Atunci când vine vorba de păr, încerc tot ce se poate până să ajung la combinațiile ideale. Fie că iau produse din comerț sau îmi prepar măști acasă (ou, miere, bicarbonat, esență de trandafir), fie că sunt scumpe sau ieftine, renumite sau ascunse pe un raft și despre care nu au auzit prea mulți, prefer să le testez după ce mă documentez ca să văd dacă sunt potrivite pentru părul meu.

În acest articol povestesc puțin despre colecția mea de produse pentru păr pentru că mereu îmi achiziționez ceva nou ca să testez și, ulterior, rămân fidelă anumitor produse.

Șampon

Mereu am avut o problemă cu șamponul pentru că îmi doream ca părul meu să reziste curat cât mai mult timp, apoi am înțeles că orice aș folosi, tot trebuie să mă spăl des, astfel că îmi șamponez părul o dată la două zile. Ideea este că după o anumită perioadă trebuie să îmi schimb șamponul pentru că părul meu nu mai reacționeză la el așa că am rămas cu vreo 3 tipuri cu care jonglez constant + 1 șampon uscat pentru ocazii speciale.

  • Elseve Arginine Resist X3 – L’Oreal Paris
  • Pantene Pro-V perfect hydration
  • Gerovital TratamentEXPERT – șampon regenerant
  • Șampon uscat Balea

Am testat la un hotel șamponul Verbina bio, fără parabeni, de la Botanika cu aromă de verbină și bergamotă și ador mirosul lui. Are un efect de relaxare asupra mea și mă simt răsfățată. Până acum nu m-am gândit să îmi comand acasă acest șampon și nici nu știu dacă pot pentru că este o linie de costmetice hoteliere. Oare ar trebui să îmi cumpăr un hotel înainte?

Balsam. Mască. Leave-in

  • Nutrifier Glycerol + Coco Oil DD Balm, L’Oreal Paris Professionnel – este o mască nutritivă indicată pentru sezonul rece când părul trece succesiv prin temperaturi extreme (căldura din casă, frigul de afară, căldura din mașină, frigul de afară, căldura de la birou și tot așa). Este leave-in, adică nu necesită clătire. Se aplică pe părul umed și apoi se usucă părul în mod obișnuit. Deși promite multe, eu tot îmi simt părul uscat după folosirea ei.

  • Mască pentru îngrijirea părului cu ulei de măsline, Loncolor Natura – își face treaba mult prea bine având în vedere prețul extrem de mic pe care îl are. Se aplică pe părul ud, se lasă să acționeze 1-3 minute (eu o las să acționeze cât timp mă spăl pe corp că nu intru cu ceasul la duș) și apoi se clătește din abundență. Hidratează părul în profunzime, îl lasă moale și definește buclele (eu am).

  • Mască nutritivă pentru păr, Gerovital  Se aplică pe părul ud, se lasă să acționeze 5 minute și apoi se limpezește. Mi-a lăsat părul puțin încurcat, dar bănuiesc că prin interiorul firului de păr a făcut treabă bună.

  • Balea Professional cură pentru păr blond – este disponibilă în varianta 20 ml, ideală pentru călătorii pentru că nu trebuie să mă car cu toate recipientele mari după mine și nici nu trebuie să torn conținutul în sticluțe mici cu care ar trebui să mă întoc acasă ca să le refolosesc. Se aplică pe părul ud și se clătește după 1 minut. Rapidă și eficientă, însă, repet, o folosesc doar în călătorii.

  • Hair PRO-TOX leave-in conditioner, Kallos – Din nou, un preț extrem de mic, miroase extrem de bine, lasă părul hidratat, mătăsos, nu îl încarcă și îl descurcă. Conține keratină, colagen și acid hialuronic. De preferat, a se folosi pe părul umed, însă eu l-am folosit de câteva ori și pe părul uscat.

  • Balsam spumă smart PRO-V Repair & Rrotect, Pantene. Se aplică pe părul ud până se absoarbe complet și apoi se clătește. Ușor de folosit și lasă părul moale.

 

After sun

  • Balea Professional cură intensă după soare – Până să îl văd în magazin, nu m-am gândit că părul meu ar avea nevoie de un after sun. Nu știu cum de mi-a scăpat asta. Mă gândeam că măștile pe care le folosesc în mod obișnuit sunt suficiente, însă după expunerea la soare părul are nevoie de o îngrijire specială. Se aplică pe părul ud și se lasă să acționeze 3 minute, apoi se limpezește. Ideal pentru călătorii.

 

Protecție termică

  • Heat Buffer thermal styling spary, Matrix – Miroase grozav, poate fi folosit atât ca protecție pentru placă sau uscător de păr, cât și ca fixativ slab.

  • Ser termoprotector, Gerovital – Ideal pentru placă, însă mie nu îmi place cum miroase și îl folosesc cam rar.

 

Ser pentru vârfuri

  • Dry Ends Serum, Kallos – Se poate folosi atât pe părul umed, cât și uscat, miroase bine, nu încarcă părul și chiar e super, plus că e ieftin.

  • Marrocan Argan Oil Leave-in tratament, Advance Techniques – Avon. Se aplică pe părul umed și nu necesită clătire. Hidratează părul în profunzime, însă îl încarcă prea mult.

  • Ser cu provitamina B5 și Tehnologie Multishine pentru vârfuri uscate. Se aplică pe părul umed și nu necesită clătire, hidratează și nu încarcă părul.

 

Spray

  • Shine Curl Essence, Kallos. Miroase grozav, definește buclele și nu încarcă părul. Se pulverizează pe tot părul și se aranjează.

  • Beach Waves, Wild Stylers, L’Oreal Paris. Este un spray cu sare, care ajută la definirea buclelor lejere și conferă părului un aspect ca după o zi de plajă. Parcă aș pulveriza un strop de mare în păr. Chiar îmi place. Bonus: are un efect psihologic mult mai mare decât are asupra părului.

  • Supreme Oil Duo Treatment Spray, Advance Tehnique  – Avon. Are o formulă bifazică, cu 5 uleiuri: macadamia, seminte de camelia, migdal, seminte de struguri, marula. Conferă strălucire și întărește foarte puțin părul.

 

Ulei

  • Ulei de ricin. Cunoscut pentru proprietățile sale de a ajuta la creșterea și regenerarea părului. Mi-am pierdut răbdarea de a aștepta prea mult cu el în păr și de a aștepta după rezultate. Nu l-am utilizat suficient de mult pentru a mă declara mulțumită, însă suficient de puțin pentru a-mi permite să mă declar nemulțumită așa că sunt indiferentă.

  • Ulei de cocos. Am fost recitentă în a-l cumpăra, m-am plimbat câteva luni prin magazine întrebându-mă dacă să îl încerc sau nu și, în sfârșit, l-am luat. Cred că e cea mai bună decizie a mea din ultima perioadă pentru că sunt extrem de mulțumită. Se găsește în variantă solidă așa că trebuie puțin încălzit în palme înainte de aplicare sau la microunde 10 secunde. Îl țin în păr cam jumătate de oră sau o oră, nu curge, pot să fac cu succes gimnastică între timp sau orice altă activitate, nu îmi înfășor părul în nimic pentru a sta la căldură, deși ar fi indicat. Iese foarte ușor din păr la spălare, comparativ cu uleiul de ricin. Lasă părul extrem de hidratat, cu volum și definește buclele. Chiar e atât de bun precum se spune despre el. Mă declar extrem de mulțumită chiar după prima folosire. Pot spune că părul meu chiar începe să își revină.

 

Am uitat să menționez că mi-am distrus părul prin decolorare și acum e uscat, de vârfurile despicate scap o dată la 3 luni, și-a pierdut strălucirea, nici buclele nu mai sunt ce au fost, iar stylistul meu a avut un șoc atunci când m-a văzut (cum era și normal pentru că deși teoretic aveam păr pe cap, practic aveam o mătură)

Spray pentru decolorare

Am zis că nu o să mă mai vopsesc după 2 încercări eșuate de a fi blondă, totuși nu ar rezistat tentației de a-mi decolora vârfurile acasă cu un spray pentru păr blond din dm. Și de la vârfuri, am extins la tot părul. L-am deschis cu câteva nuanțe și m-am oprit la timp pentru că adio hidratare. Ideea e că efectul lui se observă după 4-5 utilizări, însă trebuie utilizat la un interval cam mare de timp, cum ar fi o lună. Eu nu am avut răbdarea să aștept atât de mult și l-am folosit de 2-3 ori pe săptămână timp de 5 săptămâni. Uneori sunt încăpățânată și inconștientă, știu asta!

Tratament de hidratare la salon

Am urmat un tratament de hidratare pe bază de shake de ciocolată la Ionuț Dincă Studio și mă declar extrem de mulțumită. Tratamentul constă în 6 sedințe săptămânale și este cea mai bună investiție atunci când părul este deteriorat și pare a nu mai avea soluții de salvare. Este extrem de eficient și hidratează părul în profunzime. Trebuie să recunosc faptul că un bărbat are grijă de părul meu mai bine decât o fac eu. Îmi place că mereu îmi oferă sfaturi bune despre îngrijirea părului și mă ”ceartă” atunci când îmi distrug părul cu încercările mele eșuate de decolorare, schimbare de look sau mai știu eu ce, însă de fiecare dată reușește să îmi „repare” părul. Cred că sunt o provocare pentru el și nu știu de ce am impresia că atunci când îl caut pentru o programare, se întreabă ”Ce prostie o mai fi făcut?”. Ar trebui să îl sun să îi mulțumesc pentru treaba grovază pe care o face cu părul meu.

Am rămas fidelă următoarelor produse:

  1. Mască pentru îngrijirea părului cu ulei de măsline, Loncolor Natura
  2. Hair PRO-TOX leave-in conditioner, Kallos.
  3. Balea Professional cură intensă după soare.
  4. Dry Ends Serum, Kallos.
  5. Ulei de cocos.
  6. Tratament de hidratare la Ionuț Dincă Studio

Ce am învățat din această exeriență?

Nu prețul contează, nici cât de mult e promovat un produs sau ce promite, nici măcar ce rezultate au avut alte persoane pentru că fiecare păr este unic și reactionează diferit. Dacă mie îmi face un produs bine, e posibil ca altora să nu le facă și viceversa. Acest lucru se poate afla numai în urma testării.

Sper ca acest articol să vă fie util și nu uitați că părul este un accesoriu foarte important care trebuie îngrijit zilnic. Dacă o geantă sau o bijuterie se uzează, se poate înlocui foarte ușor, însă părul e mai greu…sau nu pentru că există extensii și peruci. Eu prefer părul natural, dar acum fiecare cu gusturile sale.

Aștept să îmi spuneți dacă ați încercat vreunul dintre aceste produse și ce rezultat a avut la voi sau ce altceva îmi puteți recomanda!

Un păr frumos și sănătos vă doresc!

S-ar putea să-ți placă și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *