Alicante e o combinație plăcută de liniștea de la periferie și agitația din centru, iar contrastul e cât se poate de evident, de parcă ar fi vorba de două orașe cu totul diferite. Munte, mare, port cu vapoare, parc cu palmieri, străzi cu ciuperci uriașe, un vibe atât de plăcut și soare cât cuprinde…cam așa se rezumă Alicante. Dar să le luăm pe rând:

Playa de Muchavista

Ne-am rupt de timp și de spațiu, pe un colț de plajă departe de orice agitație, într-o oază de liniște perfectă, cu valuri pe fundal și alene câțiva pescăruși în zare. Doar câțiva oameni se întindeau la soare pe nisipul fierbinte, iar privirile oamenilor din apă se întâlneau fugar cu cele ale oamenilor din tramvaiele ce defilau pe faleză.

Mirador de la Serra Grossa

Dacă vreți să vedeți orașul de sus, Mirador este locul perfect care vă poate oferi o priveliște care vă taie respirația. Acum, în timp ce scriu, realizez că noi nu am apucat să urcăm să vedem Alicante de sus, fapt ce este o rarirate pentru mine întrucât view point-urile fac parte din ritualurile mele de călătorii.

Mount Benacantil

Și dacă tot vorbim despre înălțimi, între centrul orașului și port se află un munte în vârful căruia tronează un castel. Aș putea spune că Alicante e un fel de Râșnov cu ieșire la mare. E un oraș de compromis pentru că nu știi ce să faci mai întâi, să stai tolănit la soare pentru că are plajă cât cuprinde, să rătăcești pe străzile aglomerate din centru sau să urci pe munte ca să vizitezi un castel. Noi am dat skip muntelui și încă regretăm, însă am ajuns destul de târziu și până am fi urcat se închidea castelul.

Castelul Santa Barbara

Aflat la 166 m înălțime pe Muntele Benacantil, castelul Santa Barbara a fost construit de musulmani în secolul al IX-lea și reprezintă cea mai mare construcție medievală din Spania. Să mai îndrăznesc să mai spun ceva despre priveliștea de acolo de sus? Mai ales că este aproape de port. Să mai vorbesc despre apusuri superbe?

Explanada de Espana

Explanada de Espana e un fel de catwalk cu palmieri, o stradă pietonală înconjurată de un nebun de verde, cu palmieri aliniați parcă special pentru a forma un culoar demn de străbătut fie dimineața devreme, fie seara pe răcoare, când ziua se îngână cu noaptea, iar luminile orașului îți călăuzesc pașii în locul soarelui. În stânga tarabe cu suveniruri, în dreapta terase pregătite să întâmpine turiștii cu diverse preparate.

Mushroom Street

Există o stradă prin centru cândva rău famată unde au fost amplasate ciuperci imense pentru a recâștiga încrederea oamenilor de a o străbate. Noi am ajuns acolo seara și n-am întâmpinat nicio problemă.

El Palmeral Park

Palmieri de toate felurile, flori superbe, un lac și podulețe, păsări ce zboară din palmier în palmier și mult soare. Cam așa sună scenariul pentru câteva ore petrecute într-o oază de liniște, nu departe de centrul orașului. Parcul se află pe un deal și aș fi tentată să spun că tot ce e frumos în Alicante se află la înălțime, însă plajele și portul mă vor contrazice.

Albufereta Beach

Este o plajă micuță, situată între centrul din Alicante și San Juan Beach, destul de simpatică, având nisip fin și din loc în palmieri micuți, plajă care îmi amintește tare mult de Alcaravaneras Beach din Gran Canaria.

Portul

Îmi pare că centrul este un loc de întâlnire pentru cele mai ulte atracții din Alicante pentru că dacă ajungeți aici, aveți de ales între terase, munte, mare și o plimbare prin port. Ar fi păcat să le ratați pe toate.

În Alicante ne-am reprimat spiritul aventurier, spiritul de explorator și am fost genul acela de turiști care lenevesc la o terasă și stau la plajă fără să se uite la ceas și fără să mai conteze că au o listă în buzunar cu atâtea frumuseți demne de descoperit. Ah…și am mai rămas și fără baterie la telefon și nu avem prea multe fotografii de aici. A fost un fel de day off.S-AR PUTEA SĂ ÎȚI PLACĂ ȘI:

  1. 5 orașe de care te vei îndrăgosti în Costa Blanca

  2. 6 atracții turistice din Benidorm | Costa Blanca

  3. Cum ne-am simțit acasă în apartamentul din Costa Blanca | Tripinvest

S-ar putea să-ți placă și:

2 comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *