Despre Tenerife se spune că este ”insula eternei primăveri” și își merită numele pentru că aici e mereu cald, iar în partea de sud soarele strălucește tot timpul. Deși în partea de nord uneori cerul este aceperit de nori, aceștia nu prevestesc ploaia, maxim poate să adie vânt ul ceva mai tare. Cu toate acestea, ploile în Tenerife sunt calde și de scurtă durată. Aici plajele nu se aseamănă între ele, fiecare fiind recunoscută prin ceva special. Astfel, am selectat 9 plaje pe care trebuie neapărat să le vizitați.

Playa de las Teresitas

Playa de las Teresitas este singura plajă din Tenerife cu nisip adus din deșertul Sahara. Nuanța aurie vă va da impresia că soarele se coboară pe plajă și se relaxează împreună cu voi. Aici sunt stavilopozi în larg pentru a împiedica valurile mari, iar oceanul e atât de liniștit la țărm.

Playa Las Teresitas – nisip auriu adus din Sahara

Ce este cel mai fascinant la această plajă este priveliștea de sus pentru care am urcat pe munte cu tot cu bagaje, pe jos, pe acolo pe unde doar mașinile mai circulau.

Drumul care duce spre locul cu cea mai frumoasă priveliște spre Las Teresitas
Playa Las Teresitas văzută de sus

Playa Benijo

Playa Benijo este o plajă târziu văzută de soare asta dacă se sinchisește să iasă din nori. În spatele ei este un munte, iar soarele răsare de dincolo de el așa că cel mai bine este să o vizitați în jurul prânzului. Jumătatea de plajă din apropierea stâncilor este plină de pietre, iar cealaltă jumătate care duce în ocean are nisip negru extra fin. Pe această plajă se oglindește cerul în cel mai frumos mod posibil. Prea puțini turiști se încumetă să ajungă până aici însă vă spun că merită asumat orice risc. Deși se ajunge foarte greu, pe un drum plin de serpentine ce traversează munții, peisajele sunt incredibile. Autobuzele circulă rar în weekend între Puerto de la Cruz și Benijo, chiar și la intervale de 4-5 ore și de la stație până la plajă se mai merge pe jos puțin (cam 3 km). Dacă nu sunteți amatori de drumeții, vă recomand să închiriați o mașină pentru a ajunge aici.

Priveliște din autobuz, în drumul spre Playa Benijo

Pentru a ajunge efectiv pe plajă, se coboară destul de multe trepte. Când sunt valuri puternice dispare plaja, iar acest lucru îi conferă un aer boem, ușor sălbatic.

Scările care duc la plajă
Plaja dispare atunci când crește nivelul oceanului și sunt valuri puternice.

De altfel, Playa Benijo este un loc în care să evadați din agitația cotidiană, în care să vă bucurați de liniște și de valurile ce se sparg în stânci, de oceanul care se întinde în zare până îmbrățișează cerul.

Întâlnirea dintre munte și ocean

Playa del Duque

Playa del Duque se remarcă prin amestecul frumos de culori al apei, prin nuanțele de albastru care vibrează o dată cu fiecare val, nuanțe ce mi-au amintit de Grecia. M-a vrăjit atât de mult combinația de albastru electic, spuma mării, turcoaz și albastru marin.

Playa del Duque văzută de pe faleză

Pe plajă nu am stat prea mult, am rămas blocată la malul oceanului și m-am bucurat de priveliște. E un nebun de albastru pe care ai vrea să îl admiri în ansamblu și pentru acest lucru poți urca pe stâncile de lângă.

Playa del Duque – vedere spre playa Fanabe
Nebun de albastru

Playa Jardin

Playa Jardin este o plajă cu nisip negru vulcanic, cel mai negru nisip de pe insulă. Valurile sunt puternice, iar norii sunt prezenți mai tot timpul. De aici e o priveliște superbă spre vulcanul El Teide, cel mai înalt vârf din Spania (3718 m) și al treilea cel mai mare vulcan din lume ca înălțime și masă, un vulcan activ care ocupă un loc de cinste în centrul insulei.

Nisip negru vulcanic

Când s-a risipit ceața, am putut să îl observăm de pe plajă…avea zăpadă pe el. Deși plănuisem să îl vizităm, am rămas pe nisipul fierbinte și ne-am bucurat de frumusețea lui de la distanță.

Vulcanul El Teide plin de zăpadă

Dincolo de plajă se află grădina botanică Jardin, cu o mulțime de flori, palmieri și cactuși. Momentan este singura plajă cu wi-fi.

Grădina Jardin
Grădina Jardin
Grădina Jardin

Playa de las Americas

Deși stațiunea Las Americas freamătă de magazine, de agitație, de lux, de terase cochete și baruri care transmit o energie debordantă, plaja acesteia este de o liniște rară care lasă cântecul valurilor să răsune până departe. Nisipul fin, care traversează o paletă restrânsă de culori, de la galben muștar de lângă ocean până la crem, gri și negru aproape de faleză. Este o plajă largă, destul de încăpătoare, amenajată cu șezlonguri și dușuri.

Playa las Vistas

Face legătura dintre Las Americas și Los Cristianos. Este o plajă curată, cu nisip fin și mulți palmieri o despart de faleză.

Playa Los Cristianos

Aici e locul în care s-a născut arta și nu orice artă, ci cea făcută din nisip. Aici este sculptată în nisip Cina cea de taină. Pe plajă nu se ascultă muzică și totul rămâne într-o liniște deplină, lăsând valurile să se audă în voie.

Cina cea de taină din nisip. A-R-T-Ă

Playa El Medano

Playa El Medano, mi s-a părut cea mai liniștită plajă și totodată preferata familiilor de englezi. Pe alocuri, dispare în timpul fluxului, atunci când nivelul oceanului crește și valurile se lovesc în stâncile care separă plaja de faleză. Aici am găsit nisip negru cu sclipici și pot spune că este cel mai frumos nisip pe care l-am văzut vreodată. Playa Grande și Playa La Tejita sunt separate de Montaña Roja – The Red Mountain – un con vulcanic care s-a format în mod natural și este protejat.

Sub nisipul galben este nisip negru cu sclipici. În spate, Montana Roja

Playa Los Gigantes

Aici versanții sunt abrupți, iar plaja este extrem de mică și plină de pietre vulcanice. Curenții sunt puternici și de cele mai multe ori este interzis scăldatul în ocean în această zonă. Impresionantă rămâne priveliștea de sus, însă pentru acest lucru se urcă muuulte trepte.

Dacă până acum Tenerife nu era pe lista voastră de călătorii, aveți acum 9 plaje și tot atâtea motive care vă cheamă acolo să ieșiți din rutină și din ritmul vostru pentru a vă conecta cu insula și a-i simți vibe-ul care nu o să vă mai lase să plecați de acolo.


CITEȘTE ȘI:

 1. 5 atracții turistice din Tenerife

 2. De ce nu sunt suficiente 4 zile în Tenerife?

 3. 9 destinații în care trebuie să ajungi în 2018

 4. Vlog Tenerife

 5. Ce trebuie să știi înainte de a merge la Siam Park

 6. Explorează Tenerife ca un localnic

S-ar putea să-ți placă și:

41 de comentarii

 1. Superb. Concediul pentru la vara acolo e rezervat si chiar nu stiam ce sa fac acolo mai intai, ceea ce ai postat tu ma ajuta multa sa imi planuiesc traseul incat sa vizitez cat mai multe ? btw poate ar trebui ne spui ceva legat de preturile de acolo cat sa ne facem o idee, ms ?

  1. Heei, Ramela, mă bucur tare mult pentru tine. Urmărește blogul în continuare pentru că apar și alte articole cu activități, ponturi. Preturile să știi că nu sunt foarte mari. Pe mine m-a ajuns toată vacanța la 540 euro (cu tot cu zbor și cazare, 8 zile). ?

 2. Cred ca mi-ar fi foarte greu sa aleg doar una. Fotografiile sunt atât de frumoase, încât pot să mă declar îndrăgostită de peisaje. ?

 3. Nici n-ai idee de cand imi doresc sa ajung in Tenerife, insa nu am reusit. Pare o lume de vis, exact cum vezi in acele filme care prezinta peisaje exotice si relaxante. Sper sa ajung aici cat de curand, insa pana atunci ma delectez cu pozele tale superbe

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *