Când am plecat prima dată în Italia, știam să zic doar buongiorno, buonasera, grazie, prego, pizza, pasta și limoncello. Atat mi s-a părut suficient, să salut politicos, să cer mâncare și să mulțumesc pentru ea. Ulterior, am mai învățat câteva cuvinte și expresii, am combinat cu spaniolă și engleză și am zâmbit mult. Era să uit de gelato. M-am îndrăgostit mult.

Italia este țara în care te îndrăgostești de absolut orice, de la peisaje rustice la străduțe boeme, de la mâncarea delicioasă la oamenii primitori de la care am învățat ce înseamnă cu adevărat dolce far niente, de la marea nebun de albastră la munții cu verdeață și lacuri ireal de frumoase.

Cum era de așteptat, nici Puglia nu face excepție. Cât timp am explorat Alberobello, Polignano a Mare și Monopoli, am dat de câteva restaurante și baruri senzaționale, pe care doresc să le împărtășesc cu voi. Nu vă las link-uri aici pentru că oricum dacă e să ajungeți pe acolo, le căutați voi pe Google Maps.

1. Pizzeria del Corso Alberobello

Întâi am luat Alberobello la pas, am învățat străduțele, ne-am oprit la fiecare restaurant să citim meniurile, am urmărit oamenii care intră, dar și pe cei care erau deja la mese și, mai ales, ce aveau în farfurie. În căutare de paste, ne-am oprit să ne delectăm cu pizza. Și am nimerit una dumnezeiască.

2. Clara Petra Alberobello

Seara am trecut să ne luăm înghețată. Am ales aromă de cocos cu gândul la vara ce tocmai a trecut și măr copt pentru toamna ce tocmai se instalase în oraș. Dubioasă combinație. Răcoarea verii și căldura toamnei. Ne-am întors dimineața devreme, încă dinainte de deschidere. Am vrut să fim primele care trec pragul. Și primele care se bucură de un colazione ca la carte. Un cappuccino perfect cu extra spumă și croissant pufos. Ca să începem ziua cu zâmbetul pe buze.

3. Luna Polignano a Mare

Luna are un farmec aparte pe care nu știu să îl explic. Good vibes only dacă ar avea o formă fizică. Pe lângă toate fresh-urile delicioase, prăjiturele, cafele și alte nebunii de pe acolo, personalul este fantastic. Când am intrat acolo prima dată am avut impresia că barmanul mă știe de ceva vreme, cu atâta ospitalitate și prietenie m-a întâmpinat. Să nu mai vorbesc despre design-ul interior sau despre poziționare.

4. Cactus Polignano a Mare

Barul de lângă noi. Îl vedeam de câteva ori pe zi, studiam oamenii care se așează la mese, ce comandă, cum se simt, le-am văzut zâmbetele, am ascultat muzica bună și în ultima seară, înainte de a ne retrage la somn, am trecut și noi pe acolo. Am ales niște băuturi pe bază de cactus și am primit și fructe ca să le testăm. Yummy. Au o ofertă atât de vastă și atât de tentantă încât aș fi rămas acolo încă o lună ca să încerc toate sortimentele.

5. Millennium Polignano a Mare

Aici era era super aglomerat și sunt sigură că aveau și super gelato. N-am avut răbdare să stăm la cozi, dar cu siguranță vom trece pe acolo dacă ne vom mai întoarce vreodată în Polignano.

6. Neuro Polignano a Mare

Aici am mâncat o pizza super delicioasă. Atât restaurantul cât și zona în care era amplasat se aseamănă foarte mult cu That’s Amore din Tropea.

7. La Rotellina Polignano a Mare

De aici ne-am luat un Il Clasico cu ciocolată super yummy și l-am savurat în drum spre plajă. După ce ne-am ridicat comanda, am văzut că era coada până în stradă. Știu oamenii ce știu.

8. La Terrazza Polignano a Mare

Când am servit prânzul aici, eram singurele fete de pe terasă. Nu știu dacă acestui fapt s-a datorat servirea rapidă, dar nouă ni s-a aduc mâncarea înaintea băieților de lângă noi. Anyway am mâncat aici cea mai bună pizza vegetariană și un tiramisu bestial.

9. The King Monopoli

Amplasat pe o străduță retrasă, departe de toată agitația din port, într-o liniște deplină. Terasa e înconjurată de clădiri. Nu se aud zgomote din altă parte. Nici peisaje care să te fure nu vezi. Dar are ceva special, un vibe aparte. Ne-am oprit aici pentru micul dejun și-un ginger limoncello. Ah..și-n interior au podea din sticlă. Wooow.

10. Caffe Smeraldo Monopoli

Un rai al prăjiturilor și al înghețatei. Încercați tiramisu, e de vis!

 

Cred că aș putea rezuma Italia la un colazione la malul mării, dimineața devreme, pizza cu limoncello la prânz, la un restaurant cu câteva mese de pe o străduță îngustă, neapărat tiramisu la desert, cină cu paste și vin, undeva într-un decor de munte. Și aș da pe repeat fără să mă satur.


S-AR PUTEA SĂ VĂ PLACĂ ȘI:

  1. 3 orașe de poveste din sudul Italiei | La pas prin Puglia

  2. Trullo – căsuța de poveste în care am stat în Alberobello | Tipico Suite

  3. Cazarea de vis din Polignano a Mare | Relais del Senatore

S-ar putea să-ți placă și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *