Te-ai gândit vreodată că tot ce faci se va răsfrânge asupra ta într-o bună zi și Universul te va recompensa pentru tot ceea ce ai făcut pentru alții? Că relațiile cu cei din jur dictează bunăstarea ta? Că felul în care te raportezi la ei va face ca pierderea sau câștigul să se raporteze la tine?

Și brusc viața se reduce la un sistem binar: pierzi sau câștigi.

Totul funcționează pe un principiu simplu: faci bine, primești bine. Faci rău, răul se întoarce la tine. Karma chiar funcționează indiferent dacă tu crezi sau nu în ea. E ca un bumerang cu magnet pe care îl arunci departe, strânge tot ce poate (ceea ce are compatibilitate cu faptele și gândurile tale) și se întoarce înapoi la tine cu atât de multe de te lasă mască uneori. Știu că acum ți-a venit în minte o situație de genul acesta în care ai recoltat roadele semintelor pe care nici nu ți-ai dai seama când le-ai plantat.

Cum gestionezi pierderile?

Aici depinde foarte mult de ce anume pierzi, însă atunci când tu pierzi altcineva câștigă. Sau când câștigi tu, altcineva pierde. Însă foarte bine se aplică legea reciprocității: tu câștigi și câștigă și celălalt.

Dacă îi propui cuiva un produs sau un serviciu și refuză, atunci e pierderea acelei persoane. Nu ar trebui să te gândești că ai pierdut timpul să încerci să vinzi pentru că de fapt, ai câștigat experiență și nu doar că acest lucru te va face un vânzător mai bun, ci și un om mai înțelegător și mai răbdător. Chiar dacă time is money, nu te gândi că ai pierdut banii ci că ai investit în tine ca să te pregătești pentru un câștig mai mare. Toate lucrurile apar în viața ta în momentul în care ești pregătit să le primești.

Poți să pierzi absolut orice atâta timp cât nu te pierzi pe tine și nu îți pierzi principiile!

Doar atunci poți să începi să te îngrijorezi.

Cum îți controlezi acțiunile ca să îți genereze câștig?

Totul ține de mind set, de cum percepi situația, de cum îți gândești acțiunile, de cum îi tratezi pe cei din jur, de cum te raportezi la o problemă. Nu te aștepta să primești ceva dacă tu niciodată nu oferi. Nu privi pierderea cuiva ca pe câștigul tău, ci urmărește ca și ceilalți să câștige și să fie mulțumiți în timp ce și tu câștigi. Oferă-le oamenilor experiențe, momente pe care să le retrăiască din amintiri, clipe după care să tânjească și ei îți vor oferi mai mult decât te aștepți. Creează legături cu oamenii, nu cu banii și pe lângă partea financiară vei câștiga prieteni, mentori, parteneri.

Nu contează ce oferi cât contează valoarea a ceea ce oferi. Un om care nu mai are nimic încă mai poate să îi ofere ceva cuiva care are deja totul: un zâmbet, o îmbrățișare, un compliment. Astfel, ”totul” și ”nimic” devin termeni relativi. Când crezi că nu mai ai nimic, tot mai ai ceva și atunci când crezi că ai totul tot îți mai lipsește ceva.

Caută provocări sau provoacă-te singur! Fă Rai din tot ce ai! Dezvoltă-te pe tine înainte de a încerca să îți dezvolți câștigurile. Fii omul cu care ai vrea să lucrezi, dezvoltă-ți acele competențe pe care le aștepți de la oamenii pe mâna cărora ai avea curajul să îți lași afacerea.

Fii omul din spărtură și nu spărtura din buzunarul cuiva!


CITEȘTE ȘI:

  1. Viața nu e nimic altceva decât suma alegerilor pe care le facem

  2. Ca să fii un om liber trebuie să îți depășești limitele

  3. Până unde ești dispus să mergi pentru a-ți îndeplini dorințele?

S-ar putea să-ți placă și:

30 de comentarii

  1. Gândirea noastră este foarte importantă. Când am descoperit legea atracției am devenit fascinată de ideea în sine. Trebuie să îmi reamintesc să o aplic mult mai des în viața mea. Mersi pentru impuls. ?

  2. Wow, foarte misto articolul! Si eu citesc cateva carti de dezvoltare personala care vorbesc despre modul in care trebuie sa gandim si modul incare sa gestionezi anumite situatii.

  3. Bună Alexandra. Postarea ta este binevenită ! Dacă îmi permiți o opinie personală, aș spune că “Legea Atracției” este o denumire nepotrivită pentru un fenomen real. Nepotrivit pentru că lucrurile care sunt la fel nu se atrag neapărat. Sarcinile electrice de același fel și polii magnetici de același fel se resping efectiv. Din acest punct de vedere, “Legea Atracției” nu este chiar deloc o Lege Universală. Mulți oameni nu reușesc să beneficieze de această așazisă “Lege a Atracției” pentru că abordarea lor este literală. Mulți se străduiesc să atragă ceva în viața lor (mai multă sănătate, mai mulți bani, o relație mai satisfăcătoare, etc.) și totuși nu reușesc. Dacă totuși reușesc să mai obțină câte ceva, nu este pentru că “Legea Atracției” a funcționat ci din cu totul alt motiv (pe care îl explic în detaliu la trainingul pentru optimizare personală). Dacă “Legea Atracției” ar fi o LEGE ar trebui să funcționeze tot timpul, nu doar din când în cînd (vezi legea gravitației de exemplu). Pe de altă parte este adevărat că tot ceea ce gândim are tendința să se manifeste !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *