Ca să poți să îți depășești limitele ai nevoie de curaj, iar curajul nu se dobândește peste noapte și nici vreo rețetă secretă nu există. Însă, pentru acest lucru e nevoie de timp și de pași mici, constanți. Se spune că apa învinge piatra nu prin forță, ci prin perseverență. Ei bine, aici este cheia: PERSEVERENȚA.

Ce sunt limitele și de ce să le depășești?

În primul rând, trebuie să înțelegi faptul că este important să îți cunoști limitele ca să le depășești. Limitele ți le impui singur de fiecare dată când asculți de vocile din capul tău care îți spun că e prea periculos sau când îi crezi pe cei din jur când îți spun că nu poți să faci ceva. 

Ți s-a spus că e prea greu? Că nu ești în stare? Că ești prea mic? Că nu ai resursele necesare? Că nu o să te asculte nimeni? Că o vei da în bară? Că vei eșua prea repede? Că nu merită să încerci? Că nu ești capabil? Că nu poți să câștigi orice ai face? Și mie mi s-a spus de prea multe ori, dar mi-a plăcut să mă ambiționez și să le demonstrez contrariul. De aceea îți spun astăzi că POȚI. Nimeni nu va putea face acel lucru mai bine decât tine. Dacă ți s-a dat o situație e pentru că în jurul tău sunt și resursele necesare pentru a te descurca. Nu le vezi pentru că trebuie să te străduiești puțin să le cauți, nu le vezi pentru că ești prea ocupat să te uiți în altă parte, nu le vezi pentru că ești prea panicat și te agiți inutil, nu le vezi pentru că încă nu crezi în tine. Dacă ai fi crezut suficient ai fi rezolvat deja problema.

Limitele pe care ți le impui te țin în ZONA DE CONFORT. La început e bine, dar stând acolo prea mult timp, începi să pierzi curajul de a încerca ceva nou, începi să-ți pierzi capacitatea de a-ți asuma riscuri, începi să te pierzi pe tine. Când începi să simți rutina, când pierzi energia și totul e constant în viața ta (în loc să fie ascendent, progresiv, exponențial) înseamnă că ești în punctul în care trebuie să faci ceva ca să te autodepășești și să îți lărgești zona de confort. Cucerește teritorii noi înainte ca teritoriul vechi să te cucerească pe tine!

Ca să îți cunoști limitele, întâi trebuie să te cunoști foarte bine pe tine, trebuie să fi conștient de ceea ce ești în stare să faci, să stabilești ceea ce vrei să mai faci și să începi să strângi resursele și competențele necesare pentru a reuși. Poate mai ai nevoie de niște bani, poate îți trebuie un laptop mai bun, poate trebuie să înveți să utilizezi un aparat sau să editezi într-un program ori poate trebuie să înveți cum să conduci o mașină sau o echipă. ARUNCĂ-TE ÎN CORZI!

Stabilește-ți un SCOP clar și apoi fă-ți un plan grozav pentru a-l atinge!

Dacă tu nu vei lucra pentru dorințele tale, vei fi angajat să lucrezi pentru dorințele altcuiva. În timp ce tu cauți scuze, altcineva caută o cale. În timp ce tu stai, altcineva acționează. Îți place zona de confort? Atunci să îți placă și să îi vezi pe alții câștigând.

De ce trebuie să îți depășești limitele?

Ca să fii un OM LIBER.


CITEȘTE ȘI:

  1. Cum funcționează Legea Atracției și cum să câștigi mai mult dacă o aplici

  2. Până unde ești dispus să mergi pentru a-ți îndeplini dorințele?

  3. Viața nu e nimic altceva decât suma alegerilor pe care le facem

S-ar putea să-ți placă și:

1 comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *