Nu sunt romantică și nu îmi plac dulcegăriile. Cred în iubirea adevărată, însă la fel de mult cred că ea nu este accesibilă oricui. E mult prea specială pentru a o obține atât de ușor și nu o spun eu ci o spun marii poeți ai lumii care au cuprins-o în poezie, o spun pictorii celebrii care au surprins-o pe pânză, o spun inimile care au rămas să bată împreună și ultima bătaie. Pentru iubire se luptă cu toate armele, pe toate fronturile, dar înainte de a merge la luptă e nevoie de certitudine. Certitudinea că merită să îți consumi resursele, că ai pentru cine să lupți, că și celălalt va lupta în aceeași măsură. În iubire nu există incertitudine. Ori vă iubiți, ori nu. Sentiment de mijloc nu există. Nu poți iubi pe cineva doar 10% sau 80%.

În iubire trebuie să existe echilibru. Trebuie să vă fiți suport unul celuilalt și să fiți dispuși să fugiți la capătul lumii fără să vi se ceară asta. Capătul lumii se simte. Iubirea înseamnă sacrificiu. Acel sacrificiu suprem de reorganizare a listei de priorități.

Iubirea naște fericire. Când e altceva în afară de fericire între voi, atunci să știți că se pierde din iubire. Și e o linie atât de fină între ”rămân” și ”plec”, atât de fină încât vă veți da seama mult prea târziu că celălalt a încetat să mai lupte de mult, că nu mai există ”noi”, că prioritățile s-au schimbat, că vorbele s-au schimbat, că tonul pe care sunt spuse nu mai e același.

Poți iubi pe cineva cu toată ființa ta, însă cu aceeași ființă îl poți urî mai târziu, ba chiar cu o ființă mai puternică și cu o ură mai mare decât dragostea ce a fost cândva pentru că rănile vor fi mult prea adânci. Pentru că nu vei putea să îți iei înapoi sentimentele investite și nici timpul, pentru că nu poți să îți iei inima înapoi în aceeași stare ca atunci când ai pus-o la comun.

Când iubești trăiești. În rest, exiști. Căci nu-i nimic mai frumos în lume decât să iubești și să te simți iubit (de aceeași persoană pe care o iubești).

 

S-ar putea să-ți placă și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *