Am profitat de o escală de câteva ore pentru a gusta puțin din ce este și ce înseamnă Viena și mi-am promis că o să mă întorc cât de curând ca să explorez pe îndelete acest oraș magic, care ascunde atâtea comori pe străzile încărcate de istorie, în clădirile cu arhitectură impresionantă, în aerul în care plutește liniștea.

Am zburat din București cu Laudamotion și am plătit 80 euro pe biletul dus. Ca o paranteză, am continuat călătoria spre Valencia (70 euro), iar de acolo am zburat în Ibiza (21 euro) și, la final, ne-am întors în București cu escală în Atena (105 euro), însă o să vă povestesc la momentul potrivit despre aceste cheltuieli.

Ne-am lăsat bagajele în aeroport (când ajungeți în aeroport întrebați unde vă puteți lăsa bagajul și o să fiți îndrumați către centrul de depozitare) – 8 euro și apoi am luat trenul către centru (circulă din jumătate în jumătate de oră și face cam 20-30 de minute) – 12 euro.

Din centru am mers pe jos până la Cafe Central Wien ca să ne bucurăm de vibe-ul vienez, să admirăm clădiri, să rătăcim pe străzi și să ne strecurăm printre oamenii care-și continuă drumul liniștiți.

Având orele numărate, mare parte a timpului am petrecut-o la Cafe Central Wien, cafenea frecventată de Freud, Lenin, Stalin și Peter Altenberg. Am împărțit cu Ocxana un șnitel vienez care a costat 22 euro (pentru că mă avertizase un prieten că porțiile sunt foarte mari), apoi eu mi-am am luat o plăcintă vieneză cu mere – 7,30 euro și o cafea Cafe Central Kaffe – 7,50 euro, iar Ocxana clătite cu dulceață de caise – 6,40 euro și o cafea Maria Theresia – 7,50 euro. Ah și am primit apă din partea casei. Vă las aici meniul de mâncare și cel de cafea și desert. Ne-am împărțit cheltuielile și a revenit 27 de euro de persoană.

Seara am mai luat câteva străduțe la pas, cu un smoothie de mango – 5 euro, apoi pe la 2 noaptea am luat un taxi spre aeroport, iar aici nu prea am înțeles exact care e treaba cu prețurile pentru că apartul indica 28 euro, pe internet citisem că e preț standard 36 euro, iar șoferul ne-a cerut 44 euro, n-am înțeles ce i-a explicat Ocxanei și eram prea obosită ca să mă cert pentru câțiva euro, ajungând să plătim 22 euro de persoană.

Evident cheltuielile sunt mult mai mari dacă alegeți să vizitați muzee și să vă bucurați și de alte atracții ale Vienei, însă noi am fost acolo sprecial pentru Cafe Central, iar această experiență ne-a costat 74 euro, la care se adaugă zborul 70 euro, ajungând la 144 euro. O să ne întoarcem în Viena să o gustăm din plin și o să povestim atunci și despre alte experiențe.


CITEȘTE ȘI:

  1. Seară vieneză la Cafe Central Wien

S-ar putea să-ți placă și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *