Acasă e acolo unde sufletul tău se simte acasă. Acasă e un sentiment pe care îl trăiești într-un anumit loc și astfel locul devine acasă. E ciudat, pentru că acasă poate fi oriunde. Și totuși numim acasă doar un singur loc.

Acasă mi-e Spania și ar trebui să-mi las sufletul să vă explice de ce, pentru că documentele m-ar contrazice. Acasă mi-e locul de întâlnire a nisipului cu marea, acasă-mi sunt apusurile de la linia orizonului, acolo unde cerul întâlnește marea, acasă-mi sunt presărați palmieri pe străzi și miroase a sare și nisip. Acasă, merg desculță pe nisipul fierbinte și mă răcoresc în mare. Acasă e o sumă de povești. Sumă sună prea matematic. Acasă e locul în care poveștile se întâlnesc și provoacă stări, emoții, sentimente.

Un loc îți poate fi acasă pentru câteva zile, săptămâni, luni, ani sau chiar pentru totdeauna.

Am acceptat invitația lui Jack de la Tripinvest de a locui într-unul din apartamentele lor de lux, la sfârșit de august, când am călătorit în Costa Blanca. Am fost la înălțime, atât la propriu, cât și la figurat. Și să vă explic de ce.

CUM A FOST ÎNTREAGA EXPERIENȚĂ

Dacă întreb timpul, au fost doar 4 zile, dacă-mi întreb sufletul, el ar spune că o veșnicie. Și ce-i de-a dreptul ciudat, mintea mea se întoarce în fiecare seară acolo, cu dor de diminețile cu soare petrecute pe terasă și cafeaua cu cel mai frumos view din oraș.

Am plecat în această călătorie cu Ocxana, cu o doză de emoție pentru necunoscutul care se întindea înaintea noastră, cu hărți desenate și pin-uri pe Maps pentru viewpoint-uri, cu o energie debordantă de a savura Spania din plin, cu sangria, paella și frappelatte-uri fără număr. Ah, și nelipsitele Ale-Hop-uri.

Prima noastră oprire a fost Calpe pentru a întâlni echipa Tripinvest, alături de care am savurat o cafea la birou și am stat puțin la povești. I-am arătat Kamilei planificarea noastră pentru Costa Blanca și ne-a oferit câteva tips & tricks cu privire la cele mai frumoase locuri, terasele cu super view și unde se mănâncă cea mai bună paella. La Tripinvest sunt oameni faini, calzi, drăguți, care ne-au răspuns cu profesionalism și promptitudine la toate doleanțele noastre, au făcut tot posibilul să ne ducă experiența la superlativ și ne-au pus la dispoziție tot ce am avut nevoie. Iar Agnes ne-a trezit la timp ca să nu pierdem zborul spre Ibiza pentru că am ratat alarma de la telefon și pentru acest lucru îi suntem super recunoscătoare.

Priveliștea din parcare

Apartamentul care ne-a fost acasă pentru cele 4 zile petrecute în Spania se află într-o zonă rezidențială din Altea Hills, în vârful unui deal, printre palmieri și verdeață. Se ajunge acolo pe un drum șerpuit, iar priveliștea e de nedescris. Cum aș putea surprinde marea într-un paragraf când ea m-a surprins pe mine cu un asemenea view?

Nu știu care e treaba cu Roma, dar mie mi se pare că toate drumurile duc la mare. Și drumurile noastre tot la mare au dus. În cele 4 zile petrecute în Costa Blanca, am explorat Calpe, Altea, Benidorm și Alicante și am povestit pe larg despre aceste destinații în articolele precedente (găsiți link-urile aferente la sfârșitul acestui articol).

CE NE-A PLĂCUT CEL MAI MULT

Gândiți-vă acum ce ați vrea să existe în apartamentul acela. Există. Inclusiv jacuzzi pe terasă. Ah, terasa aceea! Cu cel mai frumos view, cu cafea aburindă dimineața devreme și marea în zare, cu un întreg oraș care se așterne în fața noastră, cu soarele timid pe care îl așteptam cu nerăbarea să răsară din mare când cerul era complet roz la linia orizontului. Și chiar ne-am trezit devreme să stăm la povești în răcoarea dimineții, să regândim strategia de a explora ținuturile din jur, să ne bucurăm de cafea și să fim recunoascătoare pentru fericirea pe care o simțim.

CUM PUTEȚI SĂ TRĂIȚI SPAIN DREAM ÎNTR-UN APARTAMENT DIN COSTA BLANCA

De aici preia legătura Jack. Misiunea mea a fost să vă spun că există asemenea minunății de apartamente în care vă puteți trăi poveștile, în care vă puteți bucura de Spania și de vibe-ul caracteristic, în care puteți savura cafeaua cu cel mai fain view sau vă puteți bucura de o șampanie tolăniți în jacuzzi la miezul nopții.

Oferta lor e vastă și cuprinde proprietăți de lux, poziționate strategic astfel încât să vă bucurați de liniște, de confort și de o priveliște superbă. Un loc devine acasă prin prisma legăturilor care se creează între oamenii care locuiesc acolo. O casă devine acasă când în ea se vede reflexia tuturor dorințelor voastre, când capătă căldura unui cămin, căldură care nu vine nici de la soare, nici de la vreun șemineu, ci din suflet.

Pot să garantez pentru prietenii mei de la Tripinvest că sunt oameni mișto, cu un vibe pozitiv, în care puteți avea toată încrederea că se ocupă de voi să vă simțiți acasă în Spania pentru ce perioadă doriți.

DESPRE COSTA BLANCA

Costa Blanca înseamnă peste 200 km de coastă, în sud-estul Spaniei, între Denia (în nord) și Torrevieja (în sud), între care se află Calpe, Altea, Benidorm (denumit și Manhattanul Europei, oraș de care noi ne-am îndrăgostit iremediabil) și Alicante.

DESPRE TRIPINVEST

Tripinvest este proiectul fain al unor polonezi care îmi sunt dragi și care oferă spre închiriere apartamente, case, vile, bungalow-uri pe coasta Spaniei. Momentan site-ul lor este în limba engleză și se lucrează la traducerea acestuia în limba română, însă între timp îi puteți găsi și pe Facebook.

Adresă: Calle Belgica, nr 1, Calpe, provincia Alicante

Până și biroul lor este cu iz de vacanță, de fapt, stați puțin, viață însăși e o întreagă vacanță și ar trebui să ne bucurăm de ea la maximă intensitate, să profităm de timpul pe care îl avem la dispoziție ca să ducem fiecare moment la superlativ. Și da, Tripinvest este despre superlative. Despre momente duse la superlativ. Despre o întreagă echipă care face tot posibilul ca momentele voastre să fie duse la superlativ. Dar ce se întâmplă între cei 4 pereți va ține de voi așa că dați tot ce aveți mai bun!


S-AR PUTEA SĂ ÎȚI PLACĂ ȘI:

1.  5 orașe de care te vei îndrăgosti în Costa Blanca

2. 6 atracții turistice din Benidorm | Costa Blanca

3. 9 atracții turistice din Alicante | Costa Blanca

S-ar putea să-ți placă și:

5 comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *