Experiențe

10 sfaturi pe care mi le-aș oferi dacă m-aș întoarce în trecut

Ne grăbim să creștem, neștiind ce ne așteaptă. Uneori, pierdem din vedere esențialul și ratăm momente chiar grozave. Învățăm să prețuim abia după ce pierdem, ne întrebăm prea des “cum ar fi fost dacă…”, am vrea să dăm timpul înapoi ca să mai schimbăm ceva, mai vrem a doua, a treia, a noua șansă. Nu putem face toate greșelile, de aceea mai trebuie să învățăm și din greșelile altora. Dar parcă e altfel când le experimentăm singuri. 

M-am gândit serios la 10 sfaturi pe care mi le-aș oferi dacă m-aș fi întoarce în trecut doar ca măsuri de precauție. De majoritatea am ținut cont mai devreme sau mai târziu. Am realizat cât de adevărate sunt doar după ce nu am ținut cont de ele și am simțit consecințele. Pentru toți cei care au ocazia să remedieze ceva, le voi prezenta în continuare:

 1. Devin-o expertă într-un domeniu! Găsește-ți o pasiune și cultiv-o! Lucrează pentru visul tău în fiecare zi, începând de azi, puțin câte puțin. Nu uita că profesioniștii de astăzi au fost începători cândva.

2. Prețuiește-ți familia! Atunci când toți te vor abandona, când toți prieteni te vor părăsi din diferite motive, doar familia îți va fi alături. Părinții nu pleacă niciodată de lângă tine, oricât de mult ai pleca tu. Ei vor fi mereu acolo pentru tine!

3. Călătorește mult! Fă-ți bagajul des și pleacă! Descoperă lumea! Vizitează, explorează, întoarce-te cu multe poze!

13495309_1311647375523457_4515720621723998136_n

4. Învață câte ceva din toate! Nu vei ști niciodată când vei avea nevoie de cunoștințe dintr-un anumit domeniu. Nu strică să mai deschizi o carte din când în când.

5. Practică un sport! Dacă vrei să fii sănătoasă, trebuie să practici obiceiuri sănătoase! Pe lângă hidratare și o alimentație echilibrată, sportul îți va aduce o mulțime de beneficii. Sportul antrenează atât mușchii, cât și mintea!

6. Relaxează-te des! Nu ești robot. Trebuie să îți faci timp din când în când și pentru tine! Bucură-te de cer, de soare, de mare, de înălțime, de aerul tare de munte, de muzică, de culori, de natură!

7. Ia o pauză din când în când! Dacă tot mai crezi că ești robot, află că ai încorporat un buton de oprire. Acționează-l! Reîncarcă-ți bateriile și când vei constata cu ce energie te întorci la treabă iți vei mulțumi că te-ai oprit la momentul potrivit.

8. Iubește sincer, necondiționat! Nu aștepta niciodată nimic în schimb, de la nimeni. De cele mai multe ori nu ți se va răspunde la iubire tot cu iubire sau, cel puțin, nu în aceeași măsură. Mai bine să fii surprinsă decât dezamăgită.

9. Fii un trofeu pentru cel mai bun, nu un premiu de consolare pentru toți pierzătorii! Fii selectivă atunci când îți alegi prietenii. Nu poți fi tu peste tot și cu toată lumea. Nu poți să îi mulțumești pe toți. Înconjoară-te de oameni sinceri care merită de te aibă prin preajmă! Acest lucru e valabil și în cazul relațiilor!

10. Îndrăznește! Permite-ți să faci greșeli din care să înveți! Cele mai bine lecții ți le oferă viața atunci când te dă cu capul de toți pereții. Urmează-ți pasiunile plină de curaj! Într-o zi te vei bucura din plin de rezultate. Luptă pentru ceea ce îți dorești cu toate forțele! S-ar putea să ai doar o singură ocazie. Profită de ea!

Tu, dacă te-ai putea întoarce în trecut, ce sfaturi ți-ai da?

If you like it, share it!

11 comentarii

 1. Nu ma gandesc la trecut! Ce a fost a fost! Invat din greseli, din reusite, si-mi imbunatatesc viitorul!
  Sfatul meu : Traieste-ti viata fara regrete! <3

 2. Nu stiu daca as schimba ceva in trecutul meu, poate doar faculutatea 🙂 – ca am dat examen pe vremea “impuscatului ” la politehnica si dupa revolutie am ajuns la Universitate dar asta e alta poveste. Sfaturile ar fi bune co conditia sa le si aplice omul 🙂

  1. Mulțumesc, Dana! 🙂 M-aş bucura să aplice fiecare ceea ce consideră că e mai bine pentru sine. 🙂

   1. Uite, acu vazui ca mi-a “luat-o tastatura inainte ” :)) si-am scris gresit cuvantul “facultate” :))) Te invit la mine la cafenea…ca si eu sunt tot olteanca 🙂

 3. Cu mare drag, Dana! Să îmi zici unde! :*

  1. Unde-i cafeneaua? ca vin si eu.

   1. Da click pe numele meu si o gasesti :))))

 4. M-as intoarce in trecut sa-i salut pe bunici. De schimbat Fac de mate-info unde am picat anu, cu profesori k tot.

  1. Am e reală slăbiciune pentru mate <3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *