Despre Tenerife se spune că este insula ”eternei primăveri”, însă partea de sud mie îmi pare o eternă vară. Am fost mai aproape de soare, într-o perioadă când România era asaltată de ploi și am simțit cum libertatea îmi curge prin vene. Au fost 4 zile în care am avut pe to do list doar distracție, fără deadline-uri, fără oameni care să aibă vreo treabă cu mine, excepție soră-mea care mă trezea de la 7 ca să nu pierdem timpul dormind.

Am luat partea de sud a insulei la pas și am mers 60 km pe jos în 3 zile și jumătate. Ne-am bucurat de soare și am străbătut 4 plaje:

 • Playa Los Cristianos, o plajă cu nisip galben, extrem de fin, unde valurile nu sunt prea mari. Aici se află o colecție impresionantă de sculpturi în nisip (le-aș numi castele de nisip, dar sunt adevărate opere de artă).
 • Playa Las Americas, plajă cu nisip negru extrem de fin și o mulțime de terase pe faleză cu vedere la ocean.
 • Playa Las Vistas, o plajă extrem de liniștită, unde nu se ascultă muzică și se aud doar valurile.
 • Playa Troya, cu o priveliște excepțională, parcă ruptă din povești, cu mulți palmieri.
 • Playa Los Gigantes, plajă stâncoasă, extrem de mică, plină de pietre, cu valuri puternice și nisip negru vulcanic. Aici sunt giganții, stânci înalte care se unesc cu oceanul.

Am uitat să menționez că era să pierdem zborul spre Tenerife pentru că trenul a avut întârziere 2 ore din cauza faptului că încă există oameni care fură cablurile.

Ne-am rezervat cazare în Costa del Silencio, am bântuit prin zonă o oră și jumătate fără să găsim pensiunea și apoi ne-am mutat în Los Cristianos. Această mutare mi-a adus un prieten, vlogger și dj la propriul lui bar – Dj Dylan de la Dylans Bar care are 2 minute de celebritate în vlogul meu – cu melodia Happy de la Pharrell Williams.

Mai aproape de Africa decât de Europa, cu Deșertul Sahara dincolo de ocean, mi-am petrecut cele 4 zile departe de stres, departe de griji, unde singura mea problemă dimineața era ”apă sau suc de mango?”. Abundența de albastru și îmbinarea perfectă dintre cer și ocean, la linia orizontului, contura tabloul fericirii mele. Am stat pe plajă și am privit în zare, până departe, am urmărit valurile cum se formează și cum se grăbesc să atingă țărmul. M-am bucurat de liniște și de muzica valurilor pe care dansau păsările în lumina caldă a soarelui la apus. M-am plimbat desculță pe plajă și am simțit nisipul fierbinte cum îmi gâdilă tălpile în timp ce soarele îmi mângâie pielea.

V-am mai spus cât de mult ador palmierii și cât de bine mă simt atunci când sunt înconjurată de ei? Verdele sălbatic ce domină plaja inspiră atât de multă viață și atât de multă libertate.

Tenerife este o insulă liniștită, luxoasă, fără prea mare agitație. Parcă timpul se scurge altfel acolo, nimeni nu se grăbește și oamenii se bucură la maxim de fiecare moment, de fiecare clipă de liniște și își odihnesc atât trupul, cât și sufletul. Seara, la fiecare terasă este câte un show live, cu muzică bună, pentru toate gusturile.

M-am plimbat pe plajă 10 km și am trecut de la nisip fin auriu la nisip negru vulcanic extrem de fin, apoi la plajă cu pietre vulcanice. Am văzut peisaje grozave pentru care m-am oprit de nenumărate ori ca să le admir. M-a uimit frumusețea valurilor la apus ce își așteptau surferii să le țină companie, iar albastrul senin al oceanului se pierdea în zare unde se întâlnea cu cerul. Ultimele raze mângâiau plaja ușor și lăsau apa să strălucească în voie.

Într-o dimineață am luat autobuzul spre Los Gigantes și aceasta a fost experiență total diferită de orice alt drum parcurs până acum cu autobuzul oriunde. M-a surprins prin vegetație, serpentine, peisaje, vederea la ocean, străduțe înguste, palmieri și iar palmieri și am văzut cea mai frumoasă stație posibilă. Dacă ar trebui să aștept autobuzul într-o asemenea stație, l-aș lăsa să treacă pe lângă mine, îndreptându-mi privirea spre ocean. Aș lăsa și timpul să treacă și aș rămâne acolo, prinsă în peisaj. 

Am urcat întâi în cel mal înalt punct din zonă pentru a admira stâncile, oceanul și plaja de sus, iar acolo am găsit un pictor englez care imortaliza acea priveliște într-o filă din agenda sa de buzunar, dovadă că arta nu are limite și nici reguli. Apoi am coborât pe plajă, o plajă mică, înghesuită la poalele Giganților cu valuri puternice, nisip negru și o grămadă de pietre.

Seara insula își arăta adevăratul lux prin viața de noapte, hotelurile sofisticate cu o atmosferă glamour ruptă din filme și cu un vibe aparte.

Cina de la ocean, când valurile se grăbeau spre tărm, iar soarele se pregătea să plece acasă, mi-a oferit pe lângă peisajul superb și muzica bună, o liniște nemaisimțită până atunci. Deși eram extrem de departe de cazare și se apropia miezul nopții, asta chiar nu mai conta. Am mers pe plajă din Las Americas până în Los Cristianos, urmând lumina lunii și stelele și acel vapor din larg despre care aș fi jurat că e hotelul din capătul stațiunii noastre.

În ultima zi, am întârziat la decazare pentru că am stat să savurez pina colada direct din nuca de cocos…și chiar speram să îmi dea coaja aia de nucă acasă. Mi-am făcut bagajul în colțul unui supermarket (am observat ulterior că era locul unui cerșetor acolo) și m-am străduit să înghesui tot în rucsac, inclusiv o pungă cu nisip negru vulcanic. Mi-au rămas câteva haine în plus, dar am rezolvat. Cum arătam când am ajuns în aeroport, găsiți în vlog

By the way, în fața supermarketului există parcare pentru câini. Genială idee.

Tenerife a fost o escapadă din agitația cotidiană, un răsfăț în băi de soare când în România era încă frig, un deliciu de insulă în care vreau să mă întorc în plină iarnă.

Vreau să revin în Tenerife pentru partea de nord, Santa Cruz, pentru Parcul Național Teide, ca să urc pe vulcan, să zbor cu parapanta, să plutesc pe sub rechini în Siam Park, să merg într-o croazieră, să înot cu delfinii, să ajung în Africa, ah și pentru sucul de mango care este senzație. Nu, nu mi-au ajuns cele 4 zile și nici dacă aș sta o lună nu cred că mi-ar fi suficient să mă bucur de tot ce îmi poate oferi Tenerife. Da, are un imens potențial și o să vă mai povestesc despre asta în maxim un an.

Căutați-mă dacă vreți să dăm o tură prin Tenerife în plină iarnă!


CITEȘTE ȘI:

 1. 5 atracții turistice din Tenerife

 2. Ce trebuie să știi înainte de a merge la Siam Park

 3. 9 destinații în care trebuie să ajungi în 2018

 4. Vlog Tenerife

 5. 9 plaje din Tenerife pe care trebuie neapărat să le vezi

 6. Explorează Tenerife ca un localnic

S-ar putea să-ți placă și:

27 de comentarii

 1. Superb locul și pozele. M-ai făcut să suspin de la prima oră a dimineții. Cred că nici două săptămâni nu ar fi suficiente acolo, dar felicitări pentru că ai ajuns și pentru impresiile împărtășite cu noi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *