7 ponturi pentru o vacanță reușită în Poiana Brașov

Ai simțit vreodată cum muntele te cheamă spre el să te încarce cu energie? Ai tras aer în piept și ai respirat prospețime ca și cum nu ai mai fi făcut acest lucru până acum? Te-ai lăsat purtat de miresme și de ciripitul păsărilor și de glasul pădurii? Ai ascultat vuietul munților și liniștea înălțimilor? Ți-ai îmbătat privirea de verde crud și cer albastru? Când ai fugit ultima oară ca să te regăsești și să îți regăsești echilibrul?

Știi ce nevoie ai de odihnă, de evadare din cotidian, de lipsa grijilor și timp pentru tine. Nu trebuie să îți mai amintesc eu asta, o face organismul tău destul de bine zilnic. Te-ai gândit să încerci o cură de natură? Să fugi la munte și să te deconectezi de tot și să te conectezi cu tine, cu verdele, cu acei oameni pe care i-ai cam neglijat în ultima perioadă și care se întâmplă să fie fix aceia cărora trebuie să le dedici timp, sentimente și afecțiune?

Îmbrățișează această idee și fă-ți o rezervare la un hotel din inima muntelui! Mie mi-a schimbat vibe-ul complet această mișcare așa că știu ce recomand. Acestea fiind spuse, Poiana Brașov te așteaptă în orice anotimp!

Recepție Hotel Royal Poiana Brașov. Sursa foto: http://www.hotel-royal.ro/
  1. Hotel Royal Poiana Brașov

Unul dintre cele mai importante aspecte atunci când pleci într-o vacanță este cazarea. Am plecat de multe ori pe principiul ”nu mai contează unde stau, important e să ajung acolo” și m-am înșelat teribil de fiecare dată. Când întri pentru prima dată în cameră trebuie să simți cum întreg locul îți spune bun venit și te întâmpină cu tot ce are mai bun, camera este primul lucru pe care îl vezi atunci când te trezești și deschizi ochii, tot camera este refugiul tău când te întorci în miez de noapte topit de oboseală după ce ai luat toate străzile la pas și te-ai conectat cu locul respectiv. Hotelul în care vei sta va dicta tonul experienței pe care o vei trăi în acea vacanță și va contribui la impresia pe care ți-o va lăsa orașul. Pentru că vibe-ul locului îl vei lua cu tine în cameră și, în timp ce te relaxezi acolo în oaza ta de confort, ți se va înmagazina în suflet. Trust me!

Camera Hotel Royal Poiana Brașov Sursa foto: http://www.hotel-royal.ro/

O astfel de oază este Hotel Royal Poiana Brașov în care te poți bucura de un adevărat răsfăț pentru simțuri la saună, te poți bucura de priveliștea grozavă din mansardă alături de o ciocolată caldă, un ceai sau o cafea cu aromă de toamnă (mie asta îmi place cel mai mult).

Hamac Hotel Royal Poiana Brașov. Sursa foto: http://www.hotel-royal.ro/

Provocare: Mergi să cunoști o persoană nouă la bar, fă-i cinste cu băutura și află-i povestea!

2. Postăvaru

Imposibil să ratezi Postăvaru dacă ajungi în Poiană. Fie că alegi telecabina sau o drumeție care te va revigora complet și își va pune amprenta asupra trăirilor tale, trebuie să escaladezi stâncile ca să ajungi în vârf. Te-ai născut pentru înălțimi, nu rămâne la bază! Reține acest lucru și folosește-l în orice context! Opțional, poți încerca o drumeție la Pietrele lui Solomon.

Se escaladează stâncile din spate, Vf. Postăvaru
Priveliștea de la Postăvaru

Provocare: Descrie această experiență în câteva rânduri scrise pe spatele unei vederi!

3. Chinchilla

În apropierea lacului o să găsești un om cu o chinchilla care se va oferi să vă facă o poză (ție și blănosului). Eu l-am tot văzut acolo în ultimii doi ani de fiecare dată când am fost și am făcut poză cu pufoșenia, am lăsat-o să îmi aranjeze părul cu lăbuțele și să ronțăie ceva în capul meu.

Selfie cu Chinchilla

Povocare: Fă cel mai nebunesc selfie cu chinchilla!

4. Apus pe lac

Să vezi soarele cum se oglindește pe suprafața lacului pur și simplu te încarcă cu energie (și vitamina D).

Povocare: Pune-ți o dorință și pleacă să o îndeplinești!

5. Atenție se schiază!

Dacă e iarnă, ai de ales între cele 9 pârtii de schi sau poți să le încerci pe toate, important este să te distrezi! Bucură-te de zăpadă, de alb, de lumină și râzi până simți că te dor mușchii.

Provocare: Fă-ți 5 prieteni noi pe pârtie!

6. Sanie trasă de cai

O să pară un clișeu rupt dintr-o poveste, dar de fapt e o experiență ce nu poate fi descrisă în cuvinte. Lasă-te purtat pe aripile zăpezii și bucură-te de moment!

Provocare: Ia cu tine pe cineva drag!

7. Biliard, darts electronic și fotbal de masă

Dacă vremea nu ține cu tine și nu te poți bucura de împrejurimi, bucură-te de tot ceea ce îți oferă hotelul!

Provocare: Fii cel mai bun!

Pune-ți aceste lucruri pe wish list și mergi să le îndeplinești! Întoarce-te și împărtășește cu noi experiența ta!


Acest articol a fost scris pentru ediția de toamnă a competiției Superblog 2017.

CITEȘTE ȘI:

  1. Brașov pentru a patra oară

  2. Cum m-a cucerit Brașovul – un bilanț al experiențelor

  3. Un altfel de S.T.A.R.T.

  4. Amintiri dintr-un oraș boem

  5. Toamnă peste Brașov

  6. Brașov – VLOG

2 Comments Posted

2 Trackbacks & Pingbacks

  1. Proba 6. Vacanță în stil Royal
  2. Un altfel de START – Olteancă în Deplasare

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*