Se spune că fiecare vară are povestea ei și cel care a spus asta sigur a trăit o iubire de-o vară, la malul mării, acea iubire a cărei amintire o gustă din fiecare pahar de vin, în plină iarnă, la gura sobei. Și eu mi-am lăsat amintirile într-un anotimp care se tot întoarce și poveștile mele de vara se nasc în valurile mării, odată cu luna ce pleacă și soarele ce se grăbește să apară, odată cu stelele ce luminează peste Costinești și muzica ce nu se oprește niciodată.

Vară de vară, am fugit în Costinești pentru liniște. Stațiunea avea acel ceva pe care nu pot îl pot explica. Dincolo de toată gălăgia, de tot freamătul stăzilor aglomerate, reușeam să îmi găsesc liniștea la malul mării, în răcoarea valurilor ce mi se spărgeau la picioare. Am fost singură cu marea, am dansat cu pescărușii, am cântat cu luna, am alergat desculță pe nisipul fierbinte spre copilul din mine care simțea libertatea cum îi pătrunde prin toți porii.

M-am regăsit. Am ajuns de atât de departe ca să dau de mine întreagă acolo pe plajă, cu fiecare răsărit și cu fiecare apus. M-am făcut bucăți și m-am reclădit așa cum clădeam castele de nisip atunci când eram mică și visam să mă mut la mare. M-am simțit acasă și aș fi dat orice pentru a respira aerul tare al dimineții înainte de a adormi pe nisipul cald. Am avut soarele la cap și marea la picioare.

Iubiri de-o vară? Ah, am avut în fiecare vară. Și, de fiecare dată, abia în miezul iernii, când mă mai dezmeticesc puțin realizez că a fost doar o altă iubire de vară.

Și după toate iubirile și despărțirile de la malul mării, Costineștiul mi-a adus și prieteni care mi-au rămas și după ce vara s-a sfârșit.

Costineștiul rămâne destinația studenției mele, rămâne locul în care an de an SummerCamp a reușit să ne aducă împreună, studenți din toate colțurile țării, pe acorduri de folk, la foc de tabără, pe plajă, în mijlocul valurilor, în corzile praștiei, pe coarda tirolianei sau în culorile prieteniei.

Costineștiul rămâne cu și despre oameni, cu și despre amintiri. Și nu pot să îmi dau seama când e cel mai potrivit moment să îl vizitezi pentru că pe mine mă cheamă marea în orice vreme. Iar dacă sunteți în căutare de cazare pentru 2018 vă recomand să vă rezervați din timp ca să fiți siguri că puteți sta acolo unde vă doriți. Sunt atâtea pensiuni în Costinești care vă așteaptă să vă trăiți poveștile de vară, să experimentați din plin magia stațiunii și să vă reîntoarceți pentru o nouă poveste.


CITEȘTE ȘI:

 1. De ce am ales Summer DVG Costinești

 2. Ce merită încercat în Costinești

 3. SummerCamp cu S de la Superlativ

 4. Costinești e cu și despre prieteni

 5. Un SummerCamp fără perdea

 6. Jurnal de august – 7 lecții pe care le-am învățat vara aceasta

 7. Mă întorc în Costinești | Summer Vibes

 8. Cum se creează Synergia în Costinești?

 9. Am stat o zi întreagă la DVG Costinești ca să înțeleg de ce este în topul preferințelor turiștilor

S-ar putea să-ți placă și:

45 de comentarii

 1. Ador marea, dar ador mai mult muntele. Prefer o plaja mai decenta si mai putin zgomotoasa :))))) In schimb, tu vad ca te-ai simtit tare bine acolo, asa ca asta e tot ce conteaza ^_^

 2. Ce frumoase sunt pozele! Cu toate că stau relativ aproape, nu am mai ajuns în Costinești de mult timp! Abia aștept să se încălzească și să pot merge pe la mare. ???

 3. La Costinesti chiar nu am mai fost de cativa ani buni. Anul trecut am fost la Vama Veche si probabil si anul acesta vom merge tot acolo ?. Dar in general la mare e minunat!

 4. Afara e zapada si tu povestesti de mare… Mi-ai facut sange rau :)) Parca vara e si mai departe acum 🙁 Si mie mi-a placut mult Costinestiul in timpul liceului.

 5. Costineștiul este locația mea preferata vara! ? Este o stațiune foarte frumoasa! Abia aștept să vina odată vara sa pot merge la mare!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *