Experiențe

Îmi e teamă să nu îl pierd

Pierderile sunt inevitabile. Mereu pierdem câte ceva, chei, bani, hârtii, elastice de păr sau agrafe, lucruri mai mult sau mai puțin importante. Ce facem atunci când pierdem persoane? Când nu mai e nimic de făcut și tot universul pe care l-am clădit se destramă?

Ți-a fost vreodată frică să pierzi pe cineva? Și, mai ales, pe acel cineva care înseamnă mult pentru tine? Ai fost în situația în care ai simțit că odată cu el te pierzi pe tine?

Mă întreb dacă cineva undeva se teme că într-o zi o să mă piardă pe mine. Oare însemn atât de mult pentru cineva încât să mă aflu la începutul listei lui de temeri?

Într-o zi vei găsi persoana care va fi totul pentru tine și nu vei mai vrea să pleci nicăieri fără ea și, mai ales, nu vrei vrea să o lași să plece. Cândva, îți vei bea cafeaua liniștit știind că în camera alăturată doarme iubirea vieții tale. Abia atunci, temerile vor dispărea.

Frica de a vorbi în public este a doua cea mai mare după frica de moarte. Cu puțin exercițiu, am depășit-o. Altă temere mă frământă acum: cea de a nu-l pierde pe el. Și devine obsesivă. Am citit de curând topul celor mai ciudate fobii. Cu una dintre ele mă confrunt și eu. Uneori îmi e teamă și de singurătate. Însă, cel mai mult, îmi e teamă ca nu cumva într-o zi să îl pierd pe el. Să mă trezesc inexplicabil în lista lui de block și să caut explicații printre amintiri. Vreau să am certitudinea că el nu va pleca. Numai așa mă voi vindeca.

Am ajuns să țin atât de mult la el încât i-am oferit un loc în primele rânduri ale listei temerilor mele. Și e destul de ciudat. Pentru că, în esență, nu există temeri. Există doar oameni care nu au luptat suficient de mult să le înfrângă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *