Dacă stăm să ne raportăm la Roma, Milano sau Veneția, o să spunem cu toții că Italia este o țară scumpă, însă dacă stăm să ne gândim mai bine, are mult mai multe destinații accesibile decât ne-am fi imaginat. Una dintre acestea este Puglia, colțul de poveste din sudul țării, cu ieșire la mare.

Am găsit zbor București – Bari și retur în noiembrie 2019, cu doar 60 euro, operat de WizzAir.

Am stat la cele mai faine cazări, însă fiind extra sezon am prins niște prețuri incredibile, astfel:

1 noapte în trullo Tipico Suite din Alberobello, cu mic dejun inclus – 86 euro camera dublă, despre care am povestit aici. Înseamnă 43 euro de persoană.

2 nopți la B&B Relais del Senatore în Polignano a Mare, cameră dublă cu vedere la mare și bucătărie proprie + living – 150 euro cele 2 nopți. Înseamnă 75 euro de persoană.

Transport

Ca mijloc de transport am folosit trenul, care este extrem de rapid și ieftin. Singurul dezavantaj a fost că nu am găsit tren direct din Alberobello către Polignano a Mare și ne-am întors în Bari Centrale să schimbăm. Am plătit 5 euro pe biletul de tren Aeroport – Bari Centrale. Se poate plati cu cardul la ghișeu sau cash la tonomat. Am mers 6 statii și a durat 20 min. Apoi am luat un alt tren Bari Sud Est – Alberobello. În acea perioadă rețeaua feroviară era în renovări drept pentru care am mers cu autobuzul până la Putignano și de acolo cu trenul. Biletul a fost valabil atât pentru tren cât și pentru autobuz (dat fiind faptul că trenul a fost înlocuit cu autobuzul temporar), a costat tot 5 euro, iar călătoria a durat 2 ore. Ziua următoare am parcurs același traseu, numai că în sens invers: Alberobello – Bari Centrale (5 euro), iar de acolo am luat alt tren spre Polignano a Mare – 2,5 euro. În ultima zi, am vizitat Monopoli, apoi am mers direct la aeroport. Am plătit 1,10 euro Polignano – Monopoli, 3,20 euro Monopoli – Bari Centrale, 5 euro Bari Centrale – Aeroport.

Transportul pentru cele 3 orașe ne-a costat 26,8 euro.

În prima seara din Alberobello, cina noastră a fost destul de clasică și previzibilă: pizza (3,6 euro 2 felii) de la și înghețată (2 euro 2 cupe) de la Clara Petra. Am primit apă din partea casei la cazare.

Înainte de micul dejun, am trecut din nou la Clara Petra pentru colazione – 2,6 euro cappuccino și croissant.

Clara Petra Alberobello
Neuro Polignano a Mare
La Terrazza Polignano a Mare
The King Monopoli

Prânzul din Polignano a Mare ne-a costat 15 euro (pizza, tiramisu și apă). Am mai cheltuit 4 euro pe un smoothie de kiwi de la Luna absolut delicios, 3 euro pe apă și bere, 2 euro pe un colțunaș cu ciocolată Il Clasico. Seara am servit tot pizza – 12 euro și apoi gelato 2,20 euro. Am testat o cafea cu alcool (nu-mi amintesc exact ce) pe care ei o numesc caffe speciale și care nu prea m-a dat pe spate – 2 euro. Ultima seara din Polignano am petrecut-o la Cactus, barul de lângă noi, unde am servit o băutură din cactus – 8 euro.
Dimineața, înainte de a pleca în Monopoli, am trecut pe la Luna pentru cappuccino – 1,50 euro. Micul dejun din Monopoli a costat 14,5 euro (omletă cu avocado și salată + ginger limoncello). Am încheiat escapada din Monopoli cu un tiramisu – 3 euro. Ne-am luat pizza din gară – 5,50 euro și apă 2,20 euro și le-am servit în drum spre aeroport.

Pe mâncare și băutură, în cele 4 zile de hoinărit prin Italia, am cheltuit 83,1 euro.

Am mai cheltuit 44 euro pe suveniruri, astfel: 15 euro pe 5 magneți, 10 euro o pălărie neagră, 19 euro ciocolată și limoncello din duty free.

Cele 4 zile petrecute în sudul Italiei s-au ridicat la 288 euro (zbor, cazare, mâncare, transport), la care se adaugă 44 euro din suveniruri (cheltuieli care nu au fost absolut necesare), ajungând la un total de 332 euro.


S-AR PUTEA SĂ VĂ INTERESEZE ȘI:

  1. 3 orașe de poveste din sudul Italiei | La pas prin Puglia

  2. Trullo – căsuța de poveste în care am stat în Alberobello | Tipico Suite

  3. Cazarea de vis din Polignano a Mare | Relais del Senatore

  4. Food Porn în sudul Italiei | Delicatese din Puglia

S-ar putea să-ți placă și:

2 comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *