Ingredientele naturale își au locul în rutina ta zilnică de îngrijire?

Frumusețea este mai mult decât ne-am imaginat vreodată. Nu e doar un chip atrăgător sau un suflet grozav, ci o alegere. De fapt, mai multe alegeri. Frumusețea este suma alegerilor pe care le facem în fiecare clipă pentru a arăta și a ne simți bine. Frumusețea este ceea ce reușim să emanăm în jurul nostru, ceea ce rămâne după ce noi plecăm, ceea ce ne însoțește tot mereu, ceea ce răspândim altor oameni, ceea ce punem pe anumite cuvinte înainte de a le rosti, ceea ce ne mângâie seara înainte de culcare, ceea ce ne așternem pe față dimineața.

Nu există frumusețe-etalon și nici oameni urâți. Fiecare persoană e frumoasă în felul său. Există însă frumusețe naturală și un machiaj extraordinar, există ritualuri de îngrijire care fac diferența și atenție la detalii și la ingredientele produselor pe care le folosim.

Poate că adjectivul ”frumos” are grade de comparație, dar ”frumusețea” ca valoare nu are. Într-o lume în care totul tinde să devină fals, artificial sau toxic, se impune ceea ce se cheamă ”revenirea la origini”, la ceea ce este pur, natural, la ceea ce poate da sens și greutate la ceea ce putem să mai numim ”frumos”.

Îngrijirea are Farmecul ei atunci când e vorba de ritualul de frumusețe și de menținerea a ceea ce credem noi că ne face să arătăm mai bine, în ochii noștri, în ochii lui, în ochii ei, în ochii unui simplu trecător pe stradă, în ochii unui copil inocent, în ochii întregii lumi.

Atunci când aleg produse pentru îngrijire, optez pentru combinații cât mai naturale, pentru acele ingrediente despre care știu că nu îmi vor afecta în niciun fel pielea. Între organism și produsele pe care le folosim se realizează un schimb și, de cele mai multe ori, satisfacem nevoi, nu dorințe. Nevoia de a trata, de a îngriji are prioritate în fața dorinței de a arăta bine pentru că nu putem să arătăm extrem de bine cât timp nu se simțim bine. E adevărată treaba cu starea de bine vine din interior.

Natura a fost mereu la dispoziția noastră și e o sursă indispensabilă pentru satisfacerea nevoilor de frumusețe și îngrijire prin utilizarea ingredientelor naturale în componența cremelor pe care le utilizăm de zi cu zi, a măștilor pentru ten sau păr pe care ni le punem întâi ca să ne răsfățăm și apoi ca să ne hidratăm, a șamponului care ne curăță părul și îl face să miroase atât de bine, a balsamului care descurcă părul și îl lasă moale la atingere, a loțiunii de corp care hrănește pielea în profunzime.

Un ingredient pe care îl urmăresc pe eticheta produselor pe care le folosesc este extractul de bambus din 7 motive:

  1. Este cea mai bogată sursă naturală de siliciu organic pe care îl conține în proporție de 70%.
  2. Ajută pielea să își recapete elasticitatea.
  3. Ajută la remineralizare, restructurare și tonifiere.
  4. Protejează pielea de agresiunile din mediu, oferindu-i o textură delicată.
  5. Fortifică părul, oferindu-i volum, elasticitate și hidratare.
  6. Activează oxigenarea celulară.
  7. Menține ph-ul natural al pielii.

Am găsit extract de bambus în noua gamă de îngrijire Farmec și încep să cred că acea comuniune om – natură despre care am citit în operele literare când eram mică începe să prindă contur din ce în ce mai mult în tot ceea ce ne definește pentru că natura este cea mai importantă forță care ne-a fost pusă la dispoziție. Hidratarea ia forma cremei matifiante cu extract de bambus, iar tenul capătă un aspect de fericire. E o ecuație simplă pe care nici fizica, nici chimia, nici matematica nu o vor percepe așa cum o percepe organismul atunci când realizează schimbul de energie cu ingredientele naturale conținute de produsele cu care intră în contact.

Cine crede că produsele naturale sunt scumpe înseamnă că nu știe cât de scump este să tratezi efectele unor produse pline de chimicale al căror impact nu a fost favorabil.


Articol scris pentru Spring SuperBlog 2017.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. SuperBlog | Proba 17. Ingredientele naturale, aliatele tale pentru frumusețe

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*