Haine peste care nu trece timpul

Fiecare femeie are un dulap plin cu ”Nu am în ce să mă îmbrac” și oricât de multe haine ar avea, niciodată nu sunt suficiente. Nu contează dacă mai are o rochie la fel ”Asta e roz, iar cealaltă e neagră” sau dacă nu are neapărat nevoie de anumiți pantofi cu toc și sclipici, dar ”se potrivesc cu bluza aia, știi tu!” ori poate nu are cu ce să asorteze o pălărie care îi vine atât de bine, își va cumpăra ea și restul ținutei.

Se spune că ”Felul în care arăți, îți va deschide uși. Însă ceea ce spui, te păstrează în încăpere.” Da, aspectul contează. Treaba cu ”Nu judeca o carte după copertă” nu e o scuză ca să nu te îngrijești de aspectul tău. Prima impresie chiar contează. Evident, și următoarele. Pentru acei oameni care nu au ocazia să te mai vadă și a doua oară, fii de neuitat! Parcă altfel te raportezi la o persoană aranjată. Înainte de a încerca să mă contraziceți, încercați să mâncați ciorbă dintr-o farfurie murdară. Adevărul este că oamenii comunică nonverbal și prin vestimentație. Există o relație între vestimentație și personalitate. Există piese vestimentare și culori care îmbunătățesc starea de spirit. Există haine care atrag persoane în jurul tău. ”Îmi place bluza ta.”, ”Rochia aceasta îți vine foarte bine.” ”În blugii aceștia pari mai slabă.” sunt replici pe care probabil le-ai auzit de multe ori…chiar și din partea unor necunoscuți cu care se întâmpla să te afli în aceeași încăpere. Mie mi s-a întâmplat.

13010707_1270240876330774_5026344077409349797_n
Sursa foto: Arhiva personală

Dacă sunt indispusă într-o zi, am două variante. Fie rămân în casă în pijama și îmi plâng de milă, ținând în brațe o păturică pufoasă, în timp ce mă uit la un film lacrimogen sau ascult o melodie care îmi dă peste cap orice trăire. Fie mă îmbrac în cele mai drăguțe haine, în care mă simt irezistibilă și ies să cuceresc lumea. Nu, nu încep niciun război, ci ies să fiu mângâiată de soare și să întorc zâmbete care să îmi schimbe starea de spirit. Frumusețea are în spate un magnet invizibil. Ah, am călcat pe un teren minat. O să spuneți că interiorul contează, că frumusețea nu constă în haine, machiaj sau accesorii. Corect. Dar dacă te îmbraci frumos, e imposibil să fii urât. E vorba de acea frumusețe care îți apare pe față atunci când ești fericit, când te simți bine în pielea ta, când ești îmbrăcat în ceva comod în care te simți grozav.

Și acum îmi amintesc acei blugi comozi de care nu voiam să mă mai dezlipesc. Și am adormit de multe ori în ei. Apoi i-am rupt din greșeală în genunchi. Nu voiam să renunț la ei așa că am luat o foarfecă și le-am mai făcut câteva tăieturi că tot era la modă. Rezistă și acum, numai că sunt pe la o prietenă.

14021596_1347743921913802_8619551877212503778_n
Sursa foto: Arhiva personală

Dacă îți spune cineva că nu are un articol vestimentar preferat, înseamnă că îi place să stea dezbrăcat, dar șhh!

Am fost în dilemă dacă să aleg tot blugi skinny sau să încerc boyfriend, însă după ce am probat mai multe perechi am realizat că silueta mea nu e făcută pentru așa ceva și am rămas tot la skinny. Când privesc aglomerația din dulap, îmi trec prin minte tot felul de scenarii rupte din amintiri cu momente în care am purtat diverse haine. În spate e o pereche de blugi conici, întind mâna și îi iau. Îi miros și apoi îi stâng în brațe. Încă au parfumul acelei zile de vară în care i-am purtat prin Herăstru, la prima noastră întâlnire. Bucata aia de material poartă urmele trecutului și îmi transmite emoție. Parcă îl văd cum mă privește și mă cuprinde în brațe. Îi simt căldura sufletului și parfumul inconfundabil. Îi aud soaptele cum îmi gâdilă urechile și atingerile lui mă fac să tresar. Sunt doar eu. Singură, în mijlocul camerei, cu o pereche de pantaloni pe care o stâng tare în brațe. Denimul îmi cuprinde două lacrimi și le ascunde printre țesături. E liniște. Și în cameră și în sufletul meu. Am închis ușa și s-au dus amintirile. A trecut furtuna.

Sufletul meu recunoaște acei blugi, corpul meu îi simte și îi recunoaște. Îmi știe amintirile cu ei și reacționează. Îmi sunt trecut, prezent și viitor. I-am purtat în numeroase situații și îi port cu plăcere și astăzi. De asemenea, îi voi mai purta și de acum într-o mie de amintiri.

1928249_1199405313414331_2757618007557920865_n
Sursa foto: Arhiva personală

Denimul nu se demodează niciodată. Dacă vrei să ai o ținută stilată și, totuși comodă, ai la dispoziție o varietate de piese vestimentare din denim care te vor scoate din orice încurcătură…sau din dulapul plin ”Nu am în ce să mă îmbrac.”

Dezvăluri pentru SuperBlog 2016.

2 Comments Posted

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. SuperBlog | Proba 14. Denim, te iubim!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*