E dimineață. Mă trezește mirosul de mere coapte și scorțisoară ce îmi amintește de copilăria petrecută în casa bunicilor, iar cafeaua aburindă îmi așterne un zâmbet ștrengar pe față. Deschid ochii și trag aer în piept. E răcoare și mă ghemuiesc în pătură, deschid o carte veche și mă las cuprinsă de poveste.

Mă întoarce la realitate un zgomot de afară și mă îndrept spre fereastră. E început de octombrie și adie un vânt rece de toamnă. Frunzele căzute se ridică spre copaci pentru o ultimă sărutare. S-ar întoarce acasă, pe crengi, dar timpul le cheamă spre pământ. Vor începe o nouă poveste acolo jos, în noi culori și vor aprinde emoții în sufletele înghețate ale trecătorilor, ce-și înghesuie mâinile în buzunare și uită să își mai ridice privirea spre cer. Mă uit spre ea și o văd dezbrăcată. Frunzele i-au căzut una câte una. Pășește grațioasă prin curte și vine spre mine. Îmi bate în geam și îmi face semn că vrea să intre. Oare simte frigul pe care îl emană? Oare vântul o să înceteze atunci când îmi intră în casă? Oare o să îmi lase aromă de toamnă și în cameră?

Sursă foto: motivepentrucondei.wordpress.com

Îi deschid. Mă strânge tare în brațe, eliminând orice barieră de timp și spațiu dintre noi. Deși e îmbătrânită de zile, are aceeași frumusețe ca la început. E neschimbată, pielea ei fină are un miros de gladiole și dovleac copt, iar în păr are trandafiri și frunze arămii.

A venit toamna să o îmbrac cu ceva

Cu umbra unei frunze sau, mai bine, cu umbra mea.

Păsește de parcă ar cunoaște camera mea de o viață, își ia un halat de pe scaun, se așează cu îndrăzneală pe pat și se face comodă. Mă așez lângă ea, îi torn puțină cafea și trag laptopul mai aproape. Intru pe answear.ro și îi caut ceva de îmbrăcat.

Mă uit la ea și îmi inspiră atât de multă eleganță, rafinament și totuși o naturalețe aparte care o ridică pe un piedestal. O să îi aleg câteva rochii care să se potrivească cu personalitatea ei puternică. Rochiile nu țin prea mult de cald, dar nici toamna nu ține. Pentru că ea nu simte frigul, ea îl produce, îl respiră prin toți porii, se bucură de el precum se bucură un înfrigurat de un ceai cald. Parcă o văd cum se înalță grațioasă pe tocuri și cu ea toată puterea, apoi privește fix spre natura dezlănțuită care se pleacă înaintea ei. Trebuie să îi găsesc niște ghete care să o ridice pe norul potrivit. Mai are nevoie și de un palton ca să nu iasă prea mult în evidență și să se potrivească peisajului uman în care s-a băgat. 

După câteva ore petrecute pe site, îi aleg 3 ținute care să o reprezinte.

#Ținuta 1 – Miss Cold

O rochie neagră din colecția Missguided, confecționată dintr-un material ușor, destul de scurtă îi va pune în valoare picioarele subțiri și lungi. Mânecile evazate atrag atenția asupra palmelor care emană feminitate și, în același timp, putere. Cizmele peste genunchi de la s.Oliver îi atribuie un aer îndrăzneț întocmai ca și caracterul ei. Paltonul alb de la Mango vine să sublinieze faptul că toamna nu trebuie percepută ca un anotimp rece, trist, mohorât, în care frunzele cad, copacii sunt dezgoliți, natura moare, ci trebuie căutat și frumosul, puțina lumină, atingerea caldă a soarelui de amiază atunci când cerul nu e plumburiu. Toamna trebuie simțită dincolo de contrastul pe care îl creează și atunci nu mai pare atât de dură.

Sursă foto: answear.ro

#Ținuta 2 – Kiss me

Aceasta e o ținută romantică, ce îi pune în valoare feminitatea și sentimentalismul. Rochia galbenă Kiss my dress, cu imprimeu floral cuprinde toate culorile de toamnă și se aseamănă cu o pădure în care frunzele încă nu au părăsit copacii și se metamorfozează în culori calde de roșu, galben, arămiu. Verdele a plecat din peisaj și a lăsat loc galbenului care îndeamnă la visare, romantism, îmbrățișări calde și sărutări lungi. Geaca de piele Rock Angel îi conferă un aer boem, tineresc și ușor îndrăzneț. Se păstează aceleași cizme s.Oliver cu toc care evidențiază și mai mult curajul ținutei.

Sursă foto: answear.ro

#Ținuta 3 – Back to nature

E o ținută cuminte ce inspiră liniște. Rochia Medicine roz – Back to Nature e atât de îmbrățișabilă și mă duce cu gândul la zilele răcoroase de toamnă în care tot ce vreau e să stau în pătură cu o cană de cafea în mână și să privesc pe geam. Ținuta este completată de un palton de damă elegant Hilfiger Denim care o face să pară matură și serioasă. Botinele Marco Tozzi par a fi preferatele toamnei și o face să se simtă grozav.

Sursă foto: answear.ro

Toamna e mai mult decât un anotimp. E un sentiment, o stare de spirit, o senzație, o licărire, o adiere, o îmbrățișare, o femeie, o mângâiere. O regăsești într-un zâmbet, într-o aromă, într-un surâs, într-un glas, într-o privire, într-o frunză căzută, într-o gură de cafea. O simți în Septembrie, în Octombrie, în Noiembrie, zi de zi, în fiecare noapte și în fiecare dimineață.

Femeie, în tine e un strop de toamnă! Mai pune o pătură pe tine, pe suflet pune cuvinte, ia o eșarfă, un palton mai gros, un toc mai înalt și ridică-te deasupra tuturor să strălucești pentru că soare prea mult nu e și lumea are nevoie de lumină. Fii grațioasă, femeie, îndrăgostește-te de toamnă, ieși și înfruntă frigul! Visul tău nu poate aștepta până la primăvară. Îmbracă-te în hainele care te reprezintă, în care te simți puternică și, totuși, feminină și mergi să ți-l îndeplinești!


Acest articol a fost scris pentru ediția de toamnă a competiției SuperBlog 2017.

S-ar putea să-ți placă și:

13 comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *