Știai că dorințele devin realitate dacă le vizualizezi destul de mult, dacă începi să le dai contur și să crezi în ele suficient de mult încât să începi să faci tot posibilul ca să le îndeplinești? Așa este și cu călătoriile. Dacă îți dorești să ajungi în anumite locuri, încearcă să îți faci o listă cu destinațiile pentru următoarea perioadă și după ce le așterni pe hârtie o să observi că începi să cauți soluții, că o să găsești resurse, o să te anunțe un prieten de o ofertă, o să îți facă o colegă o recomandare, o să te bată cineva pe umăr să îți spună ”Vreau să merg și eu cu tine!”.

Așa începeam anul 2018, cu credința că dacă încep să dau contur dorințelor mele, dacă le trec pe foaie și le vizualizez, dacă fac planificări și îmbogățesc lista cu detalii, o să mă agăț atât de mult de anumite locuri încât o să fac tot posibilul să ajung acolo și, mai ales, tot Universul o să conspire ca să îmi îndeplinească mie dorințele.

Nu știu câte planete s-au aliniat, dar știu sigur că am muncit mult pentru ca ceea ce mi-am dorit să devină realitate. Și toată lumea vrea să știe care este secretul așa că după ce vă prezint rezultatele, o să vă învăț și pe voi într-un articol ulterior cum să călătoriți cât mai mult cu un buget optim.

Ianuarie

Am fugit 2 zile la Brașov, unde am dat de mine, întreagă, plină de emoții, de unde mi-am adunat bucăți de suflet și mi-am permis să fiu vulnerabilă. Nu a fost despre destinație, despre locul în sine, ci despre ce-mi inspiră, despre mine și despre oamenii de care îmi amintește. Cel mai emoționant a fost drumul spre casă care m-a făcut să mă gândesc la oameni-călătorie și oameni-destinație.

Au urmat 2 zile de București cu soră-mea și îmi amintesc și acum discuția noastră de atunci, despre oameni, despre viață, despre riscuri asumate și oameni care merită orice efort.

Museum of Senses – București

Februarie

Am stat 3 zile la Păltiniș în team building cu ASFEAA și cred că este singura perioadă din an în care am fost văzută stând în frig, la munte, alergând prin zăpadă. Plaja a câștigat detașat.

La sfârșitul lunii februarie m-am mutat în Brădet, Brașov, pentru 3 săptămâni, la niște cursuri de fotografie și vânzări. Pe atunci plănuiam să îmi petrec vara pe o insulă ca fotograf hotelier, dar de pare că locul meu nu avea să fie acolo și viața să mă surprindă plăcut cu noi oportunități.

Martie

A fost momentul în care mi-am dat seama ce vreau cu adevărat să fac cu viața mea, că nu sunt dispusă să renunț la mine și la planurile mele personale pentru alții așa că am început să creionez ceva ce avea să se împlinească în iulie mult mai frumos decât mă așteptam. La sfârșitul lunii, m-am întors în Tenerife pentru 8 zile. Despre Tenerife v-am tot povestit și o să vă mai povestesc pentru că am în plan să revin și anul acesta sau anul următor.

Jardin Garden – Tenerife

Aprilie

Pe 2 aprilie am revenit acasă și aici am rămas toată luna.

Mai

”Într-o lume plină de pătrate, fii cerc.” Iar motivația mea supremă a fost ”Lucrurile extraordinare li se întâmplă oamenilor pregătiți să le primească.” Pe atunci eram un oaspete de la etajul 8, la Ibis.

Mai a fost luna în care mi-am depășit limitele, în care am făcut ceva ce mă sperie, în care am simțit cum îmi curge libertatea prin vene. Am plecat în prima mea călătorie singură, 8 zile prin Cipru, 8 zile doar eu cu mine, liberă să fac ceva vreau, când vreau, cum vreau. Liberă să alerg pe plajă, să merg din castel în castel și să trăiesc cele mai frumoase experiențe. Am explorat Larnaca, Ayia Napa, Limassol și Paphos. La întoarcere, m-am ales cu un Boeing 737-800 după ce era să pierd zborul spre casă.

Ayia Napa – Cipru

Iunie

În iunie am stat acasă să îmi finalizez raportul de cercetare științifică și să pregătesc marea plecare din iulie. Pe 30, am fugit în București să îl văd pe Maluma și l-am primit bonus pe Fonsi (când am cumpărat biletul pentru festival nu știam că va veni și Fonsi).

Iulie

Am început luna cu 3 zile în Costinești, la invitația celor de la DVG Costinești și Synergia. Apoi am făcut turul Insulelor Canare – Gran Canaria, Fuerteventura și Lanzarote – timp de 15 zile, tot singură, pentru că îmi demonstrasem în urmă cu 2 luni că mă descurc și am plecat să explorez noi destinații. Când m-a răpus dorul, am cumpărat primul bilet de avion spre casă pentru a-i face o surpriză mamei, care mă aștepta abia peste 10 zile. Mai e cineva care nu știe vlogul ”Mama, vin acasă!”

Synergia – Costinești
Synergia – Costinești
Oasis Park – Fuerteventura
Amadores Beach – Gran Canaria

August

Am plecat 2 zile în Vamă, de acolo am fugit 2 zile la Bușteni și am rămas o zi prin Videle. Au mai urmat zile de București și multă căldură.

Septembrie

Septembrie cred că a fost cireașa de pe tort – 8 zile intense de Portugalia, alături de Anna cu care am râs până am rămas fără aer, cu care am avut atât de multe faze amuzante și am ajuns în atât de multe locuri superbe, deși toți de acasă ar fi pariat că nu o să ne ajungă timpul, însă am planificat totul atât de bine încât a fost o vacanță pe cinste. Nu am reușit să ajungem la Benagil Cave, dar v-am povestit la vremea respectivă, cu lacrimi în ochi, că nu a fost vina noastră, ci s-a anulat excursia pentru că uraganul Leslie începuse să își facă apariția în Atlantic și acest lucru nu se putea încheia cu dispariția noastră. Am văzut răsăritul din Belem și apusul de la Cabo da Roca în aceeași zi, am fost la restaurantul lui Ronaldo din Lisabona, am stat la plajă în Algarve, am vizitat Sintra, am cobărât în Fântâna Inițiatăcă unde cândva se țineau ritualuri masonice și am petrecut o seară pe podurile din Porto. La întoarcere am avut escală în Milano și am profitat de ocazie ca să vizităm Bergamo, fiind primul meu contact cu Italia.

Garden Prince Suites – Lisabona
Cabo da Roca – Portugalia
Fântâna Inițiatică – Sintra
Bergamo – Italia

Octombrie

În octombrie am inaugurat prima vacanță în afara continentului, 4 zile în Asia – Israel. Am stat la plajă în Tel-Aviv și am vizitat Mormântul Sfânt și Zidul Plângerii din Ierusalim.

Tel-Aviv – Israel
Ierusalim – Israel

Noiembrie

M-am întors în Cipru, alături de prieteni, revenind în locuri dragi – Coffee Corner Larnaca și Nissi Beach. Ne-am cazat în Ayia Napa la Ocean Dreams, unde am avut onoarea de a fi primii oaspeți, fiind vecini cu cafeneaua mea preferată – Second Cup (una dintre cele 10), aproape de plajă, de unde se vedea răsăritul atât de frumos.

Decembrie

Decembrie a fost luna m-am bucurat de momentele petrecute în familie, am stat acasă, renunțând la un Crăciun în Gran Canaria și revelion la Londra.

2018 a fost anul călătoriilor din care am învățat câteva lecții destul de importante dintre care vreau să menționez doar importanța planificării unei călătorii – cu cât ești mai organizat, cu atât reușești să ajungi în cât mai multe locuri într-un timp limitat. Dacă în Lanzatore am plecat fără un plan și nu am vizitat mai nimic din ce era de văzut acolo și m-ar fi dat pe spate, fiind nevoită să revin cândva pentru 3 locuri super wow, Portugalia a fost apogeul experiențelor.

Am intrat în 2019 cu bilete de avion cumpărate pentru 3 destinații – Londra, Milano și Creta, cu planificări făcute pe zile și atracții turistice, cu un sejur rezervat în Poiana Brașov la SPA și câteva planuri mari care mă sperie.

Voi cât de departe vreți să ajungeți în 2019?


CITEȘTE ȘI:

  1. Retrospectivă: 2018 a fost, cu siguranță, anul meu

  2. 30 Shades of Atlantic. Am petrecut 30 de zile la ocean

S-ar putea să-ți placă și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *