Îți mai amintești bagajul acela în care ți-ai înghesuit toate visurile și planurile pentru vara ce îți stătea în față?

Mai știi cât de plin era trenul acela în care te-ai înghesuit și tu și care te-a purtat spre abisul tuturor plăcerilor în care urma să te scufunzi?

Îți aduci aminte de noaptea aceea în care nu ai dormit, ci ți-ai privit reflexia în geam și ardeai de nerăbdare să ajungi la destinație?

Mai știi cum arată gara care te-a așteptat cu tot cu peron, cu tot cu asfalt și cu tot cu dorința de revedere? Mai știi ce scria?

Mai simți marea care te-a întâmpinat cu toate valurile, cu mirosul și cu gustul ei sărat? Cu pescărușii ce zburau spre cerul albastru și se bucurau de libertate? Aceeași libertate care ți se oferea și ție acolo departe de griji, de probleme, de anul ce a trecut, acolo în lumea ta nouă în care ți-ai creat noi amintiri.

Mai știi cum ai alergat la marginea mării ca să simți valurile cum îți gâdilă tălpile și nisipul fierbinte cum întâlnește apa rece într-o combinație epică? Mai simți mirosul mării? Îi mai simți gustul?

Mai simți primul val care te-a udat? Și apusul pe care ai vrut să îl imortalizezi pe retină, iar ochii tăi au avut propriul lor spectacol de culori?

Mai simți pe piele întipărite îmbrățișările calde? Mai auzi inimile cum bat așa cum le auzeai atunci? Mai știi ce sentiment ai avut când i-ai revăzut pe toți?

Mai știi cum te-ai simțit când te-ai pierdut de lume și te-ai regăsit acolo într-un colț de plajă și ai simțit că lumea e a ta? Mai știi ce nuanță avea marea când te privea? Și toate acele culori în care te-ai scăldat zi după zi?

Mai știi cum era înviorarea alături de prieteni și toate acele joculețe? Îți mai amintești momentele amuzante sau căzăturile? Mai știi bătaia cu culori pentru care așteptai să se termine campionatul de volei? Mai vezi mingea în aer? Mai auzi echipa cum te strigă? Mai simți gustul victoriei?

Mai știi ce culoare avea noaptea aceea pe care ai simțit-o atât de intens pentru că erai cu toți ai tăi și nimic, dar absolut nimic nu mai conta?

Mai știi drumul până la epavă și vaporașul legănat de valuri? Și acel USR scrijelit pe vas spre care au privit atâtea generații? Îți simți inima că bate cu putere? Simți dorul? Simți emoția? Simți mângâierea soarelui la apus pe pielea ta? Închide ochii și simte! Retrăiește acel moment! Mai auzi vocea care a spus povestea pentru care ai plecat în acea călătorie?

Mai știi cum ai colorat vara în culorile prieteniei? Și întreaga plajă…și aerul…și amintirile.

Mai știi cum te-ai simțit după ecologizare? Cum te-ai simțit știind că plaja e mai curată datorită ție, că aduci o contribuție planetei, că ceva se schimbă pentru că tu te-ai trezit devreme și ai pus umărul la treabă? Mai știi cum se simțea responsabilitatea pe umerii tăi?

Mai știi când ai privit spre focul de tabără și ai realizat că SummerCamp-ul se termină, dar prieteniile legate acolo nu se vor termina prea curând…unele poate chiar niciodată? Mai știi ce versuri ai fredonat? Mai știi cu cine ai cântat? Mai știi cu cine ai stat până în zori să vezi cum soarele răsare?

Focul de tabără din ultima seară de SummerCamp

Mai știi ce număr are camera în care ți-ai făcut cele mai multe amintiri? Sau cea în care ți-ai lăsat un bagaj, o cheie, un telefon la încărcat, un elastic de păr, un prosop, orice? Că toată lumea lăsa chestii pe acolo.

Uită-te-n jur și vezi cu câte lucruri frumoase ai rămas de acolo, cu câți prieteni, cu câte amintiri, cu câte clipe pentru care ai da orice să le mai trăiești încă o dată, cu câte experiențe care te-au făcut să îți depășești limitele?

Îmi amintesc și acum acea zi care mi-a dus SummerCamp-ul la superlativ și a dat un nou sens superlativului. A fost singura zi din vară pe care aș retrăi-o iar și iar. Au fost momente pe care nu le voi uita prea curând…poate chiar niciodată. A fost ziua care mi-a schimbat vara.

Costinești e despre oameni, despre amintiri și locuri. E despre freamăt, agitație, culoare, despre nostalgia clipelor, despre îmbrățișări, despre nopți albe. SummerCamp e despre prieteni, despre dorința de implicare, despre autodepășire, despre ieșirea din zona de confort, despre eliminarea barierelor, despre generația care construiește, despre USR, despre valori, despre principii, despre tot ce ne-a făcut vara de neuitat tuturor. E despre mine, despre tine, despre noi.


CITEȘTE ȘI:

  1. De ce am ales Summer DVG Costinești

  2. Ce merită încercat în Costinești

  3. Costineștiul e mai mult decât ceea ce pare

  4. Costinești e cu și despre prieteni

  5. Un SummerCamp fără perdea

  6. Jurnal de august – 7 lecții pe care le-am învățat vara aceasta

  7. Cum se creează Synergia în Costinești?

  8. Am stat o zi întreagă la DVG Costinești ca să înțeleg de ce este în topul preferințelor turiștilor

  9. Costineștiul e mai mult decât ceea ce pare

S-ar putea să-ți placă și:

7 comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *