Sintra este un orășel de munte, cu străduțe înghesuite, pline de turiști, cu un aer idilic și de un farmec amețitor. Aici s-ar retras regii și și-au făcut palate impresionante, înconjurate de grădini exorbitante care abundă în vegetație, e un orășel de poveste, care te face să te simți în basmele cu prinți și prințese din copilărie. Te vrăjește cu frumusețea lui și doar dacă te plimbi pe străduțele înguste, dar mai ales dacă te pierzi prin castele și palate.

Dacă ajungeți în Sintra încercați să nu ratați:

Palacio da Pena

Situat în cel mai înalt punct, domnește asupra întregului ținut, liniștit, semeț, colorat, oferă o priveliște superbă asupra Sintrei, a Lisabonei, a fluviului Tejo și a Atlanticului. Este una dintre ”cele 7 minuni ale Portugaliei”, cuprins în patrimoniul UNESCO și a reprezentat sursă de inspirație pentru Disneyland. Ce este extrem de interesant la Palacio da Pena este faptul că are câte o cameră pentru fiecare activitate: pentru mâncat, pentru băut cafea, pentru citit, pentru fumat, pentru stat pe fotoliu, pentru vorbit la telefon, pentru dormit, pentru băut ceaiul. Decorul este fantastic, regal, prețios.

Castelul Maurilor

Este un castel medieval situat în vârful munților, recunoscut pentru rolul militar, fiind un punct strategic de apărare împotriva invadatorilor. Deseori este învăluit de ceață creând impresia teleportării în trecut, pe vremea când era locuit.

Palatul Quinta de Regaleira

E o întreagă grădină cu castele, drumuri întortocheate, grote, cascade, tuneluri, fiecare purtând un mister, fiecare cu un farmec aparte și de o frumusețe impresionantă.

Fântâna Inițiatică

Fântâna Inițiatică se află în Grădina Palatului Quinta de Regaleira și este un turn întors, sub formă de spirală, adânc de 27 de metri care are o scară rotundă ce coboară pe 9 niveluri.  Aceasta semnifică drumul prin purgatoriu descris de Dante Alighieri în ”Divina Comedie”. Legenda spune că la capătul drumului există o poartă cu un mecanism secret pe care numai inițiații reușeau să o deschidă. Din adâncimea fântânii se ajunge într-o grotă ce se află sunt o cascadă și de acolo pornește un drum sinuos spre o serie de catacombe întunecate. Se spune că, în urmă cu două secole, aici se țineau cele mai importante ritualuri masonice, iar secretele magice s-au pierdut pentru totdeauna, odată cu deținătorii acestora.

Cabo da Roca

Despre Cabo da Roca v-am povestit anterior. Este cel mai vestic punct al Europei Continentale, considerat până în secolul al XIV-lea capătul lumii. Pentru mine a fost o experiență care mi-a confirmat că există mereu ceva acolo unde crezi că nu mai e nimic, că indiferent că se vede sau nu ceva la orizont, dincolo de toată ceața, dincolo de punctul maxim pe care ochii îl percep, există ceea ce aștepți, ceea ce speri, ceea ce ți-ai dorit dintotdeauna și nu trebuie să îți pierzi speranța. Și doar am admirat un fucking apus superb acolo. Aveți grijă să vă îmbrăcați bine pentru că vântul își cam face de cap rău de tot pe acolo.

Cascais

La Cascais nu am ajuns, dar cu siguranță voi ajunge data viitoare când mai trec prin Portugalia. Am citit că plimbarea pe promenada dintre Cascais și Estoril e o adevărată senzație, că drumul șerpuiește printre vile imense și la un moment dat trece pe lângă o piscină cu apă de mare, cafenele și baruri situate pe malul Atlanticului. Un deliciu

Boca do Inferno

Boca do Inferno este una dintre atracțiile principale din Cascais. Denumită Gura Infernului, nu e altceva decât o formațiune de stânci, un arc natural în care se sparg valurile oceanului, creând un spectacol de zile mari.

Nu știu ce poate fi mai bine decât să te încarci cu energie pozitivă, să nu te saturi să admiri frumusețea unor peiesaje, pur și simplu să te scufunzi în frumos și să te lași cuprins de magie pentru câteva momente, să fii cine vrei tu să fii, să faci ceea ce vrei și să ajungi acolo unde ți-ai dorit dintotdeauna. Sintra are acest efect asupra ta, are un vibe aparte care te provoacă să fii liber și te lasă să îți proiectezi fericirea cum vrei, e un fel de sculptor pentru minte și pentru suflet.

P.S. O să mă certe Anna dacă scriu și în articolul acesta că în Sintra e un Ale-Hop care pe lângă drăguțeniile pe care le vinde, are prăjiturele și cafea.


CITEȘTE ȘI:

  1. Cum am văzut Portugalia în 7 zile

  2. Cele mai frumoase 10 plaje din Algarve

  3. Ce poți vizita în Lisabona

  4. Am fost la restaurantul lui Ronaldo din Lisabona | CR7 Corner

  5. Cel mai fain hotel din Lisabona | Garden Prince Suites

  6. Răsărit la Belem și Apus la Cabo da Roca | Portugalia

  7. Cel mai vestic punct al Europei Continentale | Cabo da Roca, Portugalia

  8. Cum poți petrece o seară în Porto. Freamăt și poduri | Portugalia

S-ar putea să-ți placă și:

2 comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *