Aș vrea să mă trezesc mâine și să fie tot vară. Să fie prima zi de vară! Să îmi fac planuri de vacanță, să pierd nopțile pe afară, să mă bucur mai mult de soare, să mă trezesc târziu, să nu îmi pese ce zi este pentru că e vacanță. Aș vrea să mă mut din nou la mare și să dorm pe plajă, să mă trezesc mângâiată de soare, să mă scald în nisipul fierbinte, să înot la apus și, uneori, să mă trezesc înaintea soarelui pentru a-l întâmpina la răsărit. Să urc pe vârful unui munte și să admir frumusețea de acolo de la înălțime, să respir aerul tare, să adorm în căldura unui foc de tabără.

Iubesc vara. Poate pentru că am timp să colecționez amintiri extraordinare, că mă bucur de experiențe de neuitat și cunosc oameni noi pe care îi las să îmi schimbe viața puțin câte puțin.

amiaza-vara

Se spune că din fiecare călătorie te întorci schimbat. Așa e și după fiecare vară. Pentru că fiecare experiență pe care o trăiești, fiecare om pe care îl întâlnești te schimbă într-un mod pe care nici nu ți-l imaginai. Sunt oameni care te fac mai bun, experiențe care te fac mai înțelept, greșeli care te fac mai puternic și lacrimi care îți spală sufletul. 

E ultima zi de vară și îmi amintesc toți oamenii cu care am interacționat, fiecare noapte albă, fiecare tren, fiecare răsărit, fiecare melodie care ne-a apropiat, fiecare îmbrățișare, cântecul păsărelelor dimineața, freamătul orașului în căldura de la prânz, liniștea de seară, stelele și luna, aroma cafelei, valurile mării, nisip și scoici.

Vara asta m-am îndrăgostit nebunește de tot ce e frumos, de rochii, de genți, de peisaje, de oameni, de mare. Vara asta mi-am rupt inima în bucăți și am lipit-o la loc, am rupt bucăți din soare și mi-am pansat rănile cu ele, am dat foc la scrisori și am lăsat sentimentele să ardă, am lăsat iubirea să se stingă și am fugit să îmi caut indiferența. În locul ruinelor am construit o stâncă pe care să-mi așez sufletul. Îmi pun fericirea la adăpost și sunt pregătită să intru în toamnă un om mai puternic. 

libertate

Mi-e dor și drag! Sunt recunoscătoare pentru omul care am devenit! Fără de tot ce am trăit vara asta nu aș fi ajuns unde sunt acum. Sunt pregătită pentru tot ce va urma!

Ai avut o vară de neuitat? Ai trăit-o cu maximă intensitate? Ai dorit-o și ai iubit-o cu toată ființa ta? Las-o să plece! Fără regrete. Ai timp să regreți mai târziu. Mult mai târziu. Atât de târziu încât nici nu o să mai conteze. O să vină alta și o să te schimbe iar și iar. E în firea lucrurilor…Las-o să se întâmple!

Fiecare vară are povestea ei. Trăiește-o fără regrete! 

S-ar putea să-ți placă și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *