Există un sat în Argeș, uitat de lume, parcă și de timp, unde liniștea domenște peste tot cuprinsul, un sat situat într-o vale ascunsă unde soarele ajunge târziu din pricina munților ce întârzie răsăritul și grăbesc apusul. Și-n capătul satului, pe o colină, e așezat un glamping cu iz de poveste.

Am ajuns la Sunrise Glamping în primul weekend din octombrie, când toamna încă nu-și intrase complet în drepturi, iar copacii nu erau nici pe deplin pictați, nici dezgoliți, iar soarele de amiază aducea a dimineți de vară cu aromă de cafea. Numai că am înlocuit cafeaua cu ceaiuri fierbinți pentru că diminețile la munte sunt desprinse parcă dintr-un alt film, serile neobișnuit de răcoroase, iar nopțile sunt acaparate de ger. E un contrast fantastic între noapte și zi, dar e normal. Doar vorbim despre munte și despre toamnă în aceeași poveste.

Am fugit dintr-un București aglomerat ca să ne relaxăm în mijlocul naturii, să dormim la soare, întinse pe iarbă, acolo unde se aud doar gâzele bâzâind și nu-i nimeni în jur care să ne strice povestea. Am dus odihna la superlativ și ne-am bucurat din plin de ea. În noaptea aia am dormit 12 ore. Frigul s-a îmbinat plăcut cu vinul și cu bucatele alese, iar patul confortabil ne-a primit cu brațele deschise.

Am admirat multitudinea de stele și răsăritul de lună. Am iubit și mai tare liniștea nopții.

Dimineața, după micul dejun, am pornit agale prin sat. Am fost întâmpinate cu căldură de sătenii gospodari și darnici care parcă ne știau de-o viață. Am primit struguri, mere, nuci și alune. M-am simțit parte din acea vale ascunsă de lume, unde oamenii se cunosc între ei și se salută și-s atât de ospitalieri cu turiștii care le trec pragul. Tot agale se plimbă și bătrânele satului. Merii încărcați de roade aduc un strop de culoare în peisaj. Căpițele de fân spun poveștile unei veri ce a trecut. E liniște pe uliță. O liniște surdă pe care doar toamna o înțelege. E un pastel de duminică în satul în care timpul parcă s-a oprit în loc. Și dacă veșnicia s-a născut la sat, cel mai probabil în Galeșu s-a întâmplat acest lucru.

Începând de anul următor, aici veți găsi doar corturi luxury, semi-bubble, cu super priveliște și încălzire așa că frigul din timpul nopți nu se va mai simți la fel de puternic și la interior.

În zona de relaxare, sunt leagăne și hamace cu vedere la întreaga vale. Aici vă puteți relaxa la un ceai fierbinte sau la un vin fiert. Și nu vă faceți griji în privința mâncării pentru că gazdele gătesc excepțional și nu veți duce lipsă de nimic aici.


S-AR PUTEA SĂ VĂ INTERESEZE ȘI:

  1. Evadare urbană în grădina cu licurici a Brașovului | Dragonfly Gardens

  2. Offline is the new luxury | Nomadia Glamping Retreat

S-ar putea să-ți placă și:

2 comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *