”Om liber tu vei iubi întotdeauna marea.”

Ch. Baudelaire

Când l-am întâlnit prima dată era de un albastru închis și rece care m-a speriat, avea valuri mari și atât de multe stânci de părea impenetrabil. Era seară și el era atât de calm, până a dispărut în întuneric și nu îl mai puteam vedea, doar îl auzeam cum își fredonează liniștit melodia. Apoi l-am văzut în dimineața următoare, de sus, din capătul străzii, cum se ivea printre palmieri și sclipea în lumina soarelui. De atunci am simțit că mă voi întoarce la el iar și iar.

Asta era prin martie 2017, când în România primăvara încă nu își intrase în drepturi și era încă frig, iar în Tenerife erau peste 30 de grade și puteam sta liniștită la soare. Nu am cuvinte să descriu emoțiile primului meu contact cu oceanul și cu siguranță nici alte cuvinte nu pot să potrivesc să vă spun cum au fost întâlnirile următoare, dar am câteva fotografii să vă prezint să înțelegeți de ce m-am îndrăgostit de Atlantic atât de mult încât i-am dedicat 30 de zile anul trecut.

1. Los Cristianos, Tenerife

M-am întors în Tenerife, de data aceasta 8 zile, pentru a face turul insulei și pentru a explora cât mai multe plaje. Tenerife a fost frenetic, plin de culoare și gust, a avut savoarea dimineților de vară, aromă de mango, a avut condimente din plin. Pe cerul sufletului meu a avut cele mai multe stele.

2. Playa del Duque, Tenerife
3. Playa del Duque, Tenerife
4. Puerto de la Cruz, Tenerife
5. Puerto de la Cruz, Tenerife
6. Puerto de la Cruz, Tenerife
7. Playa Benijo, Tenerife
8. Playa Jardin, Tenerife

Apoi m-am întors la Atlantic în vară să explorez și restul Insulelor Canare pentru 14 zile. M-am îndrăgostit de Gran Canaria, de Amadores Beach pe care nu o voi uita niciodată și unde pun pariu că o să mă mai întorc de câteva ori, apoi m-am pierdut în nuanțele frapante pe care le afișa în Fuerteventura. De acolo m-am mutat în Lanzarote și am stat ore în șir să îl privesc.

9. Amadores Beach, Gran Canaria. Amadores, baby, nu te-am uitat!
10. Puerto Rico spre Amadores, Gran Canaria
11. Puerto Rico spre Amadores, Gran Canaria
11. Puerto Rico spre Amadores, Gran Canaria
12. Esquinzo Beach, Fuerteventura
13. Corralejo, Fuerteventura
14. Plaja Blanca, Lanzarote

Abia când am ajuns în Portugalia, după 8 zile, am realizat că relația mea cu Atlantic a fost atât de puternică încât i-am dedicat o lună întreagă din an. Am mers într-o croazieră pe coastă, unde m-a cucerit cu nuanțe de verde și albastru. Aș fi jurat că e Photoshop, dar era chiar în fața mea, dezgolit de efecte, oferindu-mi adevărata lui înfățișare.

15. Algarve, Portugalia
16. Algarve, Portugalia
17. Algarve, Portugalia
18. Algarve, Portugalia
19. Algarve, Portugalia
20. Algarve, Portugalia
21. Algarve, Portugalia

21. Algarve, Portugalia

22. Cabo da Roca, Portugalia
23. Cabo da Roca, Portugalia
24. Cabo da Roca, Portugalia
25. Amadores Beach, Gran Canaria
26. Între Puerto Rico și Amadores, Gran Canaria
27. Puerto Rico de Gran Canaria
28. Playa Alcaravaneras, Gran Canaria
29. Playa Alcaravaneras, Gran Canaria
30. Atlantic văzut din avion

Am petrecut 30 de zile împreună, 30 de zile pline de culoare, de răcoare și căldură, de valuri și sare și nisip. Am stat în atâtea seri pe plajă, sub clar de lună, să privesc stelele și să ascult valurile. Am rămas de multe ori singuri, eu întinsă pe nisipul fierbinte, el fredonând aceeași melodie, în care am regăsit povestea noastră. A făcut valuri pentru mine și eu, cu inima plină, i-am dedicat gânduri, rânduri, nopți albe și zile…ah, atâtea zile.


CITEȘTE ȘI:

  1. 9 plaje din Tenerife pe care trebuie neapărat să le vezi

  2. Ce poți vizita în Gran Canaria

  3. Cele mai frumoase 10 plaje din Algarve

S-ar putea să-ți placă și:

1 comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *