Gata de selfie cu Gerovital

Cu greu scriu acest articol întrucât este despre ceea ce, de cele mai multe ori, încerc să ascund, să șterg sau să îi neg existența. Este un subiect destul de sensibil pentru mine despre care pot să vorbesc liber, degajat, dar despre care nu pot să las scris ca dovadă că face parte din viața mea. Așadar, în cele ce urmează, mă dezbrac de rușine, îmi ies din zona de confort, îmi dau masca jos și devin vulnerabilă în fața voastră.

Mi s-a întâmplat de multe ori să mă trezesc, să merg în fața oglinzii și să mă apuce panica. Puteam să jur că încep să mă transform. În frunte, fix pe mijloc, exact ca un corn de unicorn se înfățișa falnic un coș. Sau în vârful nasului, proeminent, de parcă îi ridicase cineva acolo o statuie. Nu, nu e vorba de metamorfoză, nici de fotosinteză, nici sirenă nu devin, ci mă confrunt cu acnee. Statisticile spun că cel puțin 90% dintre adolescenți suferă de acnee ceea ce îmi dă puțin curaj să scriu despre asta. Din nefericire, fac parte din această categorie și am un cuvânt de spus în acest sens.

Am obținut o inimioară din cremă. Nu mă întrebați cum!

Nu, nu sunt singura care a pățit-o așa că ne vom înțelege unii pe alții, vom empatiza și vom învăța împreună trucuri pentru a scăpa de inesteticele coșuri. Pe facebook sau pe Instagram e destul de usor. Slavă Domnului că există programe de editat poze sau fond de ten cu acoperire bună. Dar ce facem cu realitatea? Ne bucurăm că avem un telefon la care nu răspundem și o casă în care să ne ascundem. Dar pentru cât timp vom putea face asta? Cât vom evita contactul cu ceilalți? Cât timp vom mai amâna inevitabilul. Am cunoscut persoane care nu ieșeau din casă atunci când nu le stătea părul bine sau când le apărea vreun coș. Ei bine, din categoria asta eu nu fac parte.

Îmi amintesc că într-o dimineață, când mă întreptam spre Brașov, m-am închis în baia din tren și am dus o luptă crâncenă cu un coș. Oamenii băteau la ușă, se strânseseră câțiva la coadă, însă eu nu am ieșit până nu l-am făcut praf pe fraier. Pe fraier…și fața mea. Aveam o pată roșie și începuse să se umfle de parcă mă lovise cineva cu o rangă. Tocmai în ziua deplasării. Și trebuia să filmez pentru vlog. De poze nu mai vorbesc pentru că îmi găsisem o poziție de selfie, cu mâna în dreptul feței, așa ca o divă, ca să ascund urmele adânci ale războiului.

Poziție de selfie

Ce fac cu oamenii care mă văd așa, față în față și de părerea cărora nu ar trebui să îmi pese, dar totuși îmi pasă? Ce fac cu oglinda care îmi arată cât de imperfectă sunt? Ce fac cu depresia în care mă bagă un amărât de coș care apare și azi și mâine și peste un an și pare să îmi strice toate momentele minunate din viața mea? Sunt convinsă că astfel de întrebări v-ați adresat și că ați încercat tot felul de soluții pentru a remedia imperfecțiunile tenului.

Cremă CC Matifiantă. Soluția pentru tenul meu

Mai jos este o schemă de tratament care îi asigură tenului curățare, tratare și camuflare. În ceea ce privește modul în care tenul reacționează la diverse creme, și anume acneea rămâne sau trece, e o discuție delicată extrem de subiectivă. Însă, în ceea ce privește camuflarea, lucrurile sunt puțin mai simple. Uite coșul, nu e coșul. Spuneam că dintr-o poză se poate elimina destul de ușor grație programelor de editare, problema apare atunci când vorbim despre o filmare (sunt convinsă să se poate edita și de acolo, dar nu mă pricep eu atât de bine) sau în realitate. O cremă pe care eu o ador și o folosesc cu drag este Crema CC Matifiantă, din gama Gerovital Stop Acnee. Nu doar că sunt gata de selfie oricând, ci și gata de filmări sau întâlniri cu prietenii. Aceasta reduce imperfecțiunile tenului prin reducerea aspectului lucios al pielii și uniformizarea culorii.

Schemă de tratament – Sursa: http://www.gatadeselfie.ro/

Am învățat un lucru extrem de important și anume că imperfecțiunea este sexi și ar trebui să fiu puțin mai tolerantă cu mine. Nu e sfârșitul lumii dacă îmi mai apare un coș din când în când, problema e atunci când am mai multe tot timpul și atunci chiar trebuie să scap cumva de ele. Pentru că o problemă de estetică și frumusețe devine o problemă de disconfort și diminuare a încrederii de sine ceea ce chiar nu ne dorim. Sfatul meu este că mai bine diminuăm decât să ascundem și cel mai bine e să facem asta din timp ca să nu se agraveze problemele tenului.

Vă doresc un ten frumos și sănătos și dacă aveți alte produse pe care le-ați folosit și au avut rezultate favorabile, vă rog să lăsați un comentariu ca să afle și ceilalți!


Acest articol a fost scris pentru ediția de toamnă a competiției Superblog 2017.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Proba 4. Gata de selfie, cu Gerovital Stop Acnee

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*