Din confortul unui hotel, iubirea pentru natură și armonia de acasă au luat naștere glamping-urile. Dacă ar fi să traduc asta prin glamour camping ar suna prea sec pentru magia care a fost revărsată peste aceste locuri, prea puțin pentru o experiență ridicată la rang de artă și desprinsă din poveștile cu zâne sau din acele vise care speri să devină realitate într-o bună zi deși, în sinea ta, știi că acest lucru e aproape imposibil.

M-am refugiat într-o astfel de oază de liniște, departe de agitația urbană a Brașovului, într-o grădină desprinsă parcă dintr-un alt film, situată la poalele Tâmpei.

De parcă nu i-ar fi oferit îndeajuns, Universul a înzestrat Brașovul cu acest loc minunat – Dragonfly Gardens – o grădină cu libelule, licurici și oameni faini. Nu-i o poveste. E locul care naște povești. Refugiul perfect din agitația cotidiană în care natura se contopește cu luxul, iar corturile oferă tot confortul unei experiențe memorabile ce se vrea a fi repetate iar și iar.

Am ajuns aici într-un iulie capricios, când norii se luptau cu soarele să acapareze cerul și explozii de ploaie au însuflețit natura. Am fugit să-mi trăiesc vara în tălpile goale, să mă las gâdilată de firele de iarbă și să simt freamătul pământului; să mă contopesc cu natura și să zac așa în liniște fără să simt că timpul trece. Pentru prima dată nu am mai fost pe fugă, nu am mers în Brașov să vizitez ceva, nu am ales cazarea pentru că e aproape de obiectivele turistice de pe lista mea, nici măcar nu i-am verificat locația pe o hartă ce avea să-mi controleze întreaga vacanță. Am ajuns în Brașov special pentru Dragonfly Gardens, întocmai pentru a mă bucura de întreaga experiență fără să ies pe poartă grăbită și să mă întorc seara obosită după atâta colindat, orbecăind după un duș fierbinte și un pat confortabil.

Am vrut mai mult de atât. Am vrut o experiență. Să simt fiecare colț de grădină, să absorb fiecare mireasmă, să descopăr frumusețea fiecărui metru pătrat, să fiu curioasă, să fiu uimită, să readuc la viață copilul din mine care aleargă desculț prin grădină, cu tălpile scăldate în iarba fragedă încărcată de rouă.

Aș putea vorbi ore în șir despre confortul acestui glamping, dar ca să fiu sinceră cu voi aici deja este vorba de răsfăț. Decorul e atât de cozy, iar în interior sunt globulețe și lumini de jur împrejur și deasupra patului care m-au făcut să mă simt într-o poveste cu zâne. Patul a fost atât de confortabil și am dormit atât de bine, mai ales pe ploaie când ropotul a fost amplificat de căderea alunelor și vișinelor pe prelată. Am avut și o aerotermă care ne-a ajutat să păstrăm în interiorul cortului temperatura optimă.

 

Întreaga grădină are aromă de acasă, iar gazdele sunt mai mult decât primitoare. Sunt parte din magie. Prin curte aleargă jucăuș un câine. Îngrijită minuțios este grădina de legume a bunicii. Acea bunică pe care orice poveste o descrie frumos: definiția perfectă a blândeții și înțelepciunea în persoană, senină, cu părul nins și ochi zâmbitori, atât de plină de viață și de frumos, de liniște și de mister, grațioasă și de o hărnicie ieșită din comun. Pentru ea, bătrânețea e doar un strop de liniște în tumultul vieții, o pauză de frumos și de stat la povești cu timpul.

Cât timp a fost soare, am stat să citim în hamac. Când ploaia a intrat în grădină, ne-am refugiat în cortul nostru de sub alun să admirăm cum se schimbă nuanțele de verde de parcă natura s-ar photoshopa singură. Ne-am îmbătat de aroma pământului de după ploaie, scăldat de primele raze care încearcă să-l încălzească. Norii s-ar risipit ușor-ușor. În grădină s-a așternut liniștea. Nu știu dacă aș fi găsit un refugiu mai bun pe o ploaie de vară, într-un iulie ce aduce la lumină tot ce-i mai frumos.

Seri mai pline de magie ca aici eu n-am mai avut până acum. M-am întins pe iarbă să privesc multitudinea de stele până am descoperit copacul cu licurici de sub care n-am mai plecat până nu mi s-a făcut complet somn. Am stat în picioare cu capul pe spate fascinată de luminițele verzi ca un copil în fața unui imens brad de Crăciun frumos împodobit. Nu există cuvinte care să descrie îndeajuns acel sentiment și acea frumusețe. Copacul cu licurici a fost superlativul din grăadină. Întreaga experiență a fost completată de ospitalitatea cu care am fost întâmpinate.

Dragonfly e un loc în perfectă armonie unde se vede că s-a pus suflet pentru a-l face atât de minunat, o grădină atent gândită, potrivită pentru familii cu copilași, dar și pentru tineri și bătrâni ce vor să evadeze din monotonie, un loc primitor, instagramabil, cu un decor atât de cozy ce a dus relaxarea la rang de artă. În spatele acestei oaze se află Janos și Kinga, doi oameni frumoși care vor știi să vă facă să vă simțiți ca acasă.

Am salvat întreaga experiență într-un highlight pe Instagram ca să vă port și pe voi în grădina mea cu licurici.

Poate că de cele mai multe ori noi alegem locurile în care să stăm, dar locurile în care ne vom trăi adevăratele povești ne vor alege ele pe noi. Un astfel de loc este Dragonfly Gardens și nu e pentru oricine. Dacă și voi ați experimentat magia de aici, dați-mi un semn să povestim.

S-ar putea să-ți placă și:

3 comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *