Algarve nu înseamnă doar plaje, ci și străduțe înguste pline de terase cu bunătăți, sangria, muzică și feerie, dar dacă ajungeți aici sigur veniți pentru plaje așa că vă invit să le descoperiți pe cele mai frumoase!

Plaje din Lagos

În Lagos, sunt două tipuri de plaje, unele micuțe, înghesuite, stâncoase, de-a lungul coastei spre Ponta da Piedade, iar trecerea de la o plajă la alta de face prin tunelurile din stânci, pentru că la plaje se coboară pe scări cu atât de multe trepte și multe dintre ele sunt atât de micuțe încât nu mai e loc și de magazine astfel că dacă vreți să stați câteva ore ar trebui să vă luați ceva provizii de apă și mâncare. Mergeți pe toate aceste plaje și bucurați-vă de peisajele incredibile, rămâneți să vedeți apusul de aici cel puțin o dată. Pe de altă parte, sunt plaje ce îmi amintesc de litoralul românesc, care se întind cât vezi cu ochii, fără stânci, Praia de Sao Roche, Meia Praia, Praia do Vale da Lama, Praia do Alvor Poente, Praia do Alvor Nascente, Praia dos tres Irmaos.

Praia do Camilo

Am văzut-o din barcă, o plajă micuță, înghesuită, dar frumoasă, pentru care trebuie să vă treziți devreme ca să fiți siguri că prindeți un loc.

Praia Dona Ana

Praia Dona Ana este o plajă superbă, care se vede atât de frumos de sus, cu stânci ce ies din apă, un nisip nu tocmai fin, câteva pietre la mal, se împletesc cu nisipul pe care îl plimbă valurile puternice, apa cam mare. Cred că farmecul suprem de aici este plaja secretă, ascunsă dincolo de stânci, într-un fel de peșteră.

Praia dos tres Irmaos

O plajă mai îndepărtată este Praia dos tres Irmaos, care se aseamănă cu plajele întinse din Mamaia, comparativ cu restul de plaje stâncoase din Portugalia, cu imensități de stânci ce ies din apă sau care stau întinse pe plajă, la soare.

Ponta da Piedade

În Ponta da Piedade am ajuns cu barca și nu pot descrie în cuvinte frumusețea stâncilor și nici culorile frapante ale Atlanticului. Stânci în formă de elefant, girafă, inimă, sfinx, titanic, iar apa de la albastru azur la verde smarald. Excursia a costat doar 15 euro și a meritat toți banii pentru că oceanul a oferit un show de zile mari – Fifty Shades of Atlantic.

Plaje din Portimao

Portimao chiar excelează la capitolul plaje și ascunde câteva frumuseți care pe mine m-au uimit și cucerit în același timp. 

Praia da Rocha

Plaja pare o operă de artă cu stânci ca parcă rămase acolo după o ploaie de meteoriți și pare că au săpat până au dat de plajă sau însăși oceanul a săpat pentru a-și crea o plajă unde se își odihnească valurile. Trecerea de la o plajă la alta se face printr-o crăpătură înghesuită din stâncă, aproape inobservabilă. Nu știu dacă acolo e vânt puternic tot timpul, dar în ziua în care am fost noi, era un haos cu valuri puternice și nisip zburător pe care vântul îl izbea puternic de noi. În ciuda acestui fapt, tot am stat câteva ore bune acolo. Și să vă spun un secret: urcați la Mirador să vedeți plaja de sus și oceanul cum se îmbină cu cerul, acolo departe la linia orizontului.

De-a lungul plajei imense sunt terase și șezlonguri, pentru a putea să vă bucurați de o zi întreagă la plajă fără griji. Nu uitați însă loțiunea cu protecție solară pentru că nici nu vă imaginați cât de repede vă prind razele.

Benagil Cave

Benagil este o plajă situată într-o peșteră și reprezintă motivul pentru care am ajuns noi în Algarve. E superlativul absolut, e inimaginabilul, e extraordinarul, e tot ce putea fi mai frumos la o plajă. O excursie cu barca, din Lagos, e 40 euro, iar partea nașpa e că nimeni nu vă permite să coborâți din barcă la Benagil (stă acolo suficient timp pentru a face câteva poze și a vă bucura de frumusețe). Partea și mai nașpa e că atunci când am vrut noi să mergem era furtună pe ocean, iar valurile puternice ar fi izbit barca de stâncă. Câteva zile mai târziu am văzut la știri că era vorba de furtuna Leslie care a făcut ravagii prin Portugalia, că a fost cod roșu și că toată treaba era mult mai periculoasă decât ne imaginam noi.

Praia da Falesia

Cu stânci roșiatice de parcă valurile Atlanticului și-ar fi croit drum pe Marte, cu nisip fin și o priveliște grozavă, Falesia e genul de plajă liniștită, departe de agitație, ascunsă într-un cadru intim și de o frumusețe aparte.

Plaje din Faro

Faro nu e nici pe departe ce credeam eu, nici plajele nu sunt unde îmi imaginam. Voi ați mai fost din oraș cu barca la plajă? Că eu nu.

Farol, Culatra și Armona

În Faro nu sunt plaje sau cel puțin cu așa cum vă imaginați voi, cum mi-am imaginat și eu. Întâi e o rezervație naturală, un fel de mlaștină care se vizitează cu barca și, tot cu barca, se ajunge la 3 insule din larg unde se fac opriri pentru a sta la plajă, cam o oră-două la fiecare plajă. Astfel, excursia trebuie luată dimineața pentru a avea suficient timp să vă plimbați pe acolo și să vă bucurați de soare.

În schimb, de aici se văd apusuri care vă taie respirația. Noi am ajuns la timp pentru un apus superb, cu bărci în larg și avioane ce aterizează sau decolează, care proiectate pe cerul roșiatic oferă un peisaj incredibil.

Fiecare plajă e frumoasă în felul său și fiecare experiență se simte și se trăiește diferit, luați-vă timp suficient pentru a le explora, bucurați-vă de soare, de valuri și de nisipul fierbinte și încărcați-vă bateriile pentru a răspândi frumusețe în jurul vostru!


CITEȘTE ȘI:

  1. Cum am văzut Portugalia în 7 zile

  2. Ce poți vizita în Lisabona | Portugalia

  3. Cel mai fain hotel din Lisabona | Garden Prince Suites

  4. Am fost la restaurantul lui Ronaldo din Lisabona | CR7 Corner

  5. Ce poți vizita în Sintra | Portugalia

  6. Răsărit la Belem și Apus la Cabo da Roca | Portugalia

  7. Cel mai vestic punct al Europei Continentale | Cabo da Roca, Portugalia

  8. Cum poți petrece o seară în Porto. Freamăt și poduri | Portugalia

S-ar putea să-ți placă și:

9 comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *