Încep cu lucrurile basic, accesibile oricui și care ar trebui bifate cât mai repede pentru experiențele interesante pe care le oferă.

1. Să vezi răsăritul de la mare. Soarele dă impresia că iese din apă, iar mulțimea de oameni care așteaptă cu nerăbdare momentul în care apare îți creează o senzație sublimă. Nu mai vorbesc despre ce poze grozave poți să faci.

2. Să mergi în vacanță cu cortul. Îți conferă un sentiment de libertate și liniște.

3. Să dormi la focul de tabără sub cerul înstelat. Cel puțin o dată în viață trebuie să încerci asta. Să ai deasupra ta un cer plin de stele și să adormi privindu-le e atât de frumos. Am vrut la un moment dat să îmi pun pe tavan tapet cu cerul înstelat, dar nu se putea compara cu realitatea.

4. Să participi la un Tresure Hunt. O vânătoare de comori în care te distrezi și înveți lucruri noi. E distractiv și un moment tocmai bun de a lega prietenii faine.

5. Să dansezi în ploaie. Nu multor oameni le place ploaia, iar vestea proastă e că de multe ori vei fi nevoit să ieși din casă când plouă sau, mai grav, să te prindă ploaia pe drum. Nu te întrista pentru că purtai bluza cea nouă sau pentru că ți-a stricat pantofii. Bucură-te de moment! Dansează! Momentul e mai frumos dacă e noapte și dacă ai pe cineva alături. Dar și singur e grozav.

6. Să înveți o limbă străină. Cred că e bine să te înțelegi cu oamenii într-o țară străină atunci când ai nevoie de indicații sau vrei să îți comanzi ceva de mâncare.

7. Să stai toată ziua într-un hamac. Uneori e bine să te deconectezi de probleme și să te relaxezi puțin.

8. Să stai întins pe iarbă și să privești cerul. Să și încerci să ghicești forma norilor. E un exercițiu de creativitate care îți poate aduce buna dispoziție foarte ușor.

9. Să alergi prin bălți. Sigur ai făcut asta când erai mic. Era distractiv, periculos pentru că nu te lăsa mama și te simțeai liber. Era un soi de fericire pe care nu prea ai cum să îl descrii. Încearcă asta și când ești adult. Sentimentul e incomparabil. Un mic sfat: folosește încălțăminte adecvată!

Bucuria stă în lucrurile mici, necostisitoare. Nu îți trebuie prea mulți bani pentru a-ți permite câteva clipe de libertate și fericire. Problema este cu timpul și, mai ales, curajul de a încerca lucruri noi sau aparent banale.

Am și o listă cu lucruri mai avansate, pentru care îți trebuie bani, curaj și un spirit aventurier. Bonus: un aparat foto și câtiva prieteni cu care să te distrezi.

10. Să urci pe un munte. Traseul e obositor, palpitant și plin de peisaje superbe. Pe deasupra, îți conferă o stare de bine.

11. Să înoți cu delfinii. Dacă încă nu ai învățat să înoți, nu mai pierde timpul, găsește-ți motivația și experiementează!

12. Să te dai într-o tiroliană imensă. De obicei este înstalată deasupra unui lac, unei văi sau unei prăpastii ceea ce o face și mai periculoasă. Priveliștea e grozavă, iar feelingul neprețuit.

13. Să zbori într-un balon cu aer cald. La înălțime, plutind în aer. Încă nu știu să descriu asta, dar promit că voi rezolva în cel mai scurt timp posibil. Am găsit un eveniment în Iași, în perioada 19-21 mai 2017, Magia Baloanelor. Vreau să merg și caut tovarăși de aventură. Mai multe detalii aici.

14. Să faci scuba diving. Eu aș face scuba diving numai pentru poza aia cu pești tropicali, înotând printre corali, pentru multitudinea de culori din adâncuri, pentru spectacolul de forme, pentru priveliștea exotică.

15. Să vezi lumea de la înălțime – Burj Khalifa din Dubai este cea mai înaltă clădire din lume. Categoric oferă cea mai frumoasă priveliște și va fi cea mai grozavă experiență posibilă. Obișnuiesc ca prin orașele pe care le vizitez să urc în cel mai înalt punct pentru o privire de ansamblu. Pur și simplu, te simți la înălțime.

16. Să vezi aureola boreală. Se poate observa din partea de nord-vest a Canadei, Alaska, Norvegia, Islanda şi nordul Siberiei. Merită să ajungi acolo pentru spectacolul de culori oferit de natură.

17. Să mergi într-o croazieră. Câteva zile pe mare sau ocean, înconjurat de apă, fără urmă de țărm în jur. Doar cer, soare și apă, din când în când insule pustii și tot ce îți trebuie găsești pe vapor.

18. Să faci voluntariat. Mulțumirea sufletească cu cale te alegi în urma activităților desfășurate, oameni fericiți pe care îi lași în urma ta, contribuția pe care o aduci societății, sentimentul că faci parte din generația care construiești, trebuie să le experimentezi!

19. Să ajungi în Maldive. Aparent, extrem de costisitor, dar nu e imposibil. Știu, e un vis de lux, dar merită toți banii. Eu m-am apucat să îi strâng.

20. Să te plimbi cu gondola în Veneția. Să ajungi în orașul plutitor, să navighezi pe canalele venețiene, ascultând o arie de operă, pare destul de romantic. Merită încercat.

21. Să sari cu parașuta. Senzații extreme! Cred că ar trebui să încerc asta pe ascuns dacă vreau să mai am un acoperiș deasupra capului. Dacă nu, vezi punctul 3.

22. Să mergi într-un parc acvatic unde poți să plutești printr-un tunel care te desparte de rechini. Siam Park din Tenerife oferă o astfel de experiență.

23. Să călătorești mult. Să vezi un alt oraș, o altă țară, un alt continent. Să cunoști oameni noi, să descoperi locuri noi, artă, gastronomie, cultură, peisaje, să îți îmbogățești sufletul cu frumusețea acestei lumi. 

24. Să înoți într-o piscină situată deasupra lumii. La etajul 80, în Singapore. Pare de vis și chiar e. 

25. Să ajunge cel puțin o dată la Pamukkale, în Turcia. Acolo curge un părâu de apă caldă pe marginile teraselor de calcar și pare că faci baie la Polul Nord.

26. Să faci un selfie în vârful Turnului Eiffel. Franța e minunată primăvara și vara, are un aer aparte, boem, iar turnul oferă o priveliște de excepție asupra orașului.

27. Să faci o poză artistică cu Turnul din Pisa. Fie că te sprijini de el, îl împingi, îl susții cu umărul, îl prinzi între degete sau pur și simplu îl ții în palmă, iluziile fotografice sunt chiar geniale. 

Aștept și alte idei sau colaborări pentru a bifa cât mai multe de pe listă.

S-ar putea să-ți placă și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *