Există un loc în Coron unde oamenii urcă să admire spectacolul oferit de soare la apus, un munte cu o vedere senzațională asupra portului, a mării și a insulelor din jur, un munte care el însuși admiră zilnic de acolo de la înălțime poveștile celor ce se avântă în larg în căutarea celor mai frumoase nuanțe de albastru și turcoaz.

La apus, cerul e în sărbătoare, de parcă toamna se revarsă în fiecare zi să picteze toată intinderea de albastru cu explozii de la galben, portocaliu, arămiu și până la roșu aprins. Soarele se metamorfozează. Oamenii asistă uimiți de fiecare dată de parcă ar fi primul apus din viața lor.

Ne-am alăturat și noi spectacolului. Am pornit spre vârful muntelui direct din tur și l-am luat și pe ghid cu noi. Ideea e că ne-am împrietenit de la început, a stat toată ziua cu noi, a avut grijă să ne fie totul bine și să fim în siguranță, iar la final ne-a spus că i-ar face plăcere să urcă pe Mt.Tapyas să vadă apusul cu noi.

Așa că am pornit împreună spre intersecția străzilor San Augustin și Nueva. De acolo, am urmat cele 721 de trepte până sus. Am surprins (sau mai bine zis ne-a surprins el pe noi) apusul de la primele zeci de trepte pentru că am ajuns mai târziu decât ne așteptam din tur, însă am continuat să urcăm până la crucea de fier din vârful muntelui, așezată în spatele literelor ce formează numele insulei și se înalță falnice și pot fi observate din orice punct din port. Astfel, portul privește către munte la litere și la cruce, iar muntele se minunează de aglomerația portului și de liniștea insulelor din jur, în timp ce din ambele tabere se observă dansul liniștit al culorilor ce însoțesc soarele spre alte zări.

Muntele Tapyas nu este cel mai înalt munte din Coron, fiind depășit de vecinul său, Muntele Darala, însă are o poveste impresionantă din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când forțele armate ale Statelor Unite ale Americii i-au modificat relieful, ciobind o parte din munte pentru a-și instala tabăra aici.

Inițial, a fost amplasată o cruce de lemn, însă aceasta a fost distrusă complet de taifunul Haiyan și înlocuită ulterior cu cea actuală, din fier.

Apusul de pe Mt.Tapyas este un must see în Coron. De altfel, acolo jos nu știu ce altceva vă poate impresiona mai mult decât acest view.

S-ar putea să-ți placă și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *