Știai că dorințele devin realitate dacă le vizualizezi destul de mult, dacă începi să le dai contur și să crezi în ele suficient de mult încât să începi să faci tot posibilul ca să le îndeplinești? Așa este și cu călătoriile. Dacă îți dorești să ajungi în anumite locuri, încearcă să îți faci o listă cu destinațiile pentru următoarea perioadă și după ce le așterni pe hârtie o să observi că începi să cauți soluții, că o să găsești resurse, o să te anunțe un prieten de o ofertă, o să îți facă o colegă o recomandare, o să te bată cineva pe umăr să îți spună ”Vreau să merg și eu cu tine!”.

Eu mi-am scris aici dorințele pentru 2018 și deja am început să le planific pe luni și să caut bilete de avion pentru ele. Speram să călătoresc într-un oraș nou în fiecare lună, dar având în vedere faptul că voi sta o lună la Brașov pentru stagiul PhotoHotel și 4 luni pe insulă, o să găsesc eu soluții ca să ajung în toate aceste locuri anul următor. 

1. Dubai

Răsăritul e ridicat la rang de artă în zona Madinat Jumeirah pentru că priveliștea este senzațională și acolo se fac cele mai frumoase fotografii. Și dacă tot vorbim de lucruri senzaționale, atunci trebuie bifată și Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume. Între orele 15:00 și 21:00 Safari în Deșert ce include mersul cu cămila, fotografii cu vulturii și eșarfe arăbești și cel mai frumos apus. Despre Atlantis Hotel se spune că este poarta către o altă lume, iar Jumeirah Mosque Dubai este singura moschee ce permite accesul și înăuntru. Miracle Garden Dubai este un rai al florilor situat în mijlocul deșertului și condimentăm sejurul cu un salt cu parașuta deasupra Palm Jumeirah.

2. Roma

Vestitul Colosseum văzut la răsărit, Forumul Roman văzut la prânz și o cafea to go savurată pe Treptele Spaniole, admirând trecătorii grăbiți, de parcă timpul ar sta în loc pentru câteva momente. Fontana di Trevi e mai frumoasă la miezul nopții când se îmbracă într-o aură de mister. Nici Panteonul și Capela Sixtină nu ar trebui ratate, iar o zi trebuie dedicată Vaticanului. Punctul culminant al acestui sejur va fi programul ”Gladiator pentru o zi” care reproduce fidel viața gladiatorilor și te simți ca în Spartacus.

3. Atena

Acropola, Pantenonul, Agora Ateniană, Muzeul Național de Arheologie, Templul lui Hefaistos, locuri încărcate de istorie, mitologie și zei.

4. Muntenegru

Budva, Podgorica și Bar, atât de frumoase și atât de aproape de noi.

5. Dubrovnik

Dacă ajungi în Muntenegru e imperios necesar să dai o tură în Dubrovnik, să ajungi la cele Ziduri cu cele 4 porți de intrare în cetate: Pile, Ploče, Peskarija şi Gate. Apoi să mergi în cel mai înalt punct de unde priveliștea este incredibilă. Strada Stradum este cea mai lungă stradă din Dubrovnik și este situată lângă poarta Pile. De asemenea, poți fugi pe insulele din apropiere: Lokrum, Mljet sau Korcula.

6. Malta

Apa turcoaz și nisipul alb fac din Laguna Albastră kilometrul zero al relaxării, o oază în care sufletul poate să evadeze să se odihnească, o calmare a minții, un răsfăț al simțurilor. Insula Comino adăpostește acest loc superb pe care nu este permis accesul mașinilor. Aici se poate ajunge cu barca de pe Malta sau Gozo.  Pentru amatorii de senzații tari, aici se face snorkeling. Golful de aur e unul dintre puținele locuri care au plajă cu nisip, șezlonguri și beach cluburi. Hypogeum este singurul templu preistoric din lume care a mai rămas în picioare. E o atracție de senzație și trebuie făcută rezervare cu câteva săptămâni înainte pentru a prinde un loc. Neapărat trebuie văzut orașul citadelă Mdina, locuit și fortificat prima dată de către fenicieni în anul 700 î.C., fosta capitală a Maltei, devenit un oraș tăcut și aproape fantomatic.

7. Cipru

Plajele Nissi, Fig Tree Bay, Konnos Bay, Parcul Național Cape Greko, Sea Caves, Pietrele Afroditei din Paphos, Mormântul Regilor, Castelul Sf, Ilarion, Nicosia, Castelul Kolossi, Limassol, scufundări și vizită la Zenobia – o navă suedeză scufundată în apropiere de Larnaca, prăjituri finikia (cu migdale), Commandaria – cel mai vechi vin din lume despre care Richard Inimă de Leu a zis că este ”vinul regilor și regele vinurilor”.

8. Lisabona

Turnul Belem, Castelul Sao Jorge, Piața Rossario, Bairro Alto unde se poate ajunge cu vestitele funiculare, Vasco da Gama, Gara Oriente, Alfama, galeriile de artă de la metrou, Muzeul Marinei, Parcul Națiunilor.

9. Tenerife

Insula eternei primăveri trebuie vizitată cel puțin o dată în viață. De la plaje cu nisip auriu până la plaje cu nisip negru vulcanic (Los Cristianos, Las Americas, Las Vistas, Las Teresitas cu nisip auriu adus din deșert, Los Gigantes, El Medano, Benijo), surf la apus, scufundări cu submarinul, plimbări în larg cu vaporul pentru a vedea delfini și balene, vulcanul El Teide, orașul Masca, parcurile de destracții Siam Park și Loro Park, piscinele naturale de la Garachico, Santa Cruz de Tenerife, Puerto de la Cruz.

Tu unde vrei să ajungi în 2018?


CITEȘTE ȘI:

 1. 5 atracții turistice din Tenerife

 2. De ce nu sunt suficiente 4 zile în Tenerife?

 3. 9 destinații în care trebuie să ajungi în 2018

 4. Ce trebuie să știi înainte de a merge la Siam Park

 5. 9 plaje din Tenerife pe care trebuie neapărat să le vezi

 6. Vlog Tenerife

 7. Explorează Tenerife ca un localnic

 8. Cum m-am descurcat singură în Cipru 8 zile

 9. Impresii din prima mea călătorie singură | Jurnal de vacanță

S-ar putea să-ți placă și:

58 de comentarii

 1. In 2018 planuim sa ajungem in Turcia, la mare, am auzit numai de bine!

  Tenerife e pe lista noastra pentru 2021 🙂 cand piticul va fi suficient de mare incat sa se poata bucura de Siam Park! Noi l-am adorat!

  Anul acesta am fost intr-o croaziera pe Mediterana si am ajuns si in Roma. Dar Barcelona ramane orasul nostru preferat!

  1. Ce super! Sper ca la finalul anului următor să ne auzim cu bine și să povestim cum am reușit să ajungem în toate aceste destinații și cât de frumos a fost. Am Toscana pe listă, dar nu pentru 2018. ?

 2. Este foarte faina lista cu destinatii. Mi-as dori sa vizitez in mod special: Roma si Muntenegru. Ne-am propus inca de anul trecut, dar au fost altele prioritatile.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *