Prietenul în sesiune se cunoaşte.

În această sesiune, la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din Craiova, s-au întâmplat chestii şmechere pentru că proiectul INTEGRALIST a făcut furori printre studenți. Aflat la prima ediție, a avut drept scop creşterea gradului de promovabilitate la examenele din sesiunea de iarnă.

Am avut onoarea de a-i ajuta pe studenți să învețe pentru examenele de Matematică Aplicată în Economie şi Microeconomie. Yamina s-a ocupat de Bazele Contabilității. Am rămas plăcut surprinsă după această experiență. O primă concluzie cu privire la acest proiect este că bobocii chiar au potențial.

Plecam de la universitate în serile de marți şi la ora 22. Sâmbăta stăteam 6-7 ore. Încă puțin şi telefonul mă identifica acasă pe A.I. Cuza, nr 13. Orice altceva aş fi făcut în acest timp nu cred ca mi-ar fi adus atâta satisfacție şi mulțumire sufletească precum mi-au adus proiectul INTEGRALIST şi integraliştii cu care am legat prietenii frumoase în această sesiune. Am înțeles astfel ce înseamnă VOLUNTARIAT LA SUPERLATIV.

Nopțile albe şi-au avut farmecul lor şi cred că pot să număr pe degetele de la o mână de câte ori am reuşit să adorm înainte de ora 4, dar nu mă plâng. A fost cea mai frumoasă experiență din acest semestru.

De când sunt la FEAA, am învățat că mai presus de competiție este cooperarea. Sunt în măsură să vorbesc despre echipă şi spirit de echipă pentru că am simțit pe pielea mea ce înseamnă unitatea şi sprijinul reciproc. Am înțeles cât de important este să nu îți pui resursele pe silent atunci când ți sunt solicitate şi, oricât de ocupat ai fi, poți să îți faci timp să fii parte din echipă. Totul ține de prioritizare.

Am ales să fac din voluntariat o prioritate, să îmi petrec serile la universitate, să trec mai des pe la Centrul pentru Dezvoltare şi m-am ales cu câțiva prieteni. Unii numesc asta networking şi relații, eu prefer să spun că e modalitate de a nu pierde timpul ci de a-l câştiga. Mi-am pus în joc cunoştințele şi mi-au umplut sufletul de mulțumire.

Astăzi, sunt mândră de omul care am devenit şi sunt recunoscătoare față de dascălii mei, față de toți cei care şi-au pus amprenta asupra dezvoltării mele, sunt fericita pentru că fac parte din generația care construieşte şi mă bucur să văd că la fel ca mine sunt mulți. Nu am cuvinte să exprim bucuria pe care o simt în momentul în care mai aflu despre vreun integralist.

Aici este dovada că ASFEAA este o voce puternică în facultate, că este un spirit printre studenți şi o forță care ne uneşte. Să fiu parte din ASFEAA a fost cel mai bun lucru care mi s-a putut întâmpla în studenție. Aici am crescut, aici m-am dezvoltat, aici am învățat ce înseamnă cu adevărat STUDENȚIA LA SUPERLATIV. Şi nu afişăm asta peste tot pentru că dă bine, ci noi chiar experimentăm asta. A fi voluntar e mai mult decât o diplomă sau proiectele pe care le desfăşurăm sau faptul că suntem prezenți undeva. Voluntariatul este despre sufletele pe care reuşim să le atingem, despre mințile pe care reuşim să le inspirăm, despre becurile pe care reuşim să le aprindem. Voluntariatul este despre generația pe care o construim, despre amprenta pe care o lăsăm în urma noastră, despre oamenii care ne sunt recunoscători, despre oamenii cărora le suntem recunoscători, despre uşile deschise, despre parteneriate durabile, despre stabilitate şi integritate, despre unitate şi întrajutorare, despre schimbările pe care reuşim să le producem în societate, despre tot ceea ce facem să se întâmple şi ne aduce mulțumire.

Voluntariatul este despre timpul pe care reuşim să îl petrecem într-un mod productiv. Este despre oameni şi despre încărcătura emoțională de care avem parte.

Cei mai mulți dintre participanții de la INTEGRALIST sunt voluntari ASFEAA şi nu îi laud pentru că sunt #ai_mei, ci pentru că într-adevăr sunt grozavi. Dincolo de lenea şi dezinteresul pe care au reuşit să le afişeze în acest semestru (de care orice student dă dovadă mai devreme sau mai târziu), am văzut preocupare față de materie, i-am văzut străduindu-se pentru mai mult de 5 şi asta pentru că şi-au dat seama că pot mai mult de atât. Parca e un fel de tradiție prin studenție să iei Sfântul 5. Mulți se mulțumesc doar să promoveze, alții vor mai mult de atât pentru că şi-au cunoscut potențialul, iar noi dorim să le valorificăm acest potențial. Au nimerit în anturajul potrivit. Nu dau nume, se ştiu ei. Pot doar să mă bucur că i-am cunoscut şi că au luat parte la acest proiect grozav. M-am bucurat să văd grupe de studiu și studenți care au înțeles interesați să le explice și altora, i-am văzut ajutându-se între ei, colaborând, făcând diverse asocieri, conexiuni, deducții logice.

Integraliştilor, vă felicit pentru rezultatele obținute în prima voastră sesiune! Vă mulțumesc pentru această experiență şi abia aştept să ne continuăm activitatea în semestrul următor!

Oficial, s-a încheiat sesiunea. Bucurați-vă de vacanță!

ASFEAA, ne vedem în teambulding cu traininguri, treasure hunt şi o mulțime de activități, joculețe şi multă, multă distracție! Zic să ducem superlativul la superlativ!

 

S-ar putea să-ți placă și:

2 comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *