V-am povestit în articolele precedente ce minunății am văzut în Costa Blanca și despre minunatul nostru apartament din Altea Hills în care am locuit 4 zile la invitația celor de la Tripinvest. Astăzi vă povestesc despre toate celelalte cheltuieli, tips & tricks și la ce costuri neprevăzute să vă așteptați dacă vizitați orașele din Costa Blanca.

Am zburat din Viena spre Valencia cu WizzAir, iar biletul a costat 80 de euro.

În Costa Blanca am stat 4 zile, prima zi am petrecut-o în Calpe, unde am  și apoi în Altea Hills, unde am rămas în apartament și am adormit super devreme, ratând cina cu paella și sangria pe care o planificasem de acasă.

Cum am ajuns în aeroport, am mers la GoldCar să închiriem o mașină (am ales Goldcar pentru că am văzut că acolo se duceau cei mai mulți oameni și, în plus, am văzut că are recenzii bune). Ne-am ales cu o buburuză de care ne-am îndrăgostit iremediabil, un Fiat 500 de-un verde pal atât de cute. Probabil știți că eu nu prea mă dau în vânt după mașini, dar asta chiar a devenit preferata mea. Am plătit în total aproximativ 200 euro pentru cele 4 zile, cu tot cu asigurările aferente. Ni s-au retras de pe card 65 de euro garanție în cazul în care nu o returnăm cu plinul făcut, bani care ne-au fost returnați când am adus mașina (mă rog, luni pentru că noi am returnat-o sâmbătă și prima zi lucrătoare era luni). Combustibilul ne-a costat 46 euro și am făcut între 500 și 1000 km cu Bubu. Dacă țin bine minte, am alimentat-o cu Diesel 95. Am primit și wifi de la GoldCar ca să ne descurcăm cu gps-ul că tot ne făceam noi griji ce facem cu internetul (dacă să ne activăm roaming pentru date sau să ne cumpărăm o cartelă locală. ori varianta care mă avantajează când călătoresc singură cu telefonul pe mod avion și profit doar de wifi-ul găsit în diverse locații).

Dat fiind faptul că am făcut următoarele drumuri Valencia – Calpe, Calpe – Altea Hills, Altea Hills – Benidorm, Benidorm – Altea Hills, Altea Hills – Benidorm, Benidorm – Alicante, Alicante – Altea Hills, Altea Hills – Valencia, taxele de autostradă ne-au adus la 46 de euro, adică 23 euro de persoană.

În jur de 10 euro am plătit pe parcări (adică 5 euro de persoană). În Altea Hills am avut parcare privată, însă în Benidorm a fost o întreagă aventură cu parcarea. Pe lângă faptul că se găsea foarte greu un loc de parcare, se putea parca gratuit doar pe zonele marcate cu alb, contra cost pe zonele marcate cu albastru (însă aici erau câteva ore gratuite între 14:00 și 16:00 și între 21:00 și 08:00), iar de pe zonele galbene se ridicau mașinile întrucât este interzis a se parca acolo. Ideea e că se pot plăti doar 2 ore de parcare la un aparat și costă 1 euro, iar dacă lăsați mașina acolo pentru mai mult timp, trebuie să reveniți să faceți o nouă plată. Evident, bilețelul care confirmă plata parcării se lasă în mașină la vedere pentru a nu avea surprize. În Alicante am parcat într-o parcare subterană din port și cred că am plătit în jur de 4 euro pe câteva ore.

Mâncarea nu mi s-a părut scumpă, iar porțiile erau destul de mari. Paella era în jur de 10-12 euro de persoană, sangria nu m-a dat pe spate, în schimb am găsit un Frappelatte ultra delicios cu 4,5 euro și beam și câte 3 pe zi. Acasă îmi lipsește așa ceva. Ne-am făcut în prima zi provizii de apă, sucuri, fructe, caju și fistic pentru toate cele 4 zile, plătind câte 13 euro de persoană. Pe mic dejun și un suc de fructe am dat 12 euro, pe paste 15 euro, Crispy Chicken Menu de la Burger King 8-9 euro (I love Burger King, I hate cele 2 kg în plus, dar să zicem că sunt 2 kg de fericire). Mâncarea ne-a costat 72 euro, iar băuturile 32 euro.

În Benidorm ne-am oprit la shopping de nevoie (îmi uitasem acasă slipul de la un costum de baie și am găsit unul cu 4 euro), niște sandale drăguțe că se potriveau cu un pareo verde de-al meu – 11 euro și niște agende de la Ale-Hop 12 euro pentru că sunt drăguțe și pentru că sunt dependentă de Ale-Hop.

În total, am cheltuit 375 euro. Rețineți faptul că suntem diferiți și avem cheltuieli diferite, iar experiența mea este orientativă. Pe voi vă poate costa atât mai mult, cât și mai puțin.

Călătorii faine vă doresc și experiențe cât mai plăcute din care să rămâneți cu cele ai grozave amintiri!


S-AR PUTEA SĂ VĂ PLACĂ ȘI:

  1. 5 orașe de care te vei îndrăgosti în Costa Blanca

  2. 6 atracții turistice din Benidorm | Costa Blanca

  3. 9 atracții turistice din Alicante | Costa Blanca

  4. Cum ne-am simțit acasă în apartamentul din Costa Blanca | Tripinvest

S-ar putea să-ți placă și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *