Dacă dragoste nu e, nimic nu e.

Locul ei nu îl poate ocupa nimic din tot ce există. Și orice clădești fără dragoste, mai devreme sau mai târziu se va dărâma. Și atunci să nu suferi căci ai știut de la început că nu va rezista, dar te-ai încăpățânat să faci castele de nisip pe țărmul unde se sparg toate valurile.

Poți să vorbești despre iubire doar după ce îți scuturi sufletul de cenusă. După ce guști din suferință și prinzi puteri să îți reclădești imperiul, poți să gândești la rece și să faci diferența între dragostea adevărată și tot ceea ce încearcă să o înlocuiască. Până atunci, doar vorbe de suprafață. Ălea nu încălzesc pe nimeni, nici măcar pe tine.

De ce nu mai merg relațiile în ziua de azi?

Pentru că lipsește curajul. Curajul de a-ți lua de mână persoana iubită și de a fugi împreună la capătul lumii. Și asta pentru că nu ați stabilit cine pe cine să țină de mână în momentele grele. Îmi amintesc o poveste despre o fetiță care trebuia să traverseze un pod care se clătina împreună cu tatăl ei. Tatăl i-a zis “Ține-mă bine de mână!”, însă fetița i-a răspuns “Nu, tată! Ține-mă tu!”, ”Care e diferența?” ”Dacă o să mă sperii, poate o să îți dau drumul la mână de frică, dar știu că orice s-ar întâmpla tu nu îmi vei da drumul.” Așa e și în dragoste. Cel care e mai puternic, nu îl lasă pe celălalt să cadă, ci îl ajută să treacă peste neputință, îi rămâne alături ca să construiască împreună, se susțin reciproc. Fiecare are momentele lui de slăbiciune, momente în care are nevoie ca altcineva să lupte alături de el și pentru el.

holding-hands-1728x800_c

Se spune că în dragoste e ca în război. Îți iei toate armele și lupți. Dacă iubești, lupți! Până la capăt. Nu până la altă oportunitate. Dacă doar vrei să împarți timpul cu cineva, nu trăi ca și cum ai iubi. Tu nu iubești, tu doar risipești. Și îți risipești propria fericire. Împarți doar iluzii. Iar iluzia unei iubiri e cea mai periculoasă. Seacă sufletul până îi dă foc. Și nu toate sufletele au puterea să renască din cenusă. Unele mor puțin câte puțin, până ajung să stingă totul în jurul lor. Când lupți, lupți doar pentru voi. Cu credință și încredere. Nu te pui la masă cu inamicul să vezi dacă poate are dreptate. Ar fi mult mai ușor dacă ați vorbi unul cu altul, nu unul despre altul. Mult mai simplu. Nu vă mai complicați! Luați-vă de mână și aveți curajul să luptați cu toată lumea pentru voi! Cu tărie și eleganță! Cu stil!

pic_o_imbratisare_pentru_mereu

Banii nu aduc fericirea. Mă jur că o pereche de brațe în jurul gâtului îmi e suficientă pentru a fi fericită. Femeie, de la un bărbat să ceri doar iubire, înțelegere și respect. Pe toate celelalte poți să le obții singură. Iar tu, fii bărbat adevărat și oferă-i toate cele patru camere ale inimii tale! Nu le închiria pe nimic ce nu va mai conta ziua următoare și nu le încălzi cu foc străin! 

Și dacă nu îți găsești jumătatea e pentru că te-ai născut întreagă. Și ai nevoie de un alt întreg cu care să te contopești! 

S-ar putea să-ți placă și:

2 comentarii

  1. Daca dragoste nu e, aceea care sa tina casnicia, e alt tip de vietuire. Eu am ajuns la concluzia ca in lume exista 3 tipuri de convietuiri: vietuirea in casatorie(cei care se iubesc si nu se insala), vietuirea la periferia casatoriei(inselatii, kre cocheteaza k casnicia dar nu o duc pana la capat), vietuirea de unul singur(aventurieri dar singuri in casa si viata lor).

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *