-CREDIT1

Dacă vrei să fie mai simplu și în blogosferă, documentează-te mult, asigură-te că îți cunoști cititorii și le știi preferințele, învață despre web design, marketing online, user experience, asigură-te că ește pe drumul cel bun și regăsește-te de fiecare dată când te pierzi. Nu îți dezamăgi cititorii ca să nu fi nevoit să plătești o dobândă de 10 ori mai mare decât creditul pe care ți-l acordă. Dacă te ridică pe un piedestal, rămâi acolo. Dacă faci o prostie, clar o să cazi și sper să nu te lovești rău. Fii atent la refinanțare, nu se acordă oricui!

70

Mi-am găsit motivația într-un blogger de excepție, Daniel Botea. Pentru a-mi păstra reputația în mediul online, aleg să scriu despre proiecte studențești, despre viața dincolo de banalele cursuri, despre voluntariat, oportunități, educație non-formală, despre proiecte cu studenți, despre studenți și pentru studenți. Cred că abandonul universitar poate fi combătut prin implicare și prin prezentarea fidelă a realității întrucât mulți se pierd și renunță din necunoștință. Aleg să reflect în articolele mele frumusețea unei STUDENȚII LA SUPERLATIV!

Articol scris pentru ultima probă din Spring SuperBlog 2016.

2 comentarii

  1. „O nevoie satisfăcută va genera altă nevoie ce așteaptă să fie satisfăcută. E un cerc vicios. Un val naște alt val.” – dacă vei ține cont de această frază atunci când vei dori să-ți îndeplinești visurile și aspirațiile, vei păși din succes în succes! Acest „cerc vicios” o să te facă fericită! 🙂
    Felicitări pentru articol și mulțumiri!
    Multă baftă în tot ceea ce vrei să îndeplinești pe viitor!

    1. Vă mulțumesc din suflet! Plăcerea a fost de partea mea. Toate cele bune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *