Nu am renunțat la jucării cum nici la tine nu o să renunț

Acum am crescut și nu mai vreau jucării, te vreau pe tine. Realizez că m-am maturizat pentru că nu îmi mai doresc lucruri, ci oameni. 

Am avut o copilărie frumoasă. Am crescut între păpuși, ursuleți și mașinuțe. Am făcut întreceri și concurs de modeling, am creat povești, am pus suflet la fiecare trăire. Am adormit printre jucării, le-am dat viață și am vorbit cu ele. Mi-au fost companie, prietene și confidente. Am avut o colecție impresionantă de mașini din care am mai păstrat câteva. Făceam raliuri în sufragerie în fiecare seară.

Acum, totul s-a schimbat. Nu îmi mai găsesc refugiu în povești create de mine. Acum, trăiesc povestea vieții mele. N-am renunțat cu totul la jucării. Dar nu mai am atât de multe. Nu am renunțat cu totul la copilărie.

10405639_1196039170417612_5019397770995385187_n

Copilul din mine încă mai plânge după zilele ălea lipsite de griji. Adultul din mine plânge după tine. Sunt nopți în care mă topesc de dor. O îmbrățișare ar fi de ajuns. Din partea cui trebuie. Am început să număr zilele până când o să ne vedem. Nu mai e mult. Însă, îmi pare că timpul trece atât de greu.

De fapt, nu timpul trece. Noi trecem prin timp. Iar atunci când așteptăm, de fapt stăm. Și nu se întâmplă nimic. Uneori, oprim timpul în loc fix atunci când nu trebuie.

13453884_1305884292766432_156697689_n

Există o zi care nu aș vrea să se termine niciodată, ziua în care ne vom revedea. Încep să număr orele. Și insomniile. Sunt atât de nerăbdăroare încât nici să dorm nu pot. Și îmi par zilele nesfârșite. Într-un fel e bine pentru că am un examen înainte și parcă mai am la dispoziție o veșnicie pentru a învăța. E noaptea dinaintea examenului. S-a potrivit atât de bine. Vorbesc cu prietenii mei elefanții. Le-am povestit atât de multe despre tine încât sunt și ei nerăbdători. În seara asta cred că o să le vorbesc despre inovare.

Cine ar fi crezut că un elefant de pluș o să îmi devină prieten?

P.S. Cândva am avut jucării preferate, acum am oameni preferați!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*