Crimă de cartier…din gelozie

Craiova e îngrozită. Știrea zilei: Un tânăr de 20 de ani a fost înjunghiat mortal în plină stradă în această dimineață.

Agresorul este tot un tânăr de 20 de ani. Motivul: o fată. Nu știu ce a fost între ei înainte de crimă, însă știu ce s-a întâmplat după. Așadar, după ce l-a înjunghiat, l-a lăsat într-o baltă de sânge și a fugit. Victima a mai mers puțin, apoi s-a prăbușit. Când am ieșit eu prin cartier, criminalul era încă liber, iar polițiștii îl căutau.

Aș mai putea să vorbesc despre singuranță? Dumnezeu cu mila. De aici în dau seama că viața e un joc periculos în care scapă cine poate. Nu mai e vorba de mult de noroc sau alte chestii, ci doar de circumstanțe și timp. Dacă te afli unde nu trebuie în momentul nepotrivit, oricât de nevinovat sau inocent ai fi, o pățești rău.  (Nu acesta a fost și cazul lor, dar nu sunt în măsură să judec eu faptele și relațiile lor.)

politia-nu-treceti

E liniște în cartier. Oamenii își urmează cursul vieții gânditori. Pe la toate colțurile de stradă se aude vorbind despre această întâmplare. Merg încet. Privesc în jur și las mulțimea de întrebări să alerge prin mintea mea. E o altă zi obișnuită în care se întâmplă lucruri neobișnuite. Mă întreb unde s-a dus moralitatea? Ar cam fi nevoie de ea pe aici.

Observ că fiecare își face singur dreptate, iar legea junglei funcționează fără ca cineva să ia măsuri prea serioase. Pare o scenă ruptă dintr-un film, însă e realitate. Și se întâmplă fix pe strada mea. Se putea întâmpla oriunde, putea fi oricine. Oamenii se tem. Se tem pentru siguranța lor și a celor din jur. Oricine poate deveni victimă din întâmplare, doar pentru că cineva nu avea ce face acasă și a ieșit pe stradă să omoare oameni sau mai știu eu ce scenariu.

Moartea e liberă pe străzi și poartă mască de om. Pot fi considerați ”oameni” și cei care sunt ”brute însetate de sânge”? Ia cineva atitudine ca să se evite astfel de incidente?

Cât de departe poate duce gelozia? Mă întreb ce altceva se mai poate întâmpla? Orice ar fi, nu ar trebui să se reacționeze așa. Sper din tot sufletul să se trezească lumea la realitate. Nici legea, nici educație, nici etica, nici moralitatea, nici justiția nu mai pot controla nimic. Fiecare face ce îl taie capul. Până când se vor întâmpla toate astea? Până când? Oare conștientizează cineva adevărata gravitate a situației sau e iar doar o știre cu ce se mai întâmplă prin cartier?

Cred că trebuie făcută o distincție clară între bine și rău, între ce e voie și ce nu e voie. Se prezintă prea multe crime la televizor pe care tâmpiții (să îmi fie cu iertare, dar altfel nu îi pot numi) le pun în practică acasă. Ceva trebuie făcut. Violența trebuie să înceteze!

2 Comments Posted

  1. Nu a fost din gelozie , băiatul cel mort odihneasca-se în pace se duse să vorbească cu Luigi (criminalul) Luigi Teo pe facebook dar acum are facebook.ul închis iar acesta pur si simplu il aștepta cu 10-15 persoane si il decapita. Eu nu îl cunosc personal pe băiatul mort dar stiu sigur ca esra un om de nota 10, un băiat fără vicii , iar cu tipa asta cică era de la 14 ani era nevasta.sa, chiar daca era rrom băiatul era de nota 10 liniștit un băiat. Căruia îi plăcea să râdă nu era pus pe scandal nu îi plăceau scandalurile

    • Comentariu bun per total, dar nu vorbi tu stimate user despre moralitate ca nu se cade, pentru ca adulterurul este o fapta grava Imorala și indecenta ( un abuz emoțional). Nu trebuie sa fi geniu ca să știi că om ca adulterul este o fapta forte grava, Imorala și indecenta care are ca consecință gelozia reactiva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*