Când suntem extrem de obosiți, epuizați, storși, secați de energie, whatever am vrea să dormim oriunde. Ei bine, eu chiar adorm oriunde, oricum și oricât. Nu vă recomand să faceți la fel pentru că e puțin riscant.

Sunt persoane care chiar nu poată să doarmă bine în altă parte decât în patul lor. Eu pot să dorm oriunde atâta timp când stau întinsă (îmi e aproape imposibil să dorm stând pe scaun). Că tot a venit vorba de asta, acum 4 ani am plecat în Elveția cu autocarul. Drum de 25 de ore. Un chin. Toți în jurul meu dormeau liniștiți. Eu căutam cai verzi pe pereți, tavan, geam, număram oi, vaci, pisici. Mi-am scos pătura din bagaj și am întins-o pe jos pe culoar și m-am pus acolo. Nu mă întrebați de ce aveam o pătură după mine. Măcar am reușit să mă odihnesc și eu. By the way, oamenii din autocar nu se cunoșteau toți între ei (evident), dar după această experiență pe mine mă știau toți. ”Tipa care a dormit pe jos.” La un moment dat cineva a venit la mine și m-a rugat să îl las să doarmă o oră acolo. Hihi. Știu eu de ce aleg mereu locul din spate.

Așadar, trecând peste somnul banal de la școală, din autobuz sau cu capul pe birou în timp ce învăț, în tren (unde mi se pare absolut normal), vă prezint lista cu locurile în care am adormit eu și nu vă recomand:

  1. În saună. Căldură mare, relaxare totală, nici nu știu cum m-a furat peisajul însă îmi amintesc că a intrat mama unei prietene după mine că trecuse ceva timp și eu nu mai ieșeam. E riscant. Vă deshidratați și muriți!
  2. Pe o bancă în spate la Cozia. Eram atât de obosită, nu dormisem noaptea trecută și m-am întins pe o bancă în timp ce sorămea admira peisajul. M-a trezit după jumătate de oră că deja începuseră să treacă tot mai mulți turiști pe acolo, iar ea se săturase să îmi tot facă poze. Oricât de obosiți ați fi, nu faceți asta!
  3. În taxi. Eram în București cu niște prieteni, traficul infernal. M-am trezit într-o curbă după ce am dat cu capul de geam. Încercam să le explic că nu dormeam, dar ei au zis că mă tot întrebau chestii, iar eu nu răspundeam. Nu am de unde să știu asta. Nu adormiți în taxi când sunteți singuri! Nu știți unde ajungeți.
  4. În piscină. Eram destul de zen, în lumea mea, făceam pluta și, la un moment dat, m-am trezit sub apă, dădeam din mâini ca să ies la suprafață și toată lumea în jurul meu era amuzată. Aveți grijă cu apa să nu vă înecați!
  5. La o prezentare. După o noapte albă în care am făcut un proiect cu echipa ce trebuia prezentat ziua următoare, după 3 prezentări (a noastră a fost a treia), am adormit. M-am trezit la final, când juriul s-a retras pentru a delibera. No comment! Toată lumea avea cel puțin un selfie cu mine.
  6. Pe plajă. Mă trezea cineva devreme în fiecare dimineață să mergem pe plajă, iar eu mai dormeam o oră-două, la soare, întinsă pe prosop sau direct pe nisipul fierbinte. Mă acopeream cu un alt prosop când era prea cald. Atenție! Să nu dormiți pe plajă cand sunteți singuri. Poate vă fură cineva. :))
  7. Pe vapor. Riscurile sunt mari dacă nu are cine să va păzească lucrurile și banii. Eu eram printre cunoscuți…și oricum nici nu știu cum și când am adormit. Am realizat asta abia când m-am trezit.
20160531_115059-1
Aici dormeam pe bancă la Cozia
14021596_1347743921913802_8619551877212503778_n
Aici dormeam în timpul prezentărilor
13087326_1279264575428404_4314091871242517452_n
În sfârșit, în patul meu.

Oboseala își spune cuvântul de multe ori. Vă încurajez să vă odihniți cât de mult posibil în locuri sigure (de preferat, în camera voastră) și să faceți pauze scurte și dese. Bucurați-vă de vacanțe și de călătorii cât de mult puteți, de peisaje și de soare. Nu adormiți în locuri riscante! 

Sfat de la mama: “Consider că ar trebui să stai trează pe unde te duci.”

Odihnă plăcută, dragilor!

S-ar putea să-ți placă și:

4 comentarii

  1. 8. La dentist. Nu adormiți cu gura căscată pentru că nu se știe cât veți reuși să o mai țineți deschisă și stomatologul vă poate răni cu freza. Plus că asistenta vă poate speria atunci când caută diversele substanțe trebuincioase stomatologului.
    Been there, done that.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *