V-am povestit cândva că în fiecare an plec cu Anna într-un circuit ca să explorăm mai multe orașe dintr-o anumită țară, iar pentru 2019 am ales sudul Spaniei, din Malaga până în Gibraltar. Pe lista noastră au fost orașele de pe Costa del Sol unde puteam sta la plajă, dar și inegalabilul Caminito del Rey. Astfel, în cele 7 zile petrecute în Andaluzia, am explorat Malaga, Caminito del Rey, Setenil de Las Bodegas, Ronda, Torremolinos, Marbella și Gibraltar.

Zboruri

Biletele de avion ne-au costat 170 euro de persoană, astfel: București – Malaga cu escală în Bergam, zbor operat de Ryanair 90 euro și Malaga – București operat de WizzAir 80 euro. Ne-am adăugat un singur troller de 8 sau 10 kg pentru amândouă, 20 euri pe segment, deci 30 euro/pers. Total cheltuieli zboruri 200 euro. 

Cazările le-am distribuit astfel:

 • 2 nopți Elcano Malaga 486 lei (camera destul de decentă, curată, hotel amplasat într-o zonă liniștită)
 • 1 noapte Carol I Torremolinos 232 lei (nu m-a încântat prea tare)
 • 1 noapte Marbella ***** cu mic dejun inclus 840 lei (o aroganță pentru că am presupus că o să fim obosite după circuit și o să vrem să stăm să ne relaxăm într-un loc fancy încă nu s-a ridicat la înălțimea așteptărilor)
 • 1 noapte Hostal Tak Marbella 262 lei (cazarea mea preferată, merită nota 10 pe Booking, cu toate că are peste 9 și vreo 5 steluțe din 5)
 • 1 noapte Sunborn Gibraltar ***** cu mic dejun inclus 1380 lei (aroganță pentru că Gibraltar și pentru că o dată în viață ajungem acolo, însă mi-a plăcut tare mult. A fost priceless)
Priveliștea de la camera noastră cu vedere la mare din Torremolinos. Printre clădiri și cer, se zărește și puțină mare acolo la linia orizontului.
Los Monteros Marbella *****
Hostal Tak Marbella
Hostal Tak Marbella
Hostal Tak Marbella
Sunborn Gibraltar *****
Sunborn Gibraltar *****
Sunborn Gibraltar *****
Sunborn Gibraltar *****

În total, pe cazările din cele 6 nopți, am plătit 1600 lei/pers, adică aproximativ 340 euro/pers.

Transport

De data aceasta am folosit în mare parte transportul în comun care este extrem de bine pus la punct și sincronizat cu Google Maps. De la aeroport, am ajuns în centrul orașului Malaga cu un autobuz care a costat 3 euro. În ora, biletul costă doar 1,30 euro. Autobuzul ce face legătura între intrarea și ieșirea de la Caminito a fost 1.55 euro. Din Malaga am mers cu trenul către Torremolinos și a costat 2.10 euro. Autobuzul între Torremolinos și Marbella 4 euro, autobuzul prin Marbella 1.18 euro și respectiv 1.60 euro, autobuz Marbella – La Linea de la Conception 8 euro, iar cel de la Linea către Aeroportul din Malaga 16 euro. În total, am cheltuit pe transportul în comun 44 euro/pers.

Pentru ziua în care am vizitat Caminito del Rey, Setenil de las Bodegas și Ronda, am închiriat mașină (nu-mi amintesc cum se numește firma întrucât am rugat-o pe doamna de la recepție să sune pentru noi să ni se aducă o mașină în dimineața următoare – fără depozit) care ne-a costat 54 euro, la care s-au adăugat 6 euro pentru că șoferul avea sub 26 de ani, combustibilul 20 euro, parcări 6 euro. Total 86 de euro, adică 43 euro/pers.

Transportul intern total ne-a ajuns la 77 euro de persoană.

Biletul de intrare la Caminito del Rey combinat cu tren sau autobuz ne-a costat 23 euro întrucât v-am povestit în articolele anterioare că nu am achiziționat biletele din timp și singura soluție ne-a rămas biletul combinat. În mod normal, achiziționat cu câteva luni înainte, biletul simplu costă 10 euro.

Mâncare și băuturi

În primele zile am servit micul dejun la restaurantul La Chancla, 7 euro de persoană și ne-am făcut provizii de la Mercadona 23 euro/pers. În principiu, prețurile sunt: 3 euro smoothie, 2,5 euro cafea, 3,5 euro croissant, 4,5 euro frappelatte, 1 euro apă, 9 euro burger king, 7 euro înghețată Amorino. Am plătit 45 euro pe o cină fancy la Los Monteros (piept de rață, margarita și un desert), 15 euro pe o cină cu caracatiță și tapas. În total am cheltuit 193 euro pe mâncare.

Vă recomand patiseriile Granier. O să îmi mulțumiți după.

În Marbella, 50 euro s-au dus pe parasailing, dintre care 10 euro au fost pentru 6 fotografii, telecabina din Gibraltar ne-a costat 24 euro, iar suvenirurile 48 euro.

Cheltuielile din Andaluzia s-au ridicat la 415 euro, iar întreaga vacanță la 955 euro.


TE-AR PUTEA INTERESA ȘI:

 1. Cele mai frumoase locuri din Andaluzia

 2. Málaga și frumusețile orașului spaniol de la malul mării

 3. Caminito del Rey – Setenil de las Bodegas – Ronda

 4. Cum să vizitezi Caminito del Rey dacă nu reușești să îți cumperi bilet din timp

 5. Marbella – cel mai vibrant oraș din Andaluzia și un adevărat cocktail de emoții

 6. Gibraltar – orașul britanic din sudul Spaniei, poartă de acces către Africa

S-ar putea să-ți placă și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *