Mi-am făcut planificări pe zile cu locurile grozave pe care vreau să le vizitez

Inițial trebuia să stau toate cele 8 zile numai în Paphos, apoi am văzut câteva locuri superbe în Ayia Napa, o cafenea cu niște clătite irezistibile în Larnaca și o teresă drăguță cu umbrele în Limassol (găsite pe Instagram) și am zis să îmi iau cazare în 2 locuri ca să apuc să vizitez tot. Așa am ajuns să stau 3 nopți în Larnaca și 4 în Paphos. Fiind atât de multe pe lista mea, mi-am făcut o planificare pe zile ca să pot să ajung pentru tot pe unde îmi doresc plus un timp în care să pot să explorez zonele și să mă bucur de noi descoperiri.

Am ajuns în câteva locuri pe care nu apucasem să le studiez prea mult și care m-au impresionat profund. Am exclamat WOW de câteva ori, însă înainte de asta am mers printr-un câmp, prin boscheți, am urcat dealuri, m-am aventurat singură fără alți oameni în jur după care să mă ghidez. Mi-am asumat acest risc pentru peisaje de vis pe care nici măcar nu aș fi putut să mi le imaginez.

Ziua 1 – Cazare în Larnaca. Finikoudes Beach, Coffee Corner Cafe (am mers prin apă și nu am mai reușit să ajung pe faleză pentru pancakes), The Castle of Larnaka, Flamingo Beach, Mckenzie Beach, Salt Lake, Seară în Port.

Finikoudes Beach, Larnaca
Frumesețea aceasta era într-o cușcă pe stradă. 🙁
Castelul din Larnaca
Drona m-a surprins prin Castel, like a princess.
Memorial Park, Larnaca – în memoria eroilor răpuși în timpul invaziei turcești.
Lacul Sărat (Salt Lake) – aici își petrec timpul păsările flamingo din noiembrie până în februarie.

Ziua 2 – Nissi Beach, Sea Caves, Cape Greco National Forest Park, Konnos Bay, Fig Tree Bay. Am fost prea obosită așa că m-am trezit târziu, apoi am stat la piscina de pe acoperișul hotelului. Când am ieșit, m-am dus direct la Coffee Corner după un smoothie de mango și m-am plimbat pe plajă, am stat să filmez pe ponton și apoi am zis să mă întorc acasă pe un alt drum. Am bântuit puțin pe câteva străzi înguste, am descoperit centrul vechi și o mulțime de magazine care, din păcate, erau închise deși era ora 20:10. Mi-am dat seama că mă plimb în cerc atunci când am trecut de 2 ori pe lângă același magazin și am întrebat pe cineva cum ajung la plajă. Am reușit să ajung la intersecția de la port și de acolo știam drumul spre hotel.

La pas prin Larnaca.
Coffee Corner Larnaca – Strawberry Pancakes and Strawberry Smoothie
Finikoudes Beach.
De ce să mă plimb pe faleză când pot să merg prin apă, pe bucata aceea de nisip?

Ziua 3 – Nu veam nimic pe listă. Așa că am putut să vizitez tot ce ratasez ziua trecută. M-am trezit la 6 și am plecat să îmi beau cafeaua pe faleză, așteptând autobuzul spre Nissi Beach. Între timp, am cunoscut o doamnă tot din România, mutată în Cipru de 24 de ani. Despre Nissi o să vă tot povestesc pentru că e un fel de Maldive de Cipru. De acolo am luat un alt autobuz spre Sea Caves și Cape Greco National Forest Park unde am petrecut câteva ore bune. Reacția mea a fost WOW. Nu mă așteptam la o asemenea nebunie de albastru. Mă întorc acolo cu prima ocazia. Am promis deja. De acolo am mers pe jos până la Konnos Bay vreo 2,5 km pentru că am ajuns în stație după ce a plecat autobuzul și următorul sosea în 15 min. Plus că drumul a fost fantastic. Nu prea m-a impresionat prea mult plaja așa că am luat autobuzul spre Fig Tree Bay unde m-am oprit să mănânc. Apoi am înotat puțin și m-am îndreptat spre stație pentru că la 19:30 aveam ultimul autobuz spre Larnaca. Am zis că dacă nu ajung la timp în stație o să rămân o noapte acolo și mă întorc dimineață cu primul autobuz.

Nebun de albastru și cu asta am zis tot. Cape Greco, Ayia Napa
Blue Lagoon, Ayia Napa
Sea Caves, Ayia Napa
Pinapple Cocktail, Nissi Beach
Cape Greco, vedere spre mare
Fig Tree Bay

Ziua 4 – Limassol. Juego Cafe Kolossi Castle. Am început ziua cu o altă cafea la Gloria Jeans Coffee în aceeași companie. Apoi am luat autobuzul spre Limassol. Am vizitat Castle of Limassol, după care m-am bucurat de un pranz bun printre pisici la Juego Cafe. De aici am luat un autobuz spre Kolossi Castle, la care am ajuns prea târziu pentru că era închis. Practic am pierdut 3 ore pe drumuri. M-am mutat în Paphos, am ajuns destul de târziu la hotel, mi-am lăsat lucrurile în cameră și m-am dus la mall să îmi iau ceva de mâncare. Locuiam lângă Kings Avenue Mall. Acolo mi-am petrecut următoarele zile.

Limassol Marina
Limassol Castle
Limassol Castle
Juego Cafe, Limassol
Juego Cafe, Limassol

Ziua 5 – Paphos Mosaics, Odeon, Forty Columns Fortress, House of Odeon, Achille Mosaics, House of Theseus, House of Orpheus, Medieval Castle of Paphos. Am ajuns la toate. Am stat puțin și prin port și am admirat celebrul pelican. Seara am stat pe plajă – Lighthouse Beach.

Paphos Castle
Paphos Mosaics
Paphos Mosaics
Paphos Mosaics
Port Paphos
Pelicanul din port, Paphos
Pelicanul din port, Paphos

Ziua 6 – Mormintele Regilor și Lighthouse Beach. La câte pietre funerare am văzut în cele 3 castele și ruine ziua următoare, nu m-a mai lăsat inima să mă mai duc și la Mormintele Regilor. Am luat drumul spre Mall unde am stat la Costa Caffee și la Pizza Hut până s-a mai răcorit puțin și m-am dus pe plajă. Seara am petrecut-o la cinema unde am fost singură în sală și a rulat un film numai pentru mine. Ah, ce onoare!

Costa Coffee, Kings Avenue Mall – acolo îmi petreceam toate diminețile din Paphos
Curcubeul cu care mi-am împărțit cafeaua – Costa Coffee

Ziua 7 – Pietrele Afroditei. Neah. Cafea la mall și plajă. Pe plajă l-am cunoscut pe Alex și apoi am mers în port.

Lighthouse Beach, Paphos
Lighthouse Beach la apus
Același apus minunat, Lighthouse Beach
Lighthouse Beach la apus.

Ziua 8 – Decazare și ajuns la timp la aeroport. Eh…am fost la limită.

M-am sincronizat cu fiecare autobuz

Nu știu cum se făcea, dar mereu ajungeam la timp în stație, deși îmi făcusem o planificare de acasă cu autobuzele care nu s-a potrivit absolut deloc cu ce a fost la fața locului. A trebuit să mă adaptez noului program.

Am stat aproape de șoferi ca să îmi spună unde să cobor. Unul dintre ei nu mai lăsa pe nimeni să stea acolo în față și mi-a zis că spațiul acela e doar pentru mine. Mi-a zis cineva că autobuz oprește doar în stații, șoferul acela a oprit undeva doar pentru mine.

Am întâlnit oamenii potriviți la momentul potrivit

Din Paphos spre Larnaca am mers cu un microbuz împreună cu o familie de români care se întorcea acasă. Erau surprinși de faptul că am plecat singură în vacanță și totuși sunt toată numai un zâmbet. Mi-au spus că mă apreciază pentru ceea ce fac, pentru curajul de a pleca să explorez lumea și acest lucru a rezonat cu mesajele pe care le-am primit ulterior de la prieteni. Probabil nimeni nu se aștepta să plec…sau fiind vorba de mine se așteptau la orice. :))

Pe doamna Monica am cunoscut-o la cafea ca să am cu cine să povestesc în fiecare dimineață. Când m-am mutat din Larnaca mi-a făcut pachețel pentru drum. Mi s-a părut un gest tare drăguț care m-a înmuiat puțin.

Doamna Monica, Gloria Jeans Coffee

Când vizitam Castelul din Larnaca, am văzut o dronă pe deasupra mea, i-am făcut cu mâna și am mers mai departe. O oră mai târziu, m-a recunoscut pe faleză tipul cu drona și mi-a trimis pozele. 

Castle of Larnaka

Pe Alex l-am cunoscut când mă întrebat ce caut atât de mult în Paphos, în afara faptului că mă bucur de liniște. În stațiile de autobuz și la rând la cafea am cunoscut oameni de peste tot: America, Siria, Israel, Bulgaria. Colegul de apartament al prietenului lui Alex era chiar din Craiova. Pot să zic acum ”Ce mică e lumea?” chiar dacă mie mi se pare mare?

Alex, Lighthouse Beach

În avion, în drum spre casă am stat la povești cu vecinii mei de scaun, Daria și Robert.

Daria și Robert, Ryanair Paphos – București Otopeni

Mi-am făcut câțiva prieteni chiar faini

Mă întreb acum dacă o să rămân cu prieteni pe viață din această experiență? Ar fi deja high level.

Era să pierd avionul spre casă

Întâmplarea aceasta merită un articol separat pentru că a fost exact ca în filme. Am fost la limită. Am intrat în aeroport cu 5 minute înainte de a se închide porțile de îmbarcare și totuși am ajuns la timp. Norocul meu că era mic aeroportul că dacă se întâmpla asta în Otopeni nu mai aveam nicio șansă. Oricum s-ar fi întâmplat pentru mine tot era bine pentru că mă avantaja și să mă întorc acasă la treabă și să mai rămân câteva zile în vacanță. Ba din contră, îmi convenea mai mult să rămân.


Citește și:

 1. Impresii din prima mea călătorie singură | Jurnal de vacanță

 2. Cum era să pierd avionul spre casă la întoarcerea din Cipru

 3. Cea mai frumoasă plajă din Cipru

 4. Ce poți vizita în Larnaca | La pas prin Cipru

 5. Ce poți vizita în Ayia Napa | La pas prin Cipru

 6. Ce poți face o zi în Limassol | La pas prin Cipru

 7. Cape Greko sau locul unde s-a născut albastrul | Blue Lagoon Cyprus

S-ar putea să-ți placă și:

48 de comentarii

 1. Singură într-o țară străină mi se pare și interesant și tricky. Să vezi atâtea lucruri și să nu ai cu cine să le comentezi… Pe de altă parte, întâlnești oameni noi, așa cum ai făcut și tu. Mai cunosc o tipă care a plecat singură ca tine, dar în Atena și i-a plăcut la nebunie. E de încercat. 🙂

  1. Eram tare speriată că nu am cu cine să împărtășesc toate acele experiențe, cu cine să vorbesc, să râd și am observat că eu mi-am fost suficientă și oamenii faini pe care i-am cunoscut acolo! :*

 2. Vai ce frumuseti ai vizitat! Te urmaresc draga mea, exact asa as face si eu daca as putea si nu as avea atatea responsabilitati, dar raman ca si planuri de viitor cu siguranta. De abia astept sa vad ce urmeaza

   1. Salut, felicitari pentru vacanta in primul rand,intrebare care au fost tarifele de cazare si autobuz+avion, mancarea este ok sau sunt preturi ca la Mamaia? Intreb pentru o viitoare vacanta acolo. Si care au fost surprizele neplacute la care nu te asteptai, asta pentru ca orice vacanta are si deastea. Salutari tot de la o olteanca 🙂

    1. Heei, Nicolle. Îți mulțumesc tare mult! Am găsit cazare la prețuri mult mai bune decât în Mamaia în plin sezon, cu 150 euro am închiriat un apartament de 5 persoane pentru 4 nopți (nu întreba de ce 5, nici eu nu știu. Am observat abia acolo). Avionul a fost 40 euro dus-întors, deși acum am văzut bilete și cu 20 euro. Evident, poate fi și mai scump, mult mai scump. Mâncarea a fost mai mult decât ok, porții foarte mari, la prețuri decente și tot felul de băuturi și dulciuri din partea casei pentru că Cipru e plin de greci ospitalieri. Cea mai neplăcută surpriză mi-au oferit-o prizele englezești. A trebuit să fac rost de adaptor și am reușit cu succes să îmi ard bateria externă și mufa de la telefon. În rest, am rezistat pe mod avion, fără roaming, într-o zi câteva ore bune chiar și fără baterie, m-am distrat și am cunoscut oameni faini. Te îmbrățișez cu drag! :*

 3. Buna. Foarte interesant articolul, mai ales ca si eu o sa merg in vacanta in Paphos (doar cu baietelul meu). Multe detalii de care o sa tin cont. Voiam sa te intreb cum ai aflat de orarul autobuzelor? Stii oare daca putem inchiria bicicleta in oras? Noi o sa stam in zona Mormintelor Regilor.

  1. Și eu am stat între Mormintele Regilor și Kings Avenue Mall. Orarul l-am văzut în stații. Ce găsisem pe net parcă nu coincidea. De biciclete nu știu pentru că nu știu să merg. Distracție faină! :*

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *