Hai afară la zăpadă!

Ninge încă de aseară. Fulgi mari și albi au acaparat întregul oraș. Când m-am trezit era totul alb. Nebun de alb. Mașini îngropate în zăpadă, copaci purtând povara albă, copii alergându-se cu bulgări. Iadul alb s-a dezlănțuit din nou.

”Hai afară la zăpadă!”

E tot ce îmi doream să aud când eram mică. Îmi aduc aminte cu drag de copilărie, când ieșeam din casă imediat ce mă trezeam, evident după ce mă înfofolea mama cu jumătate din hainele din dulap, și mă aruncam în zăpadă. Intram în casă la câteva ore bune după ce mă udam, doar ca să mă schimb. Mâncam ceva pe fugă și ieșeam iar la zăpadă. Trăgeam sania după mine și apoi mă întindeam pe ea și priveam cerul. Fulgii se grăbeau pe fața mea, închideam ochii și scoteam limba. Am mâncat multă zăpadă pe vremea aia.

hai-afara-la-zapada

”Hai afară la zăpadă!”

Acum am crescut. Admir peisajul de la fereastra casei cu o cană de cafea în mână. Mă înfășor într-o pătură și las nostalgia să treacă. Mă întreb cum am putut să ador cândva iarna. De fapt, statul ăsta în frig, afară, prin zăpadă. Acum ies din casă doar dacă e absolut necesar. Nu mai ies pentru plăceri, ies doar pentru nevoi. Dacă nu am treabă afară, pot să îmi petrec liniștită toată iarna în casă, la căldurică. Cine vrea să mă vadă, să vină să mă viziteze. Sau poate ies maxim pentru o poză.

”Hai afară la zăpadă!” sună bine doar în Frozen. Eu stau în casă la căldură. Punct. Și recunosc, îmi e dor de o bătaie cu zăpadă. M-aș sacrifica doar pentru a simți din nou bucuria copilăriei. Să uit un moment de griji. Să mă cufund în zăpadă și să uit că urmează o sesiune.

Mesaj pentru toți cei care au vrut să ningă ca în povești: Acum deszăpeziți ca în basme!

P.S.: În decembrie să nu vă mai plângeți pentru că în 2017 a nins înainte de Crăciun! 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*