”Om liber tu vei iubi întotdeauna marea.” Ch. Baudelaire

După cele 8 zile petrecute în mai în Cipru, m-am întors în noiembrie să revăd plajele, să mă bucur de soarele de toamnă și să explorez fiecare loc în liniște, fără prea multă lume în jur și să mă conectez cu mare și nisip deopotrivă.

Pernera

O plajă expusă, fără pic de intimitate, care se întinde cât vezi cu ochii, neamenajată. Am trecut doar să o văd, să strănut o dată de la soarele care îmi intra în ochi, să iau o gură de cafea și apoi mi-am continuat drumul spre următoarea plajă.

Pernera Beach
Pernera Beach

Vathia Gonia

Un colț de Rai, o plajă cu nisip fin și apă cristalină, un soare ce se scaldă în albastru și un cer ce se oglindește în mare. Un loc absolut perfect. Când am ajuns acolo, soarele abia se ridicase pe boltă și lumina plăcut un cuplu trecut de mult de vârsta tinereții. M-am oprit o clipă să îi privesc ieșind din apă ținându-se de mână. Am zâmbit. Și chiar de n-aș fi avut o fotografie cu ei tot n-aș fi putut să îi uit.

Rămâne fotografia mea preferată de cuplu. Vathia Gonia Beach
Vathia Gonia
Vathia Gonia
Vathia Gonia

Nissi Beach

Despre Nissi v-am mai povestit cândva că ar fi un fel de Ibiza sau Maldive de Europa și, la vremea aceea o declaram plaja mea preferată deși era plină ochi de turiști. M-am întors în Ayia Napa în plină toamnă ca să mă bucur de Nissi fără prea mulți oameni prin jur, să o am pentru mine, pentru soare și pentru un apus rupt din povești. Prin terasele din vară adia un vânt cald și nici ziua nu mai era atât de lungă, dar acel vibe de apartenență m-a copleșit atât de mult.

Nissi Beach
Nissi Beach
Nissi Beach
Nissi Beach
Și cam așa arăta Nissi în mai
Nissi

Landa Beach

Nu știu cum de nu am descoperit-o până acum, dar m-am îndrăgostit de ea iremediabil. Este cea mai mică plajă superbă din Ayia Napa, cu apa de un verde de smarald și câteva stânci pentru a admira valurile cum se se întind pe țărmul umed ca și cum aceea ar fi dorința lor supremă.

Landa Beach
Landa Beach
Landa Beach
Landa Beach
Landa Beach
Landa Beach

Makronissos Beach

Până aici am urmat soarele și după ce ne-am relaxat pe stânci, admirând apa exagerat de limpede, ne-am retras pe nisipul călduț pentru a lua parte la spectacolul de culori pe care soarele îl lăsa în urma lui pe cer și nu ne-am putut ridica de acolo până nu s-a lăsat întunericul și frigul.

Makronissos Beach
Makronissos Beach
Makronissos Beach
Makronissos Beach
Makronissos Beach la apus

Am trecut de la o plajă la alta pe o potecă asfaltată prin păduri, fără a fi necesar să ne întoarcem la șosea. În toamnă, am mers cu provizii pe plajă întrucât totul era închis, de fapt, în general, stațiunea era cam pustie. Doar la Vathia Gonia am găsit o terasă deschisă și la 500 m de Nissi un magazin general.

Între Pernera și Vathia Gonia
Între Pernera și Vathia Gonia
Între Pernera și Vathia Gonia
Între Landa și Makronissos
Între Landa și Makronissos

Konnos Beach

O plajă îngustă, ascunsă dincolo de o pădure de pini, care emană romantism prin toate firele de nisip și unde ai putea jura că ești în Grecia dacă nu ar fi GPS-ul care să îți spună că ești în Cipru. Am admirat-o de sus, apoi am coborât și am înotat 20 de minute, după care am pornit spre Fig Tree.

Fig Tree Beach

O plajă imensă, pe alocuri cu pietre și stânci ascunse în apă, cu numeroase terase și restaurante pe faleză, atât de liniștită la apus, unde am ales să rămân la cină.

Fig Tree Bay

Fiecare plajă de aici are farmecul ei, nu seamănă una cu cealaltă și am o afinitate pentru Nissi Beach, Landa, Vathia Gonia și Konnos Bay. Cipru reprezintă pentru mine evadare din cotidian, redescoperire de sine, renaștere, regăsire, iar eu rar repet destinațiile.


CITEȘTE ȘI:

  1. Cum m-am descurcat singură în Cipru 8 zile

  2. Impresii din prima mea călătorie singură | Jurnal de vacanță

  3. Cum era să pierd avionul spre casă la întoarcerea din Cipru

  4. Ce poți vizita în Larnaca | La pas prin Cipru

  5. Ce poți vizita în Ayia Napa | La pas prin Cipru

  6. Ce poți face o zi în Limassol | La pas prin Cipru

  7. Cape Greko sau locul unde s-a născut albastrul | Blue Lagoon Cyprus

  8. Cea mai frumoasă plajă din Cipru

  9. Ce poți vizita în Paphos | La pas prin Cipru

S-ar putea să-ți placă și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *