Am fugit doar eu cu mine. De dorul zilelor de vară și de dragul unui Septembrie ce-l iubesc. M-am refugiat în cel mai instagramabil și magic loc de la malul mării, într-un glamping ascuns printre copaci, atât de soare cât și de privirile curioase, ascuns de lume, parcă și de timp, căci acolo nu mai contează ce zi este sau cât e ceasul, ci cât de bine te simți.

Un loc unde intimitatea e ridicată la rang de artă, un loc ascuns de privirile curioșilor, gândit în așa fel încât nici din interior nu vezi alt cort în afară de al tău, unde aleile cu pietricele te îndrumă acolo un ești singur cu tine, într-un univers magic, unde nu e semnal deloc, dar unde se aud valurile pe fundal non-stop și unde poți să te conectezi în voie cu cerul, cu marea, cu pământul, cu soarele, dar mai ales cu tine. Un loc atât de intim, unde ori mergi singur ori cu cineva drag. De preferat, cu un om-liniște. Pentru că e unul dintre acele locuri-liniște. Ascuns, protejat, ca o oază în pustiu, ca o perlă închisă într-o scoică. Iar un loc-liniște nu e pentru oricine și nu e accesibil tuturor. Și atrage doar oameni cu aceeași energie.

Când am coborât din tren, am avut impresia că m-am întors în timp, pe vremea când eram copil și-mi petreceam vacanțele la bunici. Era trecut de ora 7 și aerul rece acea aromă de dimineață la țară. Una din acele dimineți de poveste când mă trezea cântecul cocoșului și-n curte miroasea a struguri copți și a frunze arse. Bunica pregătea mălai și bulz și timpul părea să aibă răbdare cu noi. Pe străzile din Tuzla mirosea a copilărie și a toamnă.

Soarele începea să fie timid, iar fuziunea de la linia orizontului parcă era mai dramatică. Din mare se năștea o nouă zi, într-un septembrie ce încă purta aroma zilelor de vară. Aveam să petrec 3 zile minunate acolo unde răsăritul spune o poveste diferită în fiecare dimineață, însă mereu scăldată în nuanțe de portocaliu și mereu acompaniată de pescăruși.

Nomadia Glamping Retreat e mai mult decât mi-am imaginat, e un colț de rai, un loc al vindecării, un loc plin de pace, liniște și armonie. Un loc încărcat energetic așa cum este și Bali. Mai mult decât o poveste. O realitate. E un loc în care mergi să te regăsești, să te redescoperi, să fii în echilibru cu tine, cu natura și cu universul, să te reinventezi. Nu e o simplă cazare de la malul mării, e un hub al proprieti ființe care îți duce trăirile la un alt nivel, care îți completează existența și te face să îți dorești mai mult de la tine și de la viață. Și, așa cum am mai spus-o, nu e pentru oricine. Pentru că nu oricine e pregătit pentru o această transformare.

Aș putea povesti la nesfârșit despre decorul oriental, atât de primitor și cald, despre corturile cu design unic sau despre muzica de pe fundal. Despre oamenii minunați de acolo care îți vor transforma sejurul într-o adevărată experiență. Despre mâncarea delicioasă sau despre baia cu vedere la mare și la pesacărușii care dansează în jurul soarelui. Totul este creat pe baza conceptului de sustenabilitate, într-o perfectă armonie și gândit în cel mai fin detaliu.

Nomadia e gândit ca un retreat continuu, e o incursiune în spațiu și timp, e despre tine și despre cum vrei să te simți. E despre vindecarea și purificarea sufletului, despre energia pozitivă care trebuie să te ghideze, despre abundență și recunoștință, despre magia care există în noi. Nomadia e mai mult decât un loc, e o stare a sufletului. Un univers care te schimbă și în care vei tânji să te întorci iar și iar. E visul unei nopți de vară care se înfiripă la malul mării și se transformă în realitatea pe care vrei să o trăiești. E un sertar cu emoții pe care poți să le accesezi când vrei și să le trăiești la ce intensitate vrei. E un amplificator de sentimente și de trăiri. Cel mai mare miracol ce putea să existe la malul mării.

Iar marea are și ea farmecul ei. Și forța supremă de vindecare a sufletului și de calmare a minții. Și e atât de multă liniște încât se aud doar valurile cum sărută zgomotos țărmul. Noaptea, greierii acompaniază marea într-o simfonie de nedescris. La auzul lor, stelele se aprind și mai tare. E o magie de nedescris în acel capăt de țară, acolo unde se termină uscatul și începe nesfârșita mare.

Nomadia s-a retras de pe Social Media și rămâne doar pentru cunoscători așa că nu voi putea să vă las niciun link. În schimb, puteți să-mi scrieți în privat să vă las un număr de telefon. Offline is the new luxury, un univers cu circuit închis

Am învățat că liniștea e mereu în mine, iar atunci când nu o pot activa singură, mi-o activează oameni-liniște sau locuri-liniște. E foarte posibil ca și voi să funcționați la fel. Asta dacă nu cumva sunteți oameni-zgomot și ați ajuns din întâmplare aici. Dar îmi place să cred că nu.

S-ar putea să-ți placă și:

3 comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *