Se spune că fiecare vară are povestea ei, însă vara mea are mai multe povești. Nu am mai postat de foarte mult timp. Am stat departe de laptop, dar totuși am reușit să schițez câte ceva ca să am o bază pentru următoarele articole. Încă mi-e sufletul plin de amintirile acestor luni, încă aud vocile unor oameni care îmi spun fix ceea ce nu doream să aud, încă închid uși pentru că unele povești chiar trebuie să se termine.

Vara aceasta nu am stat prea mult pe acasă. Am plecat atunci când am fost chemată, am spus ”da” mai des decât ar fi trebuit. Nu am refuzat nicio ofertă de călătorie, cu excepția circuitului turistic prin țară căruia vreau să îi dau cândva o altă formă.

Probabil ați observat din pozele pe care le-am postat pe Facebook și pe Instagram că am fost în Budapesta, Thassos, Costinești, iar Costinești, Vama Veche, Mamaia și Brașov, iar acum am revenit acasă și o să scriu pe rând despre toate aceste experiențe.

Până atunci, vreau să împărtășesc cu voi 7 lecții pe care le-am învățat în această vară, de-a lungul acestor călătorii.

 1. Nu contează atât de mult unde călătorești, ci cu cine călătorești. Plecând la drum cu persoane nepotrivite, chiar dacă o să ajungi în cel mai grozav loc posibil, o să reușească ele să îți strice vibe-ul atât de rău încât nu te vei mai putea bucura de nimic. Nu te mai minți că dacă ești în X loc chiar nu mai contează cine și cât o să te calce pe nervi pentru că o să te calce atât de rău încât o să vrei să te întorci cât mai repede acasă din așa frumusețe de loc.

 2. Uită-te bine cine este lângă tine la greu! La bine sunt toți, la greu uneori nici tu nu mai rămâi cu tine. Caută să te înconjori de persoane potrivite, de acei oameni care ar putea veni după tine chiar și la capătul lumii fără să îi chemi dacă asta te-ar face să te simți mai bine.

 3. Unii oameni sunt în viața ta doar pentru anumite capitole. Vei întâlni oameni care îți vor fi alături doar pentru câteva momente, pentru perioade scurte de timp, poate chiar și pentru câteva ore cât durează un drum cu trenul sau avionul, dar care vor lăsa o amprentă colosală în viața ta. Oameni care te vor schimba, oameni de care îți vei aduce aminte pentru tot restul vieții, oameni care te vor răni, oameni pe care îi vei uita repede, dar toți vor fi acolo cu un motiv. Nimic nu este întâmplător. Pe unii îi întâlnești din pur ghinion, iar pe alții din pură nevoie de oxigen pentru suflet.

 4. Nu te concentra pe oamenii pe care îi pierzi, ci pe lecțiile pe care le înveți pierzându-i! Nimeni nu rămâne pentru totdeauna. Ar trebui să învățăm să ne luăm rămas bun cu vorbe calde chiar și de la oameni care oferă doar frig.

 5. Nu trebuie să fii tolerant cu toți oamenii. Uneori e necesar să fii selectiv…pentru liniștea sufletului tău și pentru sănătatea minții tale.

 6. Caută tot timpul să excelezi! Bucură-te de fiecare moment, de fiecare clipă petrecută alături de cineva drag, de fiecare șoaptă, de fiecare mângâiere. Pentru unele lucruri nu ți se mai dă a doua șansă așa că trebuie să le trăiești grozav din prima. De fapt, absolut nimic nu se repetă așa că străduiește-te să fii la nivelul așteptărilor tale!

 7. Renunță la obiceiurile și la oamenii toxici din viața ta. Nu doar că îți fac rău, ci îți și strică perspectivele, gândurile, liniștea, oportunitățile, optimismul…chiar vrei să continui această listă? Înconjoară-te de oameni grozavi care te fac să excelezi (vezi punctul 6). Fii cea mai bună versiune a ta! Devin-o cel mai bun tu! Poți face asta!

Am fugit de mine și am fugit de oameni. Am rămas singură, în liniște și m-am regăsit. Mi-am lăsat lacrimile să se scurgă în mare, iar ea și-a trimis valurile să mă aline. I-am spus povestea mea vântului și a dus departe tot ce mă întrista. Mi-a fost teamă, am fost vulnerabilă, am căzut, dar m-am ridicat mult mai puternică. Am învățat să cred mai mult în mine și în tot ceea ce sunt capabilă să fac. Am învățat să nu renunț prea ușor la ceea ce îmi doresc și să lupt ca să îmi îndeplinesc dorințele. Din cer pică doar ploaia, pentru toate celelalte lucruri trebuie să muncesc. Am învățat și că e în regulă să renunț la unii oameni și la unele obiceiuri care îmi fac rău. Totul este în spre binele meu.

Am reîntâlnit un om care m-a făcut să mă opresc din alergare și care m-a pus pe gânduri, un om care a reușit să mă schimbe, care m-a făcut să văd lucrurile altfel și să mă văd pe mine altfel. Nu aș fi crezut vreodată că pot fi în stare de anumite lucruri, dar am ajuns să spun ”Am făcut-o și pe asta!”. Pot fi mai mult decât am crezut vreodată și uneori pot să îmi dau toate măștile jos fără să mai fiu vulnerabilă.

Experiențele din această vară și oamenii alături de care am trăit toate acele momente m-au schimbat. Nu mai sunt omul care a plecat de acasă la început de iulie după acel kurtos cu înghețată, sunt omul care s-a întors de la cea mai bună cafea la început de septembrie. Despre toate aceste experiențe o să vă povestesc în articolele ce vor urma.

Frumusețea verii nu se măsoară în numărul de poze cu care m-am întors și nici în calitatea acestora, ci în calitatea oamenilor care mi-au făcut vara de neuitat, în experiențele pe care le-am trăit cu sufletul la gură, în vârf de munte, la malul mării, pe o bordură în fața unui spital, într-un tren care mă ducea spre o altă poveste, într-un avion ce mă aducea acasă, la o plimbare de seară prin cartier, pe o bancă în fața blocului, în brațele cuiva care a știut să să îmi ofere liniște.

Am învățat să prețuiesc mai mult oamenii cărora chiar le pasă de mine și vor rămâne chiar și la greu și să fug de ceilalți care vor să plece mai devreme.

Mi-am dat seama că viața e o lungă listă de dorințe din care voi încerca să bifez cât mai multe. Mi-am regăsit liniștea pe care o pierdusem de mult și am renăscut.

În încheiere, aș vrea să vă mulțumesc tuturor celor alături de care am scris povești vara aceasta și sunt convinsă că vă regăsiți în acest articol fără să vă nominalizez eu. Nu aș fi reușit să devin ceea ce sunt astăzi fără voi. Ați fost acolo cu toții la momentul potrivit ca să îmi dau seama pe care să păstrez în continuare și de care să fug. Cu unii dintre voi o să scriu în continuare povești…din septembrie poate chiar pentru totdeauna.

 

Cu Dragoste, Sinceritate, Loialitate și Respect,

A.


CITEȘTE ȘI:

 1. De ce am ales Summer DVG Costinești

 2. Ce merită încercat în Costinești

 3. SummerCamp cu S de la Superlativ

 4. Costinești e cu și despre prieteni

 5. Un SummerCamp fără perdea

 6. Ce înseamnă să urmezi dorul de mare

 7. Costineștiul e mai mult decât ceea ce pare

 8. Cum se creează Synergia în Costinești?

 9. Am stat o zi întreagă la DVG Costinești ca să înțeleg de ce este în topul preferințelor turiștilor

S-ar putea să-ți placă și:

10 comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *