În Coron am ajuns cu un ferry din El Nido care ar fi trebuit să facă 3 ore și jumătate, dar am ajuns în vreo 6 ore și ceva. Coron în sine nu e cine știe ce, sau cel puțin nouă nu ni s-a părut, în schimb de o frumusețe impresionantă sunt insulele din larg la care se ajunge cu barca, în cadrul tururilor.

Noi am ales Super Ultimate Tour care cuprinde: CYC Beach, Kayangan Lake, Twin Lagoons, Barracuda Lake, Skeleton Wreck, Siete Pecados, Coral Garden, Banol Beach.

Am început ziua la CYC Beach, o plajă micuță cu nisip alb și fin și niște copaci dubios de frumoși aparent cu rădăcinile la suprafață, pe o insulă atât de mică și perfectă. O oază de liniște în imensitatea de albastru, o oază verde cu un colier alb de nisip. Aici cred că am înotat cel mai mult de la barcă până la plajă și înapoi și nu știu cum se face că în toate tururile barca noastră a plecat ultima și când ajungea la obiectivele pe care trebuia să le vizităm, erau acolo deja toate celelalte bărci și trebuia să oprească mai departe. Acum sper că voi nu veți avea același noroc.

Următoarea oprire a fost Twin Lagoon – un petic de apă turcoaz înconjurat de stâncile falnice care se înalță către cer. Cele două lagune sunt separate de un zid de calcar și singura modalitate prin care se ajunge la a doua lagună este înotând prin pasajul îngust dintre stânci. Am înotat cu peștișorii și am admirat aricii de mare de pe fundul apei. E locul pe care l-am visat și datorită căruia am pornit spre Filipine.

Am servit prânzul într-o căsuță de lemn situată pe apă, lângă un perete de piatră, la Banol Beach. Un loc desprins din povești, un albastru perfect al apei și o limpezime cum rar mi-a fost dat să văd. Acolo, pur și simplu, timpul a stat în loc. Am stat o veșnicie să-mi savurez nuca de cocos și încă o clipă în plus să admir peisajul. Am servit orez cu scoici, baby caracatiță și fructe din belșug.

Ghidul nostru din acest tur

Aș fi rămas acolo în casuța aia să mă bucur de liniște și de albastru, dar am plecat spre cele mai instagramabile lacuri:

Kayangan Lake este atracția principală din Coron. Un loc magic, unic, cu un peisaj care îți taie răsuflarea prin nuanțele de albastru și turcoaz ale apei dintre pereții înalți de stâncă. Am urcat la view point pentru toată această magie.

Dincolo de stâncă se află Barracuda Lake, un faimos loc pentru scufundări datorită formațiunilor de roci subacvatice. Este un lac cu apă dulce de culoare turcoaz care este alimentat atât de un izvor fierbinte, cât și de canalele care îl leagă de mare.

Nu mai știu în care dintre cele două lacuri erau multe lipitori și nu am intrat deloc. Plus că era umbră când am ajuns noi, soarele fiind ascuns după stânci și era prea răcoare pentru încă o baie.

Și pe undeva pe aici mi s-a tăiat filmul. N-am mai mers nici la scufundări, iar la locurile în care am adormit până acum să se adauge și acoperișul bărcii.

Însă, turul a continuat cu Siete Pecados – un loc pentru snorkeling bogat în recifuri de corali și diverși peștișori tropicali, multicolori și multiminunați.

Coral Garden – o grădină subacvatică plină de corali multicolori și peștișori.

Și cireașa de pe tort – Skeleton Wreck – scheletul unei epave scufundate la 5 m adâncime unde se află vârful acesteia și până la 22 m unde se află pupa. Acesta este cel mai popular loc de snorkeling care găzduiește și o multitudine de vietăți marine.

Prea multă frumusețe pentru o zi și, din punctul meu de vedere, prea mult timp petrecut în și sub apă. Sunt convinsă că după ce îmi iau certificatul de diving o să văd lucrurile altfel. Momentan îmi e teamă de prea multă apă sub și deasupra mea și vreau să am uscatul prin preajmă. Mai ales după experiența din Turul C – El Nido despre care v-am povestit aici.

După acest tur minunat am mers direct la apus și nu oriunde, ci la 721 de trepte înălțime pe Mt. Tapyas. A venit și ghidul de pe barcă cu noi.

S-ar putea să-ți placă și:

1 comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *