Buget de vacanță

Cât costă o vacanță în Puglia | Buget de vacanță

Dacă stăm să ne raportăm la Roma, Milano sau Veneția, o să spunem cu toții că Italia este o țară scumpă, însă dacă stăm să ne gândim mai bine, are mult mai multe destinații accesibile decât ne-am fi imaginat. Una dintre acestea este Puglia, colțul de poveste din sudul țării, cu ieșire la mare.

Am găsit zbor București – Bari și retur în noiembrie 2019, cu doar 60 euro, operat de WizzAir.

Am stat la cele mai faine cazări, însă fiind extra sezon am prins niște prețuri incredibile, astfel:

1 noapte în trullo Tipico Suite din Alberobello, cu mic dejun inclus – 86 euro camera dublă, despre care am povestit aici. Înseamnă 43 euro de persoană.

2 nopți la B&B Relais del Senatore în Polignano a Mare, cameră dublă cu vedere la mare și bucătărie proprie + living – 150 euro cele 2 nopți. Înseamnă 75 euro de persoană.

Transport

Ca mijloc de transport am folosit trenul, care este extrem de rapid și ieftin. Singurul dezavantaj a fost că nu am găsit tren direct din Alberobello către Polignano a Mare și ne-am întors în Bari Centrale să schimbăm. Am plătit 5 euro pe biletul de tren Aeroport – Bari Centrale. Se poate plati cu cardul la ghișeu sau cash la tonomat. Am mers 6 statii și a durat 20 min. Apoi am luat un alt tren Bari Sud Est – Alberobello. În acea perioadă rețeaua feroviară era în renovări drept pentru care am mers cu autobuzul până la Putignano și de acolo cu trenul. Biletul a fost valabil atât pentru tren cât și pentru autobuz (dat fiind faptul că trenul a fost înlocuit cu autobuzul temporar), a costat tot 5 euro, iar călătoria a durat 2 ore. Ziua următoare am parcurs același traseu, numai că în sens invers: Alberobello – Bari Centrale (5 euro), iar de acolo am luat alt tren spre Polignano a Mare – 2,5 euro. În ultima zi, am vizitat Monopoli, apoi am mers direct la aeroport. Am plătit 1,10 euro Polignano – Monopoli, 3,20 euro Monopoli – Bari Centrale, 5 euro Bari Centrale – Aeroport.

Transportul pentru cele 3 orașe ne-a costat 26,8 euro.

În prima seara din Alberobello, cina noastră a fost destul de clasică și previzibilă: pizza (3,6 euro 2 felii) de la și înghețată (2 euro 2 cupe) de la Clara Petra. Am primit apă din partea casei la cazare.

Înainte de micul dejun, am trecut din nou la Clara Petra pentru colazione – 2,6 euro cappuccino și croissant.

Clara Petra Alberobello
Neuro Polignano a Mare
La Terrazza Polignano a Mare
The King Monopoli

Prânzul din Polignano a Mare ne-a costat 15 euro (pizza, tiramisu și apă). Am mai cheltuit 4 euro pe un smoothie de kiwi de la Luna absolut delicios, 3 euro pe apă și bere, 2 euro pe un colțunaș cu ciocolată Il Clasico. Seara am servit tot pizza – 12 euro și apoi gelato 2,20 euro. Am testat o cafea cu alcool (nu-mi amintesc exact ce) pe care ei o numesc caffe speciale și care nu prea m-a dat pe spate – 2 euro. Ultima seara din Polignano am petrecut-o la Cactus, barul de lângă noi, unde am servit o băutură din cactus – 8 euro.
Dimineața, înainte de a pleca în Monopoli, am trecut pe la Luna pentru cappuccino – 1,50 euro. Micul dejun din Monopoli a costat 14,5 euro (omletă cu avocado și salată + ginger limoncello). Am încheiat escapada din Monopoli cu un tiramisu – 3 euro. Ne-am luat pizza din gară – 5,50 euro și apă 2,20 euro și le-am servit în drum spre aeroport.

Pe mâncare și băutură, în cele 4 zile de hoinărit prin Italia, am cheltuit 83,1 euro.

Am mai cheltuit 44 euro pe suveniruri, astfel: 15 euro pe 5 magneți, 10 euro o pălărie neagră, 19 euro ciocolată și limoncello din duty free.

Cele 4 zile petrecute în sudul Italiei s-au ridicat la 288 euro (zbor, cazare, mâncare, transport), la care se adaugă 44 euro din suveniruri (cheltuieli care nu au fost absolut necesare), ajungând la un total de 332 euro.


S-AR PUTEA SĂ VĂ INTERESEZE ȘI:

  1. 3 orașe de poveste din sudul Italiei | La pas prin Puglia

  2. Trullo – căsuța de poveste în care am stat în Alberobello | Tipico Suite

  3. Cazarea de vis din Polignano a Mare | Relais del Senatore

  4. Food Porn în sudul Italiei | Delicatese din Puglia

2 comentarii

  1. Musai vreau sa ajung si eu in Puglia!!!! Si uite ca se poate si ieftin! Multumuri pentru informatii!

    1. Chiar că musai. Mă mir cum de ai ratat tocmai tu Puglia. Te puuuuup, Angi, dragă! :* :*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *