Să ai un om-refugiu despre care să știi că e mereu acolo pentru tine când totul în jur se prăbușește e gura ta de oxigen atunci când ești sub apă și reușești să ieși pentru câteva clipe la suprafață.

Un om în compania căruia te simți acasă chiar dacă e la sute sau mii de km distanță, un om care te cunoaște și în preajma căruia poți să îți dai toate măștile jos, să fii tu, să respiri și să-i recunoști că nu mai poți. Un om cu care să fii sincer și căruia să ai curajul să îi spui că ești la capătul puterilor, un om a cărui voce te liniștește. Un om care e acolo pentru tine când toți ceilalți nu sunt, în cele mai grele momente ale tale, un om care știi că poate să îți suporte și cele mai întunecate părți. Un om în fața căruia să fii tu, fără ocolișuri, fără minciuni împachetate frumos, fără zâmbete false, doar cu adevăruri dureroase. Un om față de care să fii cât de sincer poți și care să te accepte așa cum ești, să te înțeleagă și să fie acolo pentru tine, să te asculte și îți dea sfaturi. Un om care să te ridice atunci când ești căzut, un om care să te înalțe, să te ajute să excelezi, să te autodepășești, un om care să îți dea încrederea că poți construi un Imperiu din viața ta. Să ai un astfel de om în viața ta e cea mai frumoasă binecuvântare, e cel mai de preț lucru. Să ai un om-refugiu e un balsam pentru sufletul tău.

Vezi tu, nu mulți oameni au parte de oameni-refugiu în viața lor. Astfel de oameni sunt atât de rari și nu poți să îți torni sufletul în palmele oricui pentru că alții nu ar știi ce să facă cu el și l-ar risipi, dar omul tău refugiu ar pune bandaje pe răni și ar plânge alături de tine și apoi te-ar ajuta să te simți mai bine.

Să ai un om-refugiu e ca și cum ai găsi o insulă să acostezi când se dezlănțuie furtuni pe mare și corabia ta e lovită de valuri. Să ai un om-refugiu e ca și cum ai avea o torță aprinsă pe un drum fără lumini. Omul tău refugiu e lumina care îți face întunericul să dispară. Omul tău refugiu ți-e adăpost atunci când totul în jurul tău se prăbușește. Gândul că ai un astfel de om te mai ține în picioare. Să ai un om refugiu e cel mai de preț lucru pe care îl poți avea.

Și uneori nici nu realizezi când ajungi om-refugiu pentru cineva, dar e cel mai frumos sentiment să descoperi acest lucru.


CITEȘTE ȘI:

  1. Cândva erai liniștea mea

S-ar putea să-ți placă și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *