Porto e un fel de București situat pe dealuri, cu un freamăt specific tinerilor pe timpul nopții, dar și cu o liniște de nedescris, care emană energie, vitalitate, dar și profunzime. E un amestec ciudat de vibe poetic și exuberanță, e un oraș care nu doarme, e o agitație continuă indiferent de oră pe majoritatea străzilor, dar în pauzele când nu trece nicio mașină pe poduri, domnește o liniște mormântală greu de redat în cuvinte.

Podurile din Porto

Podurile au un farmec aparte care îți transmit o stare de liniște, acolo în întuneric când doar luminițele mai fac orașul să strălucească și toată acea atmosferă îți conferă o stare atât de plăcută încât n-ai vrea să mai pleci de acolo.

Noaptea, luna, podul, luminițele, întunericul creează cadrul perfect de profunzime lăuntrică ce îți permite să îți pui ordine în gânduri, să îți trasezi noi dorințe, să te gândești ce faci cu viața ta. Pentru mine a fost o regăsire de sine, o împăcare, o liniște.

Amorino Italian Gelato

Înghețată cu aromă de Italia. Pardon, gelato. Era coada până în stradă și ne-am așezat și noi acolo, înainte de cină, să fim sigure că mai putem și desert. Pe principiul ”Viața e scurtă. Mănâncă desertul întâi!”.

Costa Coffee

V-am povestit că în Cipru am stat 3 ore la cafea cu un curcubeu, la Costa Coffee și, practic, acela a fost locul unde mă opream în fiecare zi să scriu articole. Agenda îmi e nelipsită din fiecare vacanță. M-am bucurat tare mult când am găsit Costa Coffee și în Porto și acolo ne-am petrecut mare parte din noapte.

Străzile care urcă și coboară, arhitectura clădirilor, lumina caldă a felinarelor, peisajele superbe din vârful colinelor îi conferă orașului un romantism aparte și nu l-aș fi crezut atât de boem până nu am ajuns acolo, în mijlocul freamătului, să simt pe pielea mea emoția nopților în Porto.


CITEȘTE ȘI:

  1. Cum am văzut Portugalia în 7 zile

  2. Cele mai frumoase 10 plaje din Algarve

  3. Ce poți vizita în Lisabona

  4. Am fost la restaurantul lui Ronaldo din Lisabona | CR7 Corner

  5. Cel mai fain hotel din Lisabona | Garden Prince Suites

  6. Răsărit la Belem și Apus la Cabo da Roca | Portugalia

  7. Cel mai vestic punct al Europei Continentale | Cabo da Roca, Portugalia

  8. Ce poți vizita în Sintra | Portugalia

S-ar putea să-ți placă și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *