Adevărul din spatele job-urilor de la PhotoHotel

Te-ai gândit să mergi în destinație cu PhotoHotel dacă încă îți e teamă? Încă îți faci scenarii și te întrebi cât de rău poate fi? Te întrebi cum gestionezi un refuz? Cum convingi oamenii să accepte o ședință foto? Cum îi determini să cumpere fotografiile făcute de tine?

Nu ar trebui să privești întreaga situație atât de tehnic, ca pe o schemă logică cu punctulețe pe care să le bifezi. Privește totul ca pe un brad pe care ai ocazia să îl împodobești așa cum vrei. De tine depinde cât de frumos îl faci, cum îl pregătești ca să atragă, cum îl faci să atragă toate privirile. Vei primi același brad ca și colegii tăi, aceeași instalație, același tip de globulețe și aceleași ornamente, însă modul în care le vei utiliza va face din bradul tău unul extraordinar sau unul care mai necesită ajustări.

Indiferent dacă vei fi fotograf sau consilier foto, trebuie să înțelegi faptul că tu nu te duci în destinație ca să le faci poze turiștilor, ci ca să le oferi o experiență unică de vacanță. Interacțiunea cu tine ar trebui să le facă ziua mai frumoasă, modul în care le vorbești trebuie să îi facă să își amintească de tine, zâmbetul acela sincer pe care reușești să îl imortalizezi trebuie să te facă să înțelegi pentru ceea ce ești acolo. Oamenii pe care îi întâlnești nu sunt pași care să te apropie de target, ci persoane cărora poți să le duci vacanța la un alt nivel. La finalul zilei, nu ar trebui să conteze numărul de fotografii pe care le-ai făcut, ci numărul de momente în care ai văzut fericirea. Imortalizează clipe pe care oamenii să își dorească să le mai trăiească, nu siluete sub o frunză de palmier sau mâini în care se așează perfect soarele. Oferă-le turiștilor reflexii ale unor amintiri frumoase, nu încadrări ale unor corpuri fade. Fă-i să se simtă bine, pune-le în evidență trăsăturile, obține de la ei acele zâmbete pe care nu le oferă oricui.

Ar fi ridicol să crezi că ei nu ar putea să își facă singuri fotografii așa cum le faci tu. Ba chiar ar putea să o facă mult mai bine. Tu nu ești ca aerul de care au nevoie ca să respire, dar ești un instrument care trebuie să reușească să le atingă acea coardă sensibilă care le face întreaga ființă să vibreze. Tu nu trebuie să îi duci pe plajă să le faci fotografii la răsărit, ci trebuie să îi duci acolo să îi faci să trăiască o poveste atunci când soarele pleacă și rămân doar ei. Și nu trebuie să le spui asta. Trebuie să îi faci să simtă asta.

Nu te strădui să le vinzi fotografii, străduiește-te să te vinzi pe tine. Pune pe plan secundar serviciul pe care îl oferi și pe primul plan povestea pe care să vrea să o ia cu ei acasă. Rupe bucăți din sufletul tău și împachetează-le în album. Creează legături cu oamenii, nu cu buzunarele lor.

Dacă vei privi lucrurile în acest mod, nu vei mai avea timp să îți faci probleme dacă îți îndeplinești sau nu targetul și te asigur că îl vei atinge destul de ușor. Dacă în fiecare dimineață te vei trezi gândindu-te câtor persoane le vei oferi o experiență nu o să mai fi la fel de stresat și o să poți să îți duci la îndeplinire sarcinile fără probleme. Abordează oamenii cu gândul că le vei schimba viața, nu că le vei lua banii. Oferă-le atenție, momente, zâmbete! Fă din jobul tău o pasiune și lasă să ți se citească asta în privire!

Du-te pe insulă și trăiește propria ta poveste! Fii vulnerabil, fii sensibil, fii puternic, fii om înainte de a fi angajat PhotoHotel! Fii cum ai vrea să fie persoana care te abordează și pe care nu ai vrea să o refuzi pentru că vrei să mai petreci puțin timp cu ea! Oferă-te pe tine înainte de a vinde fotografii!

Pont: Setează-ți obiective SMART și fă tot posibilul să le îndeplinești! Setează-ți un alt target care să te sperie! Fă-ți un plan bun ca să ieși din zona de confort, ține-te de el și excelează! Poți să fii cel mai bun dacă îți propui asta!


CITEȘTE ȘI:

  1. O să îmi petrec toată vara pe o insulă cu PhotoHotel

  2. Jurnal de Stagiu PhotoHotel

2 Trackbacks & Pingbacks

  1. Jurnal de Stagiu PhotoHotel – Olteancă în Deplasare
  2. O să îmi petrec toată vara pe o insulă cu PhotoHotel – Olteancă în Deplasare

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*